ADATLAP
A fekete macska
...
Tolvaj Erika véleménye:
Alapvetően nem vagyok nagy novellaolvasó, de ezek a rövid, izgalmas történetek lekötötték a figyelmemet. Csak ajánlani tudom azoknak, akik szerették Sherlock Holmes történeteit, ezek is hasonlóképpen cselekményes rejtélyeket, és azok megoldásait tartalmazzák.
Pamaacs . véleménye:
Néhány éve láttam egy tv sorozatot, amiben elég sokat foglalkoztak Poe munkásságával, számos idézet elhangzott a műveiből. Emiatt vettem meg ezt a könyvet, de akkoriban nem olvastam el, csak belelapozgattam. Kár volt, mivel remek könyv. Különösen azoknak ajánlom, akik kedvelték Sherlock Holmes történeteit, leginkább azokhoz tudnám hasonlítani. Jó kis detektívtörténetek vannak benne, levezetve, hogyan is jött rá a szereplő a bűntény/rejtély nyitjára.
Rea Kovats véleménye:
Eleinte picit untam ezeket a nyomozós-gyilkosságos-kalandoros sztorikat... aztán jött a A kút és az inga plusz a Vörös Halál és rögtön az ugrott be, hogy nekem erre volt szükségem. A hátborzongató történetekre, nem az oknyomozásra. Persze ettől függetlenül a többit is élveztem. :)
Németh Enikő véleménye:
Poe már egy jó ideje a kedvenc íróim között van és ugyan ismertem egy-kettő novellájának a történetét, valahogy egy tényleges novellás kötet sosem került a kezembe, amin most boldogan változtattam. Sötét tónusú, mégis nagyon érdekes történetek voltam, amelyek tökéletesen illettek Poe profiljába. Hihetetlenül magával ragadóak a történetek és élvezet volt olvasni minden egyes sort. Aki szereti a sötétebb, komorabb, több esetben nyomasztóbb tónusú történeteket, azoknak csak ajánlani tudom.
Kátai Fanni véleménye:
Véletlen keveredett a kezembe ez a könyv, de nagyon kiváncsian vártam, hogz milyen lesz. Nem kellett csalódnom, izgalmas olyan típusú könyv amelyiket nehéz letenni. Nekem nagyon tetszett elejetől a végéig.
Hegedűs Tamara véleménye:
Sötét, komor, olykor meglehetősen nyomasztó tud lenni, de mindenképpen magával ragad. Ha belekezdesz egy írásába, érdek feszítve követed az eseményeket és addig biztosan nem teszed le a könyvet, amíg a végére nem értél.