ADATLAP
A karácsonyi puding
A krimi királynőjének hat gyöngyszemét tartja kezében az olvasó; ahogy ő maga nevezte: főfogásokat, előételeket és desszerteket.
A karácsonyi puding esete az írónő gyermekkori élményeiből merít, a régi angol karácsonyi örömök öregkorában is szívmelengető emlékéből.
Az első öt fogáshoz Poirot, a hatodikhoz – desszertképpen – Miss Marple kíván jó étvágyat....
Gaál Gabriella véleménye:
Agatha Christie az egyik kedvenc íróm. A tőle eddig olvasott művekben még sosem csalódtam, így volt ez A karácsonyi pudinggal is. A hat novella mindegyike remekmű, fordulatos, hangulatos és folyamatos gondolkodásra késztető.
Molnár Henrietta véleménye:
Agatha Christie könyveinek köszönhetően szerettem meg a krimi műfaját, a mai napig kedvenc iroim közzé tartozik. Legtöbb könyvét már olvastam, de ez a válogatás eddig még kimaradt. Hat történet, mindegyik izgalmas, és a legvégeig kibogozhatatlan, ki is a gyilkos. Legjobban Az elnyomott. c. tetszett., Hercule Poirotban nem lehet csalódni.
Somogyi Zsuzsanna véleménye:
Egy remek kis novellás kötet az utánozhatatlan Poirot főszereplésével. A történetek között vannak ijesztőek és mulatságosok. Számos megdolgoztatta a kis szürke agysejtjeimet és komoly kihívások elé állított. Ajánlom bárkinek, aki egy izgalmas történetet szeretne olvasni és esetleg nincs ideje egy hosszú könyvre.
Kerti Anna véleménye:
Egy könnyed novelláskötet a Krimik Királynőjétől, ideális kikapcsolódás. Tetszett benne, hogy nem csak Poirot szerepelt, jutott történet Miss Marple-nak is. A szerzőre jellemző fordulatok miatt izgalmas és érdekes könyv, agyalhat az ember a gyilkos kilétén, a vègén mégis meglepetés éri.
R Gabriella véleménye:

Ez volt életem első Agatha Christie története. Óriási lelkesedéssel vágtam bele, de lehet, hogy pont ez volt a baj. Alapvetően szeretem a krimiket, de ez egyáltalán nem tetszett. Az írónő a legkisebb esélyt sem adja meg az olvasónak, hogy vele együtt gondolkodjon, vele együtt vegye észre az apró jeleket. A megoldást szinte csak "oda hányja" a végén, teljesen blőd körítéssel. Gyenge sztori még gyengébben megírva.

Haskó Tünde véleménye:
Igaz, csak az első történet karácsonyi, de ezt a kategóriába soroláskor nem tudtam :-) Mindig szerettem Agatha Christiet olvasni, regényt is, novellát is. Ezek a novellák sem okoztak csalódást. Az pedig, hogy a Poirot történetek után egy Miss Marple zárja a sort, külön öröm.
Nagy Dorottya véleménye:
Igazi könnyed olvasmány, több történetet tartalmaz. A karácsonyi puding sztorijában és egyéb történetekben Poirot a főszereplő, kivéve sz utolsót, amiben Miss Marple. A Poirot-s részek jobban tetszettek. Végig izgalmas volt, gondolataim a rejtély körül jártak, viszont minden minikrimi rövid és frappáns volt.
Kolozsi Etelka véleménye:
Egy újabb gyöngyszem a krimi királynőjétől. Agatha Christie egyszerűen megunhatatlan, pedig a képlet minden esetben csaknem ugyanaz. Adott egy hulla, s mindenki más pedig gyanusított, mivel mindenkinek volt oka a gyilkosságra. Amikor az olvasó azt gondolja, hogy ezúttal sikerült fényt deríteni az elkövető kilétére, akkor jön Poirot az ő elméleteivel. Csinál egy szép kis csavart a történetben és az olvasónak többé nincs esélye Hercule Poirotval szemben.
Nagyné Jánvári Andrea véleménye:
Az örök kedvenc: Agatha Crhistie! Általa szerettem meg a krimit, és már mai íróktól is olvasok, jelen pillanatban a skandináv krimik a kedvenceim. De nem tehettem meg, hogy ne válogassak be a könyvlistámba egy karácsonyi történetet a krimi nagyasszonyától. Aki szereti a vidéki angliát, az ezt a novelláskötetet is szeretni fogja...
