ADATLAP
A hóistennő meséi
Azt mesélik, hogy amikor havazik, sír a hóistennő, és a hópelyhek valójában a könnyei...

A világhírű CLAMP mangarajzoló-csoport (Chobits, Cardcaptor Sakura) a japán történetek egyik állandó alakjának, a hóistennőnek szentelte a Shirahime-Syot, és egyben a hagyományos japán történetmesélés és festészet előtt tiszteleg. Az öt gyönyörűen rajzolt, tragikus történet bepillantást enged a japán népmesék világába, ahol semmi sem az, aminek látszik......
Illés Renáta véleménye:
Nos, ez kifejezetten érdekes volt. Kiskorom óta szeretem a japán rajzfilmeket, van bennük valami csodásan művészi, de japán képregényt még sosem olvastam. Gyönyörűen megrajzolt, a legapróbb részletek is kidolgozottak. A történetek rövid kis szösszenetek, de szerintem egy ilyen képregénynek nem is a sztori a lényege - bár a kócsagpár története azért nagyon tetszett. A fordított olvasási irány az elején furcsa volt, de hamar hozzá lehet szokni.
Román Sára véleménye:
Nagy rajongója vagyok a mangáknak, és ugyan nem ez gyűjteményem legékesebb darabja, mégis szeretem és ezt választottam. Csodálatos történetek harcról, szeretetről és szerelemről. A történetek eléggé laposak, ugyanakkor mindben van valami tanulság. Nem túl hosszúak a történetek, és a könyv maga is rövidre sikeredett.