ADATLAP
A kékkabátos - A szürkekabátos - Irány a Nyugat
A viking asszonya szerzőjének csodálatos tehetséggel megírt, rendkívül izgalmas szerelmi története az amerikai polgárháború idején.
A lány lázadó természete szembeszállt a jenki férfi lelkével. Bőre selymes és bársonyos tapintású, szeme smaragdzöld, napszítta tincsei lágyan omlanak vállára. Kierman Miller akarata ellenére ment hozzá Anthonyhoz, de szíve másért égett…
Teljes szívéből gyűlölte Jesse Cameront. De most, hogy özvegy, az ellenség újra a nyomában van, fegyvere szenvedély, mellyel szíve jéghideg páncélját igyekszik áttörni.
Az áruló férfi érintése lángra lobbantja a féktelen vad vágyat. A férfi utánozhatatlan déli eleganciával viselte az északiak egyenruháját, mint aki hű zászlajához, és megtagadja lázadó múltját. S bár a háború kiirtja belőle ezeket az érzéseket, mégis abban a gyönyörű nőben találja meg igazi ellenfelét, aki árulónak bélyegzi, s akit meg kell szereznie.

A jenki nő büszkesége lángra lobbantotta a férfi lázadó szenvedélyét.
Napsütötte hajával és szürke, ezüstösen csillogó szemével Callie Michaelson vad szépsége felkavarja a Dél ezredesének érzékeit, és bátorsága megragadja szívét. Daniel Cameront, akinek a csatamezőn nem volt párja, megbabonázza ez a gyönyörűséges ellenség. Hacsak megérintheti őt, elfeledkezik a háború borzalmairól, és erőt ad neki ahhoz, hogy dacoljon az őt körülvevő ellenséges sereggel – a nő selymes karjaiban eltöltött éjszaka kedvéért.
A férfi lángoló tekintete átmelegítette északi szívét.
A férfi kész meghalni azért az ügyért, amit Callie megvetett, de azok a csatában megkeményedett arcból rátekintő perzselő kék szemek legyőzték az ellenállását. És mivel a Polgárháború tombolt körülöttük, és a hőn szeretett Unió sorsa egy hajszálon függött, Callie-nek szembe kellett néznie a legszörnyűbb dilemmával, amivel egy szerelemes asszony valaha is szembekerül…

Az Irány a Nyugat című regényével Heather Graham folytatja a Cameron családról szóló nagyszerű regényfolyamát, amely az amerikai polgárháború idején játszódó A kékkabátos és A szürkekabátos című nagysikerű regényekkel kezdődött. Ebben a könyvben a háború utáni keserű időkből az amerikai határvidékre röpít bennünket.
„Akarod vagy sem, szerelmem, nyugatra lovagolsz”
A Cameron testvérek legfiatalabbika, a nemrég férjhez ment Christa Nyugatra megy, s az ő életét kísérhetjük végig a történet során. Itt, a végtelen szűz föld romantikája és veszélyei között kelti életre az írónő azt a szerelmi történetet, amely olyan szenvedélyes és élettel teli, mint az eddigi műveiben megszokhattuk: egy férfi és egy nő azért küzd, hogy megszabaduljon a múlt kötöttségeitől, és új életet építsen fel a régi v...
Pavlényiné Boza Anita véleménye:
A történet röviden: 1860-as évek, Amerika, a polgárháború ideje, Észak és Dél szétszakadása. A Cameron család három testrvérből áll: Jesse, Daniel és Christa. A legidősebb fivér északhoz áll, míg öccse és húga a délhez marad hű. Mindegyikük olyanba lesz szerelmes, aki ellentétes oldalon áll.

Véleményem: Tini koromban nagyon szerettem az ilyen romantikus történeteket, most egymás után olvasni kicsit "tömény" volt. Kétségkívül jól megírt, pontos történelmi háttérrel rendelkező regények. Legjobban a középső tetszett, a harmadikban idegesített, hogy a férfi az állapotos feleségét végiglovagoltatja hónapokon keresztül a prérin, vad indiánok között....
Aki szereti a romantikus könyveket, annak kötelező.

5/5 5/5 5/4