ADATLAP
A krokodilok sárga szeme
Amikor krónikus munkakerülő férje lelép, hogy a szeretőjével krokodilfarmot nyisson Afrikában, Joséphine Corts egyedül marad két gyerekével, a magabiztos és gyönyörű tinédzser Hortenseszal és a visszahúzódó, gyermeklelkű Zoéval. Rá hárul a lehetetlennek tűnő feladat, hogy az irodalomtanári fizetéséből eltartsa magát és a gyerekeket, és megőrizze a családi stabilitást. Eközben nővére, a gyönyörű Iris Párizs legmenőbb környéken lakik gazdag férjével. Látszólag megvan mindene, mégis jobban unatkozik, mint valaha. Egy újabb unalmasnak ígérkező vacsorán azonban mindkettejük élete megváltozik: Iris kiblöfföl magának egy felkérést egy történelmi romantikus regény megírására, majd megteszi Joséphinenek a maga visszautasíthatatlan ajánlatát: ha megírja a regényt, de átengedi a nővérének a dicsőséget, övé lehet minden bevétel. Az alku tökéletesnek tűnt, ám arra egyikőjük sem számított, hogy a könyv a szezon legnagyobb irodalmi szenzációja lesz....
Sáfár Józsefné véleménye:
Josephine egyedül marad két lányával a férje lelép egy másik nővel. Eddig mindenki (férje, anyja, lánya) szerencsétlennek tartotta és ő el is hitte magáról. Most azonban megmutathatja, hogy igenis megállja a helyét, sőt még pasit is szerez. Megír egy sikeres könyvet, melyben felhasználja történelmi tudását.
Szalai Adél véleménye:
Egy kicsit hosszúra sikeredett a könyv, igazi küzdelem volt kiolvasni, sokkal tömörebben is össze lehetett volna foglalni, az eleje nem is tetszett, de sürgetett az idő ezért végig szenvedtem. Volt egy két tanulság, volt mondanivaló, de összességében nem egy akkora nagy szám Nekem, mint ahogy nyilatkoznak róla. És az a Mick Jaggeres sztori pfffff.....
R Gabriella véleménye:
Nagyon vártam ezt a könyvet, sok jó véleményt hallottam róla. Ennek ellenére nekem sajnos nem tetszett. A történet eleje iszonyú lassan döcög, több tíz oldalon keresztül nem történik semmi. A karakterek "fejletlenek", felszínesek. A könyv több, mint felét kifejezetten nyövge nyelősen tudtam csak elolvasni. A vége kiszámítható, nincs semmi csavar, vagy érdekesség. Csalódás volt.
Fekete Gabriella véleménye:
Könnyed, jól felépített, kellemes nyári olvasmány. Sok szereplős, sok szemszögből leírt történet. Lendületes, élvezetes. Nagyon szeretem, ha egy regényben a gonoszok elnyerik méltó büntetésüket, a jók meg megjutalmazódnak. Tudom így nem valóságos, de nekem megnyugtatja a lelkem.

5/5
Ferling Szonja véleménye:
Összességében közepes... kb. a könyv kétharmadáig kifejezetten unalmas, vontatott, hosszabb a felvezetés és a karakterek bemutatása, mint az egész történet, és mindez elég fölösleges is, mert a karakterek nem fejlődnek, nem változnak, nem is igazán kidolgozottak, szóval nem kellett volna ennyi időt szánni arra, hogy háttértörténetet kapjanak. Egy karakter vagy jó, vagy gonosz, nincsenek igazán árnyalatok. Aztán tele van hülyeséggel (a kislánynak Mick Jagger udvarol például - mivan?? minek??; a szomszédok angol királyi leszármazottak, de mindez nem tesz hozzá semmit a történethez, pont annyira hiányzik bele, mint Mick Jagger...), a történetnek és a címnek a viszonyát elég felszínesnek érzem. A krokodilos vonal egy teljesen jelentéktelen mellékszál (még akkor is, ha egyébként nem az akart lenni. A történet szempontjából egyáltalán nem fontosak a krokodilok, hiába hangzatos... viszont akad benne néhány egész értelmes gondolat is, arányaiban mondjuk rettentő kevés, és talán csak az amúgy nem túl szimpi kamaszlány szájából... Nem túl jól megírt, vontatott ponyva, de a végén már valamiért mégis érdekelt. De ezzel együtt is úgy érzem, hogy nem ért ennyi időt.