ADATLAP
A lány és a farkas
A faluban megkondul a harang egyszer, kétszer, háromszor valakit megöltek. Negyedszer is megszólal... A gyilkos a Farkas. Amikor még a falvak olyan kicsik voltak, hogy mindenki ismert mindenkit, egy kislány harcolt, hogy meglelje a maga útját. Valerie nem jó kislány. Amikor a helyi vérfarkas kiszemeli magának, Valerie-nek lehetetlen döntést kell hoznia. Senkihez sem fordulhat, miközben választhat a rákényszerített házasság, és a szökés között igaz szerelmével. Az apja a helyi iszákos, az anyja irányítani akarja, és a többi lány - ők gyorsan boszorkánynak kiáltják ki. Ki menti meg Valerie-t? Meg tudja menteni saját magát? A klasszikus gyermekmese lebilincselő újragondolásában nehéz lehet megtalálni a happy endet....
Kemsei Zsófia véleménye:
Hát nem egy szokványos gyerekmese az az egy biztos.
Nagyon tetszett ez az átirat, bár néhol kicsit brutálisnak éreztem. Az a vérontás nekem nem éppen nyerte el a tetszésemet, de hát minden könyvben vannak ilyen részek.
Alapvetően nagyon tetszett ez a feldolgozás és az, hogy némiképp megmaradtak a mese jellegzetességei.
Valerie nagyon jó Piroska volt, a Farkas, pedig nagyon jó farkas.
Zsigmond Erika véleménye:
Klasszikus mese mai divat szerint. Meg egy "mese" is konnyen eladhato ha a farkas mar verfarkas es a kis Piroska egy szerelmes leany. Jo a tortenet feldolgozasa tetszett hogy az elsoszulott erti a farkast, ami bonyodalom mert soha nem az akinek lennie kene. Azonkentes megmento a pap aki a gonosz megtestesitoje a tortenetben, es vegul nem vart fordulat, hogy a lany szerelme "lesz az uj" farkas akit mindig var az O Piroskaja.
Dózsai Évi véleménye:
Ismételten a filmet láttam először és éppen a végét, szóval én már tudtam ki a Farkas, elolvastam a könyvet, majd újra megnéztem a filmet. Sajnáltam, hogy a könyv elejét fullra kihagyták a filmből, de ez van. Tetszett a titokzatosság, a sötétség, ami körüllengi és, hogy mennyire konkrétan írja le cselekményeket, nem ködösít. Gyönyörű a piros köpeny, az érzések sokasága, ami sajnálatosan a filmen nem igazán jön át, de hát ezért is olvasunk inkább, mert a fantáziánk csak a miénk, abban nem csalódunk.
Szalai Brigitta véleménye:
Hát nem lesz a kedvenc könyvem, de nem volt olyan rossz :) A filmet már többször is láttam :D De azért úgy gondolom sok a hasonlóság a film és a könyv között pedig nem így szokott lenni, de amúgy nem volt rossz. Olvastatta magát, csak kicsit zavaró volt, hogy szinte az egész történetet kívülről fújtam. Aki nem látta még a filmet annak mindenképpen ajánlom!
Bakos Vivien véleménye:
Láttam a filmet, ami alapján készült a könyv és a legnagyobb baj a történettel az, hogy semmit nem tesz hozzá azon kívül, amit a képernyő láttam. A karakterek egysíkúak és semmit sem tudunk meg róluk. Nincsenek semmilyen mélyebb, emberinek tűnő érzéseik. Mindenkinek megvan a szerepe és kész. Pedig szerintem a könyvek pont az lett volna a célja, hogy mélyebben belemenjen a szereplőkbe, hogy jobban megismerjük őket, hogy többet kapjunk, mint, amit a vásznon láttunk, de ez egyáltalán nem történt meg. Nagyon csalódott vagyok és teljesen feleslegesnek érzem, hogy ezt a könyvet megírták és, hogy képesek voltak kiadni. Zavar, hogy egyáltalán időt és energiát fektettem a könyv elolvasására, ezért, ha érdekel a történet azt ajánlom, hogy inkább a filmet nézd meg. Ugyanazt fogod megkapni, de nem veszi el annyi idődet, mintha elolvasnád.
Szlavikovics Tünde véleménye:
A filmet már régebben láttam és nagyon tetszett, így nem volt kétségem afelől, hogy a könyv is be lopja magát a szívembe. Sok mindenre emlékeztem, így nem okozott akkora meglepetést egy-egy fordulat, de még így is alig bírtam letenni a könyvet. Voltak részek ahol kifejezetten arra figyeltem, hogy a Farkas emberi alakjában hogyan olvad be a tömegbe, vagy éppen hogyan tűnik el amikor meg kell jelenni vérfarkasként. Szerettem, hogy végig feszült volt a hangulat és minden olyan komor, borongósságot idézett fel bennem. Reménykedtem benne, hogy a könyvben lesz a végén egy kis fejezet ami a "és ezek után"-ról szól, de ezt mindenki a saját fantáziámra bízta. Ha osztályoznom kéne tuti ötöst adnék rá. Örülök, hogy elolvastam és csak ajánlani tudom.
Janitor István véleménye:
Először a filmet láttam, majd utána olvastam el a könyvet. Nem tudnám eldönteni melyik volt jobb, olvasni, vagy látni?! Mindkét formátum nagyon tetszett, emlékezetes is marad. Először azt hittem, egy újabb Piroska és a farkas történet, de nem. Fordulatos, elgondolkodtató sztori, szinte olvastatta magát a könyv. Már a vége felé kezdtem csak rájönni ki is lehet a farkas. Nem utoljára olvastam.
Balla Sarolta Beatrix véleménye:
Nekem nagyon tetszett ez a könyv. A filmet előbb láttam és tartottam, tőle, hogy ez majd rossz irányba befolyásolja a véleményem a könyvről, de nem. Néhol kicsit zavaros volt ugyan, de nagyon könnyen magával ragadtak az események, és élveztem, hogy néhol olyan fordulatra bukkanok, amit a filmben nem láttam.
Zsálek Zsófi véleménye:
Nem tudom, valahogy ez a könyv nem tudott annyira lekötni, zavarosak vagy hiányosak voltak a magyarázatok, nem lehetett egyértelműen követni a szálakat, gondolatmenetet. A fordulat a végén tetszett, mert már elég nehezen tudtam odakoncentrálni, úgyhogy annak örültem.
Bakos Barbara véleménye:
Nekem valahogy a film se, és a könyv se volt annyira emlékezetes. Nagyjából megvan a fonál, megvan a történet lényege is de nem tudok rájönni, miért de valamiért a hiányzó magyarázatok miatt talán, nem is tudtam teljesen odakoncentrálva olvasni. A film jobb volt szerintem.
Szarkowicz Kinga véleménye:
Maga az ötlet és a sztori tetszett, de valahogy a könyv stílusa nem fejezte ki jól a falu hangulatát. Néha elvesztettem a fonalat és egyáltalán nem értettem, mi van, szóval hiányoltam egy kicsit a magyarázatokat. Amúgy nem volt rossz, de azért jónak se mondanám. Viszont biztos, hogy megnézem a filmet is, hátha az jobb, bár a könyv a forgatókönyv alapján íródott.
Egérke Adri véleménye:
Tetszett igaz egy két résznél kicsit elvesztettem a fonalat.a farkas kilétét mar a könyv vége elött sejteni lehetett nem csalódtam mikor kiderült hogy az apa az.A legvége az eredeti mese elemeit tartalmazza de az lett volna az igazi bökkenö ha terhes a Valerie
Virág Eszter véleménye:
Nagyon olyan, mint a fim, de ez nem is meglepő.
Kocsor Valentina véleménye:
A film jobban tetszett. Ez egy grimm mesébe átdolgozott változat. Nagyon sajnálom, hogy nem írták meg jól...pedig nagyszerű regény lehetett volna belőle. Nem akarok róla annyi rosszat mondani, de jót nemigazán tudok. A könyv végén amikor újra találkoznak lehetett volna bővebb, részletesebb a kidolgozás.. Valamint lehettek volna egyes mellékszereplők kevésbé idegesítők.
VISZONT! Hogy jót is mondjak róla, a borító nagyon tetszik. :)