ADATLAP
A gyilkosság alkímiája
Párizs 1889. A Világkiállítás területén már áll Eiffel lenyűgöző tornya, szenzációs látványosságok, az ipar, a technika vadonatúj vívmányai bűvölik el a nagyérdeműt.
Ám egy rejtélyes gyilkos lopakodik a Fény városának utcáin, s lakóit pestisjárvány tizedeli. Nellie Bly-nak, a világ első oknyomozó újságírónőjének meggyőződése, hogy a gyilkosságok kapcsolatban állnak a járvánnyal, és elhatározza, hogy véget vet mindkettőnek. Szövetkezik a zseniális fantáziájú Vernével, az intelligens és szégyentelen Oscar Wilde-dal és a történelem legnagyobb mikrobavadászával, Louis Pasteurrel, hogy együtt megoldják az évszázad bűntényét....
Erdélyi Anna véleménye:
Imádom ezt a korszakot, és ezt a hangulatot, és imádom Vernét, szóval külön öröm volt számomra, hogy jó sokat szerepelt a könyvben. A főszereplő karaktere is nagyon érdekes volt.
Valamit mégis hiányoltam ebből a regényből - talán helyenként túlságosan felszínes volt? Nem tudnám megmondani.
Kvárta-Papp Zsuzsanna véleménye:
Bűncselekmény, nyomozás, románc, kaland és izgalom jellemzi ezt a történetet.Ezt a könyvet nagy munka lehett megírni. A történelmi kor miatt, amiben játszódik és az akkor élő, a könyvben szereplőként felvonultatott irodalmi személyek miatt is.Nekem nagyon tetszik ez a történet, mert visszarepített képzeletben az 1889-es párizsi világkiállításra. A történet eseményekben gazdag és pereg végig a lapokon, alig tudtam letenni miközben olvastam, ha még plusz egy napból állt volna a hétvégém 3 nap alatt kiolvasom ezt a könyvet. Így sajnos pár nappal tovább tartott.