ADATLAP
A harmadik lány
Ebben a regényében a krimi nagyasszonya neki igencsak szokatlan terepre téved: a hatvanas évek Londonjába, hippik és művészek közé. Híres nyomozója, Hercule Poirot és regényíró hasonmása, Ariadné Olivér is meglehetősen idegenül mozognak ebben a környezetben. Mert például mi vagy ki a harmadik lány?...
Schwarcz Kriszti véleménye:
Nagyon szeretem Agatha Christie-t. Ez a története is remek, végig bizonytalan a végkifejlet. Jókat nevettem Poirot-n, imádom a karakterét :) Szeretem, ha bárhogy agyalok, nem jövök rá ki a gyilkos, bár ebben a könyvben sokáig azt sem lehet tudni, hogy ki az áldozat :) Újabb jó könyv a listámon!
P. Nilla véleménye:
Mint általában, a gyilkos, sőt, jelen esetben az indíték is megvolt. De mégis, nekem nagyon bejött ez a regénye is az írónőnek. Már egy kicsit kezdtem unatkozni a Poirot történeteken, amikor ez a kezembe akadt. Végre!
Horoszné dr. Gulyás Margit véleménye:
Jó könyv, bár nem a legjobb az Agatha Christiek között. Hercule Poirot ismét jeleskedik, de amit én nem szeretek benne, hogy az olvasó nem jön rá a megfejtésre. Érdekes a múltba kalandozni, bár én még akkor nem is éltem, de olyan szemléletesen ábrázolja az írónő, mintha mi is ott lennék. Fordulatos cselekmény sok szálon.