ADATLAP
A felhúzhatós lány
Az olajválság utáni jövőben a városokat a globális felmelegedés miatt megemelkedett tengerszinttől gátrendszerekkel védik, pusztító genetikai járványoktól retteg mindenki, és óriás lendrugókban tárolják az energiát, amelyeket tíztonnás óriáselefátok, megodontok erejével húznak fel…
Anderson Lake az AgriGen kalóriatársaság Bangkokba küldött ügynöke álcája szerint egy lendrugókat gyártó cég menedzsere, valójában azonban a független Thaiföld felbecsülhetetlen értékű, rejtett magbankját keresi.
Emikó genetikai tervezéssel létrehozott különleges teremtmény, „új ember”. Bőre sima, mint a porcelán, mozgása a genetikusok jóvoltából darabos, akár egy felhúzhatós játéké. Egyszerre kutyaszerű engedelmességre kódolt szolga és szexjáték, aki azonban ki akar törni kiszolgáltatottságából.
Kettejük találkozása hamarosan egész Thaiföldet megrengeti...
Kis-Szótér Andrea véleménye:
Nem vagyok egy nagy sci-fi olvasó, ha ezt a könyvet lehet annak nevezni, lehet inkább egy szomorú (de akár valóságos) utópia is, mely eme kis koszos bolygó lakóira vár.
Tetszett, mert érdekes volt, egyszerre volt izgalmas és rémítő is. Bár elég nagy rés maradt a mai világunk és ez a képzelt jövő történeteinek leírásában , legalábbis nekem itt vmi hiányzott, de ez a könyv értékéből nem vont le semmit.
Riasztó, ha ilyen jövő áll majd előttünk.
A szereplők majd mind szimpatikusak voltak, s szinte már sajnáltam őket, ahogy a regény a vége felé közeledett. Az biztos, még egy kicsit merengeni fogok rajta, hiába is fikció az egész. De ilyen egy jó könyv ismérve, elolvasva, befejezve még nem ér végett a történet, nyomot hagy s merengeni valód ad. Klassz.