ADATLAP
A korona
Eadlyn Illéa első olyan hercegnője, akinek Párválasztót rendeznek, ám egyáltalán nem hiszi, hogy harmincöt kérője közül bármelyikbe is beleszerethet.
A versengés első heteiben kizárólag a napokat számolja, hogy mikor küldheti végre haza az összes fiatalembert. A palotában történő események következtében azonban egyre inkább a figyelem középpontjába kerül, és eközben arra is ráeszmél, hogy talán mégsem tenné boldoggá, ha magányos maradna.
Eadlyn még mindig nem igazán tudja elhinni, hogy rá is olyan tündérmesébe illő élet várhat, mint a szüleire húsz évvel korábban. Az embert azonban a szíve időnként nagyon is meglepi… Ezért a lánynak hamarosan olyan döntést kell hoznia, amely minden korábbinál lehetetlenebbnek és fontosabbnak bizonyul....
Zsuzsanna Volford véleménye:
Folytatódik a párválasztó, ami már önmagában nagy kihívás Eadlyn számára, de ha ez még nem lenne elég, akkor ott van ikertestvére elvesztése, édesanyja szívrohama, és a kormányzás terhe is, ám a történet végére minden probléma megoldódik.
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Jaj ez annyira aranyos könyv volt. Könnyed, igazi 'lányos' . Tetszett, ahogy a hercegnő elkényeztett lányból érett nővé -királynővé- válik. És a végén kiderül ki az aki tényleg mellette áll.
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Jaj ez annyira aranyos könyv volt. Könnyed, igazi 'lányos' . Tetszett, ahogy a hercegnő elkényeztett lányból érett nővé -királynővé- válik. És a végén kiderül ki az aki tényleg mellette áll.
Ignácz Eszter véleménye:
Nagyon nagyon vártam a könyvet és nem is akartam sietni az elolvasásával, tartogattam, mert tudtam, hogy ez lesz a vége. De nekem kicsit csalódás volt, mintha valami miatt gyorsan be kellett volna fejeznie az írónőnek. Számomra összecsapott és kidolgozatlan volt, mondvacsinált konfliktusokkal és erőltetett érzelmekkel. Sajnálom, hogy így kell elbúcsúznom Illéa-tól...
Bodor Petra véleménye:
Nagyon-nagyon szerettem eddig a Párválasztó sorozat minden részét. Ebben a részben sem kellett csalódnom. Izgultam egyrészt amiatt, hogy ki lesz a nyerő fiatalember Eadlynnek, majd mikor már sejteni lehetett drukkoltam, hogy a szerelmesek egymásra találjanak. Közben pedig azért is izgulhattam, hogy Eadlynből milyen királynő lesz, elfogadja-e a nép. Úgy érzem a lehető legjobb vége lett a könyvnek! Varázslatos könyv, mint az összes többi, ami követeli, hogy addig ne tedd le, amíg a végére nem érsz.
Trisz Tamara véleménye:
Izgalmas, fordulatokkal teli, méltó befejezése a sorozatnak. Érdekes volt, hogy végül mindenre fény derült a múltból és a jelenből is. Drukkoltam, hogy a hercegnő végül ahhoz mehessen feleségül, aki mellett végre ő is megtapasztalta, milyen érzés a szerelem. Hercegek, hercegnők, árulás, ármány, szerelem - igazi varázslatos világot tárt elénk az írónő; örülök, hogy elolvastam - ajánlom mindenkinek!
Homlok Renáta véleménye:
Bevallom, hogy én azt hittem, hogy ez is trilógia lesz. Egész eddig abban a hitben voltam, hogy ebből lesz még egy. Nem is értem, hogy miért nem így lett kitalálva. Nagyon fog hiányozni ez az egész. Eadlyn párválasztója is izgalmas. Bár szerintem valahol elvesznek a randik. Nagyon szívesen olvastam volna még ilyen történeteket. Annyira cukik voltak. :) Igaz én nem ennek a srácnak szurkoltam, de ugye a szív útjai kifürkészhetetlenek. Imádom Maxont, a bölcs királyt, aki imádja a lányát. Eadlyn pedig megmutatta, hogy a népért mindent megtenne. Hiányozni fognak főhőseink.
Ignácz Panni véleménye:
Azt javaslom mindenkinek, hogy ne rohanjon végig a könyvön! Hagyatok magatoknak, és Eadlynnek időt! Ne arra legyetek kíváncsiak, hogy mi lesz a vége, hanem az útra, ahogy eljutunk a végéhez! Én is ezt a tanácsot kaptam, és nem bántam meg, hogy megfogadtam!

A végén kicsit bánatos voltam. Mert vége lett a sorozatnak, és mert nem alakult minden úgy, ahogy én vágytam volna, hogy alakuljon. De ez Eadlyn sztorija volt, ő döntött így. Számomra marad a könyv izgalma. Érdemes lesz újraolvasni!
Mile Annamária véleménye:
Ajánlom minden romantikus léleknek! Nagyon sok benne az érzelmi hullám, én volt,hogy egyszerre sírtam és nevettem. Amikor elérkezik a pont és a királynőnek (mert addigra királynő lesz :)) döntenie kell, onnantól kezdve nem lehet letenni (utolsó 4-5 fejezet), szerintem mindenki úgy készüljön, mert annyira kíváncsivá teszi az olvasót, hogy akkor most végül ki mellett is dönt. Természetesen happy end-del végződik, de szerintem nem befejezés, remélem lesz újabb kötet, mert szívesen olvasnám tovább. Vannak még a királyi családban bőven! :) Nekem megsimogatta a lelkemet.