ADATLAP
A kviddics évszázadai (Harry Potter)
Ha Önben valaha is felötlött a kérdés: honnan eredhet a cikesz, miként lett a játék elengedhetetlen tartozéka a grukó, és miért díszíti ezüstszínű hentesbárd a Wigtown Wanderers vérvörös kviddicstalárját - nos, ha mindez érdekli, nem nélkülözheti ezt a könyvet. Ez az exkluzív kiadás a roxfordi iskolai könyvtár tulajdonában lévő példány másolata, egy köteté, amelyet a diákok talán a leggyakrabban kölcsönöznek ki a sok-sok ezer kötet közül. A kviddics évszázadai a legnépszerűbb művek közé tartozik a Roxforti Iskolakönyvtárban. Könyvtárosnőnk, Madam Cvikker elmondása szerint a diákok napi rendszerességell mancsolják , nyálazzák, és minden módon bántalmazzák a kötetet - márpedig ez a legnagyobb olvasói elismerés jele. Hushpush úr könyvében örömét lelheti mindenki, aki rendszeresen játszik vagy néz kviddicset, illetve akit érdekel a tágabban értelembenn vett mágiatörténet. Tudor Hushpush a kviddicsjáték elismert szakértője (és - saját bevallása szerint - fanatikus rajongója). Számos kviddics-témájú könyvet írt, melyek közül a legjelentősebbek: A Wigtown Wanderers varázslatos játéka, Az őrült röptű ember (Durrbele Dai Llewellyn életrajza), Gondolatok a gurkóról - Védekezési stratégiák a kviddicsben. Tudor Hushpush, ha nem nottinghamshire-i otthonában tartózkodik, ott van, ahol a Wigtown Wanderers azon a héten játszik. Szabadidejében backgammonozik, gyakorolja a vegetáriánus szakácsművészetet és márkás antik seprűket gyűjt. A kötet megvásárlásával ön a brit Comic Reliefet támogatja, egy szervezetet, amely hosszú évek óta kűzd a szegénység ellen a világ legelmaradottabb országaiban....
Hegedüs Lívia véleménye:
Féltem tőle, azt hittem unalmas lesz: egy vaskos sport almanach olvasgatása nem a vágyaim netovábbja. Aztán megláttam, hogy inkább egy vékonyka könyvről van szó - olvasás után pedig kiderült, hogy vicces és stílusában is pont bele illik a HP univerzumba (nem véletlenül :) ). Szóval összességében egy kellemes csalódás volt számomra.
Sári Csaba véleménye:
Még egy remek kis kiegészítés a Harry Potter féle varázsvilághoz. Bár annyira nem kötött le, Rowlingot csak dicsérni lehet, hogy ilyen mélységekig megálmodta ezt a világot. Gyorsan el lehet olvasni.
Ragács Kinga véleménye:
Harry Potter rajongók könyvtárából nem hiányozhat ez a kötet sem, hiszen rengeteg újdonságot, érdekességet oszt meg velünk a szerző a varázslóvilágról. Pillanatok alatt elolvastam és nagyon jól szórakoztam.
Kajtor Gerda véleménye:
Nem egy Harry Potter, az biztos. Nagy csalódás volt. Olyan szedett vetett, nem is tudom. Minden csapatnak a neve egy jelzős szerkezet, és azonos a kezdőbetűjük. Nagyon elmés. Szóval elolvastam, kipipálva egy újabb lyuk a listámon. Remélem következőre jobbat választok.
Gregor Hanna véleménye:
Megmosolyogtatott ez a kis könyv, sokkal jobban tetszett, mint a Legendás állatok, pedig elsőre pont fordítva gondoltam. Jó volt újra visszakúszni a Harry Potter-világba, még ha csak huszon-egynéhány oldal erejéig, akkor is. Úgy gondolom, ha valakit egyszer magával ragad ez a történet, többet sosem szabadul a varázsa alól.
B-M Bogi véleménye:
Imádom Harry Potter világát, de sokáig kimaradt ez a kis "tankönyv". Őszintén szólva, talán nem is veszítettem volna semmit, ha soha nem olvasom el. Számomra száraz és unalmas volt, egy huzamban nem is tudtam végig olvasni. Nincs gond azzal, akinek ez tetszik, talán én nőttem már fel ehhez túlságosan, de leginkább csak azt éreztem, hogy erőltetett, és még egy bőrt le akarnak húzni a történetről... Kár érte, vagy kár az én ízléstorzulásomért? :)
Fiser Béla véleménye:
Harry Potter univerzumának egy újabb darabja. Aki szerette a Harry Potter könyveket az ebben sem fog csalódni. Többször is mosolyt csalt az arcomra. Bár a kviddics elég veszélyes sport, de azért remélem, hamarosan megalakul majd az első magyar válogatott :)
Stencinger Dóra véleménye:
Nagyon tetszett. Nagyon ötletes kis könyv. Nekem a legjobban az arany cikeszről szóló rész tetszett. Pozitív csalódás volt. Ezek után a következő biztosan a Bogar bárd meséi lesznek, hogy minden Harry Potterhez kapcsolódó könyv meglegyen. :)
Kovács Szilárd véleménye:
Elég szórakoztató volt a könyv. Legalábbis én nagyon jól szórakoztam rajta. Igaz egy kicsit tartottam attól, hogy Rowling újabb könyv megjelenésével csak még több pénzt akar kaszálni de amint elolvastam ez csak egy „támogatói könyv” vagyis a bevétel nem nála landol. Amint mondtam inkább humor jellemzi mint tárgyilagosság. De azért elég sok mindent megtudunk a játékról magáról. Engem speciel nem a története érdekelt hanem az, hogy melyek a szabályok s milyen szerepe van a különböző játékosnak. A Harry Potter sorozatban valahogy ez nem derült ki olyan jól… (vagy én olvastam túl régen …). Mindenesetre aki jobban el akar merülni a játék világában annak feltétlenül ajánlom ezt a kis könyvecskét. Amelyet nem egy nap alatt hanem alig 2 óra alatt el lehet olvasni.

Bali Cintia véleménye:
Egy zseniális és szórakoztató "szakkönyv" a kviddicsről, avagy a mágusok legnépszerűbb sportjáról, ami magában foglal mindent a kviddics kialakulásától kezdve egészen a legnépszerűbb csapatokig és a legismertebb manőverekig. A könyv bár tömör, de mindent leír, amit kell és színvonalban sem marad el elődeitől. A Harry Potter univerzum mágusainak szellemessége pedig már csak hab a tortán.