ADATLAP
A hercegnő (Pokoli szerkezetek 3.)
Tessa Graynek boldognak kellene lennie – hiszen minden menyasszony boldog, nem? Csakhogy miközben az esküvőjére készül, egyre több árny vetül a londoni Intézet árnyvadászaira. Új démon bukkan fel, akit vér és titkok fűznek Mortmainhez; ahhoz a férfihoz, aki könyörtelen automatonjai, a pokoli szerkezetek segítségével az árnyvadászok elpusztítására törekszik. Mortmainnek már csak egyetlen dologra van szüksége, hogy megvalósítsa a tervét. Tessára.
Charlotte Branwell, az Intézet vezetője elkeseredetten igyekszik felkutatni Mortmaint, mielőtt a férfi lecsap. Jem és Will, a két Tessa szívéért versengő fiú mindent megtenne, hogy megmentsék a lányt. Mert bár Jem eljegyezte a lányt, Will még mindig szerelmes belé.
Egy haldokló árnyvadász utolsó szavai elvezethetik Tessát és a barátait Mortmainhez, de a kis csapat egyedül nem veheti fel a harcot, a nagy hatalmú konzul pedig kételkedik a veszély valódiságában. A szövetségeseik által cserben hagyott árnyvadászok csapdában találják magukat, amikor Mortmain ráteszi a kezét a Willt életben tartó orvosságra. Miközben legjobb barátja a halál kapujában van, Willnek mindent kockára kell tennie, hogy megmentse a lányt, akit mind a ketten szeretnek. ...
Gyalog Nikolett véleménye:
Vegyes érzéseim vannak ezzel a könyvsorozattal kapcsolatban. Casssandra Clare-től legelsőnek a végzet ereklyéi sorozatot olvastam el, amit imádtam, így elhatároztam hogy a többi könyvét is elolvasom. Jó volt megismerni Jace őseit, hogyan vívták meg a saját csatáikat. Mint a legtöbb könyvben itt is megtalálható a szerelmi háromszög :)
Judit Pletscher véleménye:
Nehéz szavakat találni a sorozat elolvasása után, katartikus élmény volt. Első gondolatom az volt, hogy bár Tessa halhatatlan és ezért számtalan szerette halálát éli meg, mégis az egyik legszerencsésebb hősnő. Hiszen két szerelme mellett is leélhet egy egész életet. Az írónő el tudta velem hitetni, hogy mindkét fiút egyformán szereti. Szépen kivédte azt is, hogy választania keljen közülük.
Többi szereplő kapcsolata is nagyon jól kidolgozott volt. A sztori végig kellően pörgős és feszes volt. És persze kedvencem a Lightwood fiúk két levele volt a konzulhoz.
Kemsei Zsófia véleménye:
Tegnap annyira tisztán láttam magam előtt az értékelést, de így egy nappal elolvasás után, már nem ugyanazt gondolom. Nagyon tetszett ez a rész, szerintem ez volt a legjobb a három kötet közül. Kellő izgalmat, szenvedést, árulást, bizalmat-bizalmatlanságot, szerelmet tartalmazott. Will jellemfejlődése nekem egy kész csoda, a végére picit meg is szerettem, de számomra akkor is Jem lenne a befutó.
Jól kidolgozott történet, egy nekem már kissé elcsépelt világban.
Kovács Réka véleménye:
A trilógia legütősebb része. A karakterei számomra szerethetőbbek a Végzet ereklyéihez képest. Valahogy a szerelem is átérezhetőbb, mint Jace és Clary esetében.
Nem akarok spoilerezni de 2x is kisírtam a szemeim, egyszer Jem aztán meg Will miatt a végén meg csak vigyorogtam az orrom alatt. Mindenkinek ilyen második esély járna :D
Herkó Piroska véleménye:
Méltó befejezése a Pokoli Szerkezetek trilógiájának. Bár a vége megríkatott, de örültem, hogy mindenki megtalálja a maga helyét a világban. Jó néha kicsit idegesítő ez az állandó szerelmi háromszög, és az angyal kiléte kicsit egysíkúvá teszi (aki olvasta a Végzet Ereklyéit tudja kiről beszélek, ... végülis sok angyal van, miért ezt a szerencsétlen találják meg mindig), de igazán élvezetes a mű. Ajánlom mindenkinek. :)
Cassandra Clare világa rabul ejtett, rengeteg lehetőség van benne. Mondjuk jó lenne, ha néha nem ennyire "túlfűtött érzelgős tinik" lennének a főszerepekben.
Ja és Magnus a király :)
Bejczi Anita véleménye:
Istenem, ez a könyv... olvastam már, és megint bőgtem rajta egy sort. Hogy is van ez? Szerintem a válasz erre az, hogy Cassandra Clare egyszerűen fenomenális író! Négy (és fél...) szerelmi szálat mozgatott, egy főgonoszt, akinek azért a tervét is neki kellett felépíteni, és mindezt sikeresen és csodálatosan sikerült az olvasó elé tárnia. Minden sorát, minden szavát, minden betűjét szerettem, szeretek és szeretni is fogom, mert igen, ez a kedvenc könyvem, a kedvenc könyvsorozatom zárókötete, ami felteszi az íre a pontot, a habra a cseresznyét, miközben magához láncol, lebilincsel, megsirat, összetör, és igazi és gyönyörű élményt nyújt egy életre.