Ladinszki-Kiss Nóra véleménye:
Igyekeztem figyelni, hogy elsősorban olyan könyveket válogassak be a könyvkihívásba, amiket egyébként nem - vagy nem most- olvasnék el. Nem bírtam ki, hogy a kedvenc krimiírómat bele ne csmpésszem, mint utolsó könyv :D
Nincs is jobb egy klasszikus Poirot történetnél, ebben a kötetben pedig több is van!
Senki nem fog csalatkozni: fanatikus rajongók, mint én és akiknek esetleg ez lesz az első AAgatha Christie könyve!
Ligeti Zsuzsa véleménye:
Remek leírás a vidéki Angliáról. Agatha Christie krimijeinek ez is egyik nagy vonzereje. Poirot persze minden rejtélyt megold - ezt is. de a történetben van néhány dupla csavar, ez teszi igazán érdekessé.
Polgár-Szilágyi Mária véleménye:
Izgalmas történetek fűzére,egy-egy estére való olvasmányok kötete. Találkozhatunk Hercule Poirot briliáns tehetségével illetve Miss Marple kissé lassúbbnak tűnő de annál csiszoltabb elméjével.Nem csak karácsonyra ajánlom!
Kovács Edina véleménye:
N/A
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Toronyay-Kasztner Magdolna véleménye:
Bár férjemmel jó néhány Poirot történetet megnéztem filmen, Agatha Christie-t csak a Könyvkihívás kapcsán kezdtem olvasni. A néhány eddig olvasott könyv közül ez a kedvencem, mindegyik történet tetszett. Ezek szerint krimi kategóriában a novella-hosszúságú műveket szeretem.
Katona Éva véleménye:
Már többször olvastam, mégsem tudom megunni-akárcsak AC többi könyvét. Az első történettől karácsonyi hangulatom lett, pedig odakint mår tavasz van. Gyönyörűen leìrja a hagyományos angol karácsonyt, alkalmam nyìlt összehasonlìtani a mi szokásainkkal. Remélem egyszer élőben is megtehetem! A többi történet is magával ragadott, lenyűgöz az ìrónő zsenialitása, ahogyan a szálakat bonyolìtja, és a végén rádöbbenünk, hogy a megoldás ott volt az orrunk előtt mindvégig.
Fekete Nóra véleménye:
A nő, aki nálam az első helyen áll, a krimiírás királynője. Egyszerűen nem tudom megunni. A karácsonyi puding című könyve 6 történetet tartalmaz, a zseniális Hercule Poirot és Miss Marple főszereplésével. Gyorsan olvastam végig, egyszerűen nem tudom megállni, hogy hosszú időre letegyem. Csak ajánlani tudom, ha az agytekervényeket szeretnék egy kicsit megdolgozni, vagy pont ellenkezőleg, kikapcsolni. :)
Márk Mónika véleménye:
A könyv azt adta, amit egy belevaló Agatha Christie könyvtől vártam. Könnyed hétvégi olvasmány, pontosan elég, ha az ember nem akar hosszabb lélegzetű, bonyolult krimikbe kezdeni. Minden egyes történetnél vártam Poirot ill. Miss Marple okfejtését. És mindig az volt az utolsó gondolatom, hogy "hát, persze, egyértelmű. Nekem miért nem jutott az eszembe :D".
Tót Erika véleménye:
Nagyon jó kis novelláskötet. A Karácsonyi puding-nál nagyon elkapott a vágy egy igazi angol karácsonyt végigélni. :)
A Spanyol láda rejtélye kicsit hátborzongató volt, nem elég, hogy valaki ott kuporog féltékenyen egy ládában, még meg is ölik...
Az Elnyomottban is sikerül kideríteni, hogy ki a gyilkos, de nekem kicsit erőltetett volt.
A Szedertortában túl hamar kiderül minden. Tulajdonképpen pont ezért nem rajongok a novellákért, mert nincs idő a lelki elmélyülésre. :)
Bár, hogy a megszokások rabjai volnánk? Lehet.
Az utolsó történetben már nem Poirot, hanem Miss Marple nyomoz. Tetszik a hozzáállása. Ha úgy nem történhetett, ahogy történt, akkor nézzük más szemszögből.
Zakorné Busa Ilona véleménye:
Nagyon könnyen emészthető könyv. Hat történet van benne,melyből az első a könyv címe. Az első öt történetben Poirot az aki zseniális logikájával végére jár a bűneseteknek,az utolsó történetben pedig Miss Marple az aki vizsgálja az idős örökösnő halálának körülményeit.