ADATLAP
A karácsonyi puding esete
Ezt a kötetet Agatha Christie mint séf ajánlja figyelmünkbe: a karácsonyi puding esetén kívül, amely igen tartalmas fogás, öt előételt tartalmaz. Meglepő módon az egyiket közülük nem Poirot, hanem Miss Marple tálalásában élvezhetjük!
Bárhol szívesebben töltené Hercule Poirot a karácsonyt, mint egy kifűthetetlen, tizenhatodik századi udvarházban. De az eltűnt rubin rejtélye csak odavonzza
Miss Marple unokaöccse boldogan mutatja meg Greenshaw Bolondvárát barátjának, aki giccseket gyűjt. De ki lőtte le (íjjal!) az idősecske várkisasszonyt?
Megtudjuk továbbá, hogy került a hulla a spanyol ládába, ki ölte meg a nehéz természetű főrendet, miért veszélyes étel a szedres pite, és megálmodhatja-e az ember, hogy öngyilkos lesz....
Vajda Ágnes véleménye:
Tetszett, hogy hat rövid krimiből állt a könyv. Pont olyan hosszúak voltak, hogy könnyedén tudtam követni ki-kivel van. Nem voltak túlcsavarva a történetek, a megoldás nem szájbarágós, de könnyen kitalálható. Kedvencem a második, spanyol ládás történet.
K Zsuzsi véleménye:
Legutóbb bevált a tükrözés előtti éhezős-wc-re-járós-napon, hogy AC-t olvastam, nagyon sokat segített abban, hogy ne szenvedés legyen a nap, és csak a túlélés a cél. Így úgy döntöttem, hogy a mostanira is veszek egyet. Aztán közben odaajándékoztam a húgom névnapjára, de szépen megkértem, hogy arra az egy napra mindenképp tegye nekem szabaddá. :D Végül egyébként mást csináltam (ezt:) https://www.youtube.com/watch?v=68y7HjWhSMU ), de utána nyaralás közben nagyon örültem, hogy megmaradt addigra, mert tök jó kikapcsolódás volt egyet-egyet elolvasni napközben, éppen amikor "üresjárat" volt, vagy egyszerűen csak pihenni szerettem volna.
Ebben a kötetben 6 rövidebb-hosszabb kisregény van, ahogy a fülszövegben is olvasható: "ezt a kötetet Agatha Christie mint séf ajánlja figyelmünkbe".
A karácsonyi puding tényleg a legjobb belőle, nem hiába ez van kiemelve mindenhol. Nekem a humor miatt a kedvencem, többet nem merek mondani, nehogy valamit sugalljak esetleg véletlenül.
A szedertorta a legkönnyedebb talán, azt csak úgy leültem, elolvastam, és jól esett a lelkemnek. :)
A Greenshaw Bolondvárának valamiért különösen tetszett a vége, illetve ....
Bővebben itt: http://konyvbirodalom.blog.hu/2016/08/14/agatha_christie_a_karacsonyi_puding_esete_10p
Rógán Edina Anna véleménye:
Szuper volt, mint mindig! Igaz, 3 novellát már ismertem korábbról, de egy Agatha Christie-nél sosem árt az újraolvasás, mindig lebilincselően izgalmas és jó! Nem tudnék kiemelni egyet sem a történetekből, mindegyik fantasztikusan izgalmas volt. Szeretem a Poirot és Miss Marple történeteket. :) Igazi kikapcsolódás volt. :)
Rea Kovats véleménye:
A legelső Poirot könyv, ami a kezembe akadt... és iszonyat mód meggyőzött arról, hogy több történetet is olvassak róla. Kerek egész regényként talán unnám, de novellaként/kisregényként abszolút lekötötték a figyelmem.