Pogonowski Johanna véleménye:
Alig vártam, hogy folytathassam a történet.
Egyáltalán nem okozott csalódást, sőt….
Kifejezetten tetszett, hogy a nagy jelenetek utáni részek – epilógusok mondhatni – hosszan elhúzódnak. Hogy nincs a képzeletünkre bízva, hogy feketén-fehéren ott van mi történik a főhősökkel. Hogy bizton tudom – hisz le van írva – boldogan élnek!
Mert nekem ez fontos! 
Huszti Bettina véleménye:
Épp most fejeztem be, és tele vagyok. Az előző könyv befejeztével azt mondtam, örülök, hogy már csak egy könyv van hátra. De most... Bár lenne folytatása! (És mégsem szeretném.)
Az az igazság, hogy mélyen megérintett a könyv. A fájdalom, a szerelem. Jem elvesztése, a többiek fájdalma, Will és Tessa szerelme, Jem visszatérése... Akkor úgy éreztem, újból visszaáll a rend, és így tökéletes befejezés lesz, de nem. Jem-et másodjára elveszíteni még fájdalmasabb volt. Aztán Willt is. És végül mégis megadatott Tessának megízlelni a két szerelmet az életében.
Gyönyörű történt volt A hercegnő. Mélyen érintett, és soha nem sírtam ennyit egy könyvön, mint most. Minden felkavaró volt, pörgős és zavaros, de most a végére csak a mély nyugalmat és megelégedettséget érzem és azt, hogy kerek a kör. Szép... csodálatos történet.
Tessa élete is szép a sok fájdalmával, szeretetével és az újra egymásra találásokkal.
Galambos Réta véleménye:
nah ez már az a fajta könyv, amit Cassandra Clare-től vártam, bár a könyvben szereplő szerelmi háromszög még mindig nem a szívem csücske, a könyv maga nagyon jó, több volt benne az izgalom, a cselekmény, az ármány, kevesebb csöpögős szenvedés, imádtam, nagyon örülök, hogy a sorozat végére nem kellett csalódnom az írónőben.
Nagy Fanni véleménye:
Jobban tetszett, mint az előző rész, végre úgy éreztem, hogy kezd beindulni a történet. Megkedveltem az új szereplőket is, és Will jelleme is kezdett egyre inkább kibontakozni. Tessa karaktere kifejezetten tetszik, se nem az az örökké önfeláldozó meggondolatlan liba, aki mindig odaveti magát, azt gondolva, hogy az megoldja a helyzetet, sem pedig egy döntésképtelen kis hercegnő, aki ide-oda sodródik, pedig ez a két karakter gyakran előfordul ilyen típusú könyvekben. Nem mondom, hogy a kedvenc sorozatom lesz, de kellemes kikapcsolódás volt. Az utolsó könyvet találtam a legizgalmasabbnak.
Horváthné Bellai Katalin véleménye:
A sorozat kiemelkedő könyve szerintem. Nagyon jó, fordulatos...néha néha pityeregtem rajta. A vége nekem tetszett..nem számítottam Jem visszatérésére. Igazi szerelmi történet a könyv. Szóval nagyon jó, igen hamar kiolvastam.
Egérke Adri véleménye:
Olvastam a sorozat többi kötetét is.A hercegnő minden várakozásomat felülmúlta. Nagyon tetszett. Párszor megsirattam a szereplőket. A vége kiütött, mindenre számítottam, csak arra nem, hogy Jem visszatér több mint 100 év múlva.Gideon és Sophie szerelme, Will és Tessa, Jem és Tessa, igazi love story.
Bándi Noémi véleménye:
Hát öhm. Nem tetszett. De csak Tessa miatt és azért, mert az első szerelmet ennyire egy általános dologként kezelte. Meg ha már van benne függelék, akkor legalább ne legyenek ellentmondások benne. Értem itt az epilógust.
A mechanikus angyalt leszámítva, minden kiszámítható volt. Kb. másfél hónap alatt sikerült a végére vergődnöm, de akkor is csak azért vettem a kezembe, mert addig A Végzet Ereklyéi utolsó részét nem kezdem el.
Abban az egyben nagyon biztos vagyok, hogy ezt a trilógiát soha, de soha nem veszem többet a kezembe. Az első még jó volt, a másodikat majdnem a falhoz vágtam, annyira irritáló volt, a harmadik mutatott egy kis javulást, de Tessa ri... cédasága nagyon kihúzta nálam a gyufát.
