ADATLAP
A három testőr Afrikában
...
Pál-Sziebert Enikő véleménye:
Életem első Rejtő könyve, amely egy kihívás kapcsán került a kezembe. Könyörgöm, mondjátok, hogy a többi is ilyen, mert akkor nem ez az utolsó, az biztos! Éjszakába nyúló olvasásaim alkalmával át kellett költöznöm a másik szobába, mert nem minden félálomban lévő embernek vicces, ha reszket az ágy, mert az asszony vihog. Esős, szürke, semmirenemjó napokra melegen ajánlom!
Zuzan Éva véleménye:
Csülökék most sem hazudtolják meg magukat, egy szép lány kedvéért sok disznóságnak utánajárnak. Közben a Török Szultán látszólag még aljasabb, mint szokott. Végül épp bőrrel megússzák ezt a kalandot is.
Kolozsi Etelka véleménye:
Imádom a Rejtő könyveket. Senki, Tuskó és Csülök szökött légiósként szelik át Afrikát egy kellemes fiatal hölgy társaságában. Aki nem mellesleg a tábornok lánya. Útközben természetesen számtalan vicces és kevésbé vicces, mégis megmosolyogtató kalandban van részük. Teszik mindezt légiós kötelességből, hiszen a tábornok fontos levelét kell kézbesíteniük, amiről néhány nap elteltével kiderül, hogy nincs is náluk. Aztán egy véletlen elszólás kapcsán rájönnek, hogy mégis náluk van...
Bali Mária véleménye:
Sokszor nem igazán tudtam eldönteni, hogy ki kivel van és mit miért csinálnak a szereplők, de végül minden lépés kitisztult. A főhősök leleményessége hihetetlen, ennyi csavar egy történetben, nagyon tetszett. Rejtő humorára mindig rá kell hangolódnom, az első pár fejezetben még, csak azt gondolom, hogy "Na, ez a poén jó volt", a könyv közepén már mosolygok és a végén hangosan nevetek!
Ignácz Eszter véleménye:
Nagyon szeretem Rejtőt, annyira egyedi! Néha sírós, néha nevetős és mindig van egy pont, ameddig fogalmam sincs, hogy mi is történt, utána viszont hirtelen leesik minden. Nagyon fordulatos és vicces könyv, teljesen megéri elolvasni vagy újraolvasni.