Juhász Réka véleménye:
Ez a kötet nem tetszett annyira, mint a többi Agatha Christie könyv. Az első novella karácsonyi témájú volt ugyan. és mivel sokan betették a karácsonyi kategóriába, azt hittem a többi novella is ilyen témájú lesz. Az az igazság, hogy egyik novella se nyerte el a tetszésemet, az első igazából meglepett, hogy nem egy gyilkosság felderítéséről szólt, hanem egy gyémánt ellopásáról. Ezt elég humorosnak tartottam- A többi viszont a rövidsége miatt nem nyerte el a tetszésemet, talán azért, mert keveset olvastam eddig az írónőtől, és nem ezt szoktam meg tőle.
Petruska Hédi véleménye:
Nagyon szeretem a krimiket, és habár már több Poirot és Miss Marple tévéfilmet is láttam, mégis ez az első Agatha Christie köny, amit olvastam. De biztosan nem az utolsó. :) A könyv 6 novellát tartalmaz, mindegyike igazi mini-krimi. Számomra az volt érdekes, hogy megismerhettem az "igazi Poirot", ahogy az írónő megalkotta és az is feltűnt, h mennyire más a két karakter stílusa, ahogy rájönnek a bűnügyek nyitjára...
Éliás Klaudia véleménye:
Második Agatha Christiem. Nyilván a novellák rövidsége miatt nem olyan összetett történetek, mintha külön könyvek lennének, de ettől függetlenül nem rosszak. A karácsonyi puding és az Álom novella tetszett a legjobban. Minden történetnél ki tudja úgy csavarni, hogy ne lehessen tudni ki is a gyilkos.
Endresz Judit véleménye:
A szerző nagyon jól adja vissza az angliai karácsonyok hangulatát A karácsonyi puding esete című novellában. Úgy éreztem én is ott vagyok, részese vagyok. A sztori izgalmas, a szokásos Agatha Christie-től megszokott csavarokkal, csak rovidebb mű keretében. A további novellák is sok meglepetést tartogatnak az olvasók számára, ajánlom mindenkinek, aki kedveli Agatha Chrisite novellás műveit is, nemcsak a regényeket.
Varga Renáta véleménye:
Novellák sorozata,rövidek, aranyosak. Christie kerüli az időhúzást, bele a közepébe, s nem sok kell meg is lesz a gyilkos. Nincs hosszú jellem rajzolások, sok leírás, az olvasó fantázijára hagyja, hogy összeálljon a kép, a szereplőket elképzelje, a helyszínek is nagyobb ecsetvonásokkal kerülnek elénk. Tetszik, egy este egy történet, elalvás előtt tökéletes.
Puskás Panni véleménye:
Nehezen állom meg, hogy ne kezdjek el viccből szpojlerezni, de kibírom. Különben minden Agatha Christie könyv ugyanolyan, és mégis úgy rá lehet időnként kattanni, hogy én már A karácsonyi puding esete óta négyet elolvastam zsinórban. És tettem még egy felfedezést: étrendemből indokolatlanul hiányzik a puding, és ahogy a könyv is írja, ha hosszabb ideig áll, akkor még jobb lesz az állaga. :)
Horváth Zsófia véleménye:
Összességében nagyon tetszett a könyv, izgalmas novellákat tartalmaz. Főleg Poirot történetei tetszettek, azok közül a legjobban a puding és a spanyol láda esete. Az utolsó novella, amelyben Miss Marple oldotta meg a gyilkosságot, nem igazan nyerte el a tetszésemet, egyrészt azért, mert nem kedvelem Miss Marple karakterét, másrészt azért, mert nem igazán bontakozott ki a nyomozás, és a megoldás elég légbőlkapott volt. De ezt leszámítva nagyon tetszett a kötet, megérte elolvasni.
Nagy Lili véleménye:
Izgalmas novellákat tartalmazott ez a kis könyv, bár némelyik szerintem túl rövid volt, nem igazán volt kifejtve a történet és túl hamar megoldódtak a rejtélyek. Ennek ellenére tetszettek a történetek.