Horváth Bettina véleménye:
Imádtam az angyalt és a herceget is alig vártam már a folytatást és mikor a hercegnőt is elolvastam abszolút nem csalódtam. Hihetetlen történet hihetetlen befejezéssel. Teljesen lezárta a történetet de ugyanakkor mégis kicsit nyitott maradt a történet és tovább lehet gondolni hogy és ezután mégis mi lehet a folytatás.Nekem tetszett és még 100-szor is elolvasnám :)
Horinka Zsuzsanna véleménye:
A könyv eleje nekem egy kicsi sok volt… Jó hogy misztikus lények, meg árnyvadászok, de eléggé hajazott egy gagyi akciófilmre… Azonban mikor sikerült végigvergődnöm magam ezen a részen, megint felülhettem a már jól megszokott érzelmi hullámvasútra. A könyv nagyon visz magával, telis-tele fordulatokkal, és olyan szereplőkkel, akik egyből a szívedbe költöznek. Tetszett, hogy a három főszereplő mellett, a mellékszereplők is egy-egy epizód erejéig főszereplőkké válnak. A befejezés pedig nagyon megható volt.
Kovács Kriszti véleménye:
A hercegnő minden várakozásomat felülmúlta. Imádtam minden egyes sorát, többször kaptam magam azon, hogy hangosan nevetek, de legalább annyiszor azon is, hogy könnyeket törölgetek a szemeimből. Tipikusan az az érzés volt, amikor nem akarom, hogy vége legyen a könyvnek, de közben meg mindennél jobban szeretném, hogy vége legyen.
véleménye:
Az angyal és A herceg c. könyvek befejező része. Minden kiderül, ami titok volt a történet elején. A vége elég érdekesre sikerült, mintha már korábban találkoztam volna máshol is ilyesmi befejezéssel. Mindenesetre érdekes egy szerelmi háromszöget úgy feloldani, hogy mindenki megkapja azt, akit meg akar. :)
Kiss Petra véleménye:
Mivel már olvastam a trilógia első két részét, egyértelmű volt, hogy erre a kategóriára a Hercegnőt fogom választani. Megfogott a kor Angliája, a gyönyörű ruhák forgatagában megismert helyszínek. Bár már jártam Londonban, szeretném ezt az arcát is látni (egy időutazás kíséretében :P). Na meg ha ott lenne Will Herondale, mint idegenvezető, azt sem bánnám.
Bakonyi Zsófia véleménye:
Azt hiszem mind a három kötet közül ez fogott meg a legjobbak. Ez a rész volt az ami mély érzelmeket váltott ki belőlem, és szokásomhoz híven mindig mikor valami bölcset olvasok beleíróm a telefonomba, most le sem tudtam tenni a telefonomat annyit írtam. Főleg a végén, ahol minden Happy End és még sem. Talán ez volt az, ami leginkább hatott rám. Ez tette leginkább valóssá, ez tette hihetővé és ez tette hitelessé, élvezhetővé és letehetetlenné.
Juhász Réka véleménye:
A harmadik könyv tetszett a legjobban. A Lightwood fivéreket ebben a könyvben is nagyon tudtam szeretni. Azt sajnálom egy kicsit, hogy a labirintus boszorkányairól nem tudtunk meg többet, annak viszont örülök, hogy Will élete pozitív fordulatot vett, és a szerző szakított rá időt, hogy betekintést nyerjünk ebbe, Tessa visszaemlékezéseiben. A vége, ahol a 2008-as találkozásukkor összekapcsolódik a két sorozat története, különösen tetszett nekem.
Szalai Szabina véleménye:
Akármennyi időt töltöttem olvasással, az sosem volt elég. Ezt éreztem az egész könyv alatt. Hihetetlenül elragadott, s szinte faltam az oldalakat. Fantasztikus lezárása volt nem csak a 3, hanem a 9 kötetnek is. Kár, hogy nincsen folytatása.....
Molnár Ramóna véleménye:
A befejező kötet. A kedvencem. Jobban tetszett, mint a Végzet Ereklyéi, Tessába és Willbe volt valami nagyon megkapó. Mindig is Willnek szurkoltam, és szerencsére ő lett a győztes :D Aztán persze Jem is, aki hipp-hopp újra előkerült :) Nagyon sajnáltam, hogy ilyen hamar vége lett, de egyszerűen imádtam. Ezt is január elején kezdtem el olvasni, és 4 nap alatt végeztem mind a 3-mal...sajnos :(
Harsányi Judit véleménye:
Igazán izgalmakkal teli könyv. Jemnek elfogy a jin fenje, nem tudnak neki szerezni újabb adagot. Will mellkasán a parabatai jel azt mutatja, hogy Jem meghalt, majd kiderül, hogy szerencsére mégsem. Gideon és Sophie szerelme, Will és Tessa, Jem és Tessa, igazi love story.
Nagy Kati véleménye:
Nem bírtam letenni a trilógia befejező részét. Nagyon tetszett. Párszor megsirattam a szereplőket. A vége kiütött, mindenre számítottam, csak arra nem, hogy Jem visszatér több mint 100 év múlva. Jó befejezés volt. :)