ADATLAP
A harcos
Ritkán, de előfordul, hogy egy lány nem Béke Atya, hanem Háború Anya szolgálatába szegődik. Hild Bathu, azaz Tüske csak a csatározásnak él, apjához hasonlóan diadalra vágyik, de egy végzetes gyakorlótéri baleset után nem harcos, hanem gyilkos lesz belőle.
Yarvi atya, Gettföld agyafúrt minisztere megmenti őt a kínhaláltól, és magával viszi egy küldetésre, amely nagy hatással lehet a Szilánkos-tenger sorsára. Háború fenyeget, és Yarvi egész országát elpusztíthatja, ha a miniszter nem talál szövetségesekre.
Tüske az úton harcossá érik, de mint mindenki más belegabalyodik Yarvi atya cselszövésének hálójába, ahonnan nem mindenki kerül ki épségben. A miniszter a köz java érdekében képes feláldozni bárkit, főleg egy harcost, de Tüske talán képes lesz saját utat vágni magának a kardjával....
Herkó Piroska véleménye:
Imádom Abercrombie stílusát! :)

A könyv tele van csavarokkal. Bár, aki olvasta az első részt, az már óvatosan kezeli a dolgokat, így pár dolog nem lrt váratlanul, sőt.. így kiszámítható volt, de bakker imádtam. xD
Még így is meg tudott lepni. Direkt nem írok semmi konkrétumot, mert félek, hogy vagy terjengősen írnék vagy lelőném a poénokat. Javaslom az első részt olvasni, mert sok az utalás és be-be köszön pár régi szereplő. De nagyon ajánlom, minden fantasy rajongónak. :)