ADATLAP
A kis herceg - Helikon zsebkönyvek 5.
Saint-Exupéry világhírű, megrendítően szép meséje évtizedek óta tanít generációkat a tisztaság, szépség és emberség erejére.
A klasszikus történetben egy másik bolygóról érkezett kisfiú indul varázslatos utazásra, amelynek során megismerkedik a királlyal, aki mindenkin uralkodni akar, a hiú emberrel, aki elvárja a dicséretet, az üzletemberrel, aki állandóan fontoskodik és az iszákossal, aki a felejtésért iszik. Beszél a lámpagyújtogatóval, akit bárki irányíthat, a geográfussal, aki csak adatokat gyűjt élmények helyett, a rókával, aki fontos dolgokat tanít, de ki tudja, ravaszkodik-e, és a kígyóval, aki rossz útra térítené a kis herceget. Az út során a kisfiú sokat tanul, de még többet tanít arról, milyenek is az emberek.
Antoine de Saint Exupéry francia író, esszéista és pilóta, aki a második világháborúban vesztette életét. Az eddig több mint 200 nyelven megjelent, a világ legolvasottabb 50 könyve között számon tartott meseregénye a Helikon Zsebkönyvsorozatában Takács M. József új fordításában jelenik meg....
Baracskai Anikó véleménye:
Mindig és mindig újra kell olvasni ezt a könyvet. Mindig mást látok benne, és mindig csodálatos. Pán Péter mellett a kedvenc történetem. Ahányszor olvasom, annyiszor más felnőtt karakter bosszant a legjobban - persze az aktuális helyzetemnek megfelelően. Mindig lehet tanulni belőle.
Járfás Vivien véleménye:
Gyermekkorom és a mai énem tagadhatatlan kedvence. Rendszeresen újraolvasom és mindig újabb és újabb mondanivalót fedezek fel benne, míg megmelengeti a szívemet, megnevettet, hol pedig a sírás fojtogat miatta. Lenyűgöz, hogy ez a kis mese sose avul el, mindig mai tud maradni és velem együtt nő fel.