ADATLAP
A lány, aki tud repülni
Egy igazi csajt nem lehet megzabolázni… hacsak nem a megfelelő módszert használod. Piper McCloud tud repülni. Csak így, egyszerűen. Tény, hogy a rükverc még nem igazán megy neki, és a fordulatai is kissé esetlenek, de a bukfencben nagyon profi. A probléma csupán az, hogy Lowland egyszerű lakosai félnek Pipertől. Anyjának és apjának fogalma sincs, mit kezdjen vele. Ezért aztán jónak tűnik az ötlet, hogy a kislány hagyja el szülei farmját, és költözzön be egy szupertitkos, szigorúan őrzött iskolába, ahol csupa kivételes képességgel megáldott gyerek tanul. Eleinte nagyszerű is volt minden: az a sok új barát, olyan adottságokkal, mint szuper-erő vagy szuper-zsenialitás (plusz az a rengeteg házi sütésű almás pite!) De Piper különleges volt, még a különlegesek között is. És ennek vannak bizonyos következményei. A következmények pedig túl szörnyűek ahhoz, hogy beszélni lehessen róluk. Túl eszelősek, hogy megfontolásra méltók legyenek. És túl veszélyesek, hogy figyelmen kívül lehessen hagyni őket. Hol szívderítő, hol rémisztő fordulataival Victoria Forester első regénye a lázadás és bátorság felejthetetlen története egy leigázhatatlan kis hősnőről, aki tud, aki fog, akinek muszáj… repülni....
Névte Lenke véleménye:
A regény főszereplője Piper McCloud, aki születése óta tud repülni. Mivel egy farmon él egy pletykára éhes kisváros közelében, szülei jobbnak látják elrejteni a kislányt a kíváncsi szemek elől. Azonban egy nap kiderül az igazság, és Piper a kormány egyik titkos intézetébe kerül, ahol megismerkedhet hozzá hasonló, különleges élőlényekkel. Az intézetben minden gyönyörű, hívogató és mégis balsejtelemmel teli (ebben az érzésben meg is erősít a poéngyilkos borító). 
Vizi Franciska véleménye:
Szóhoz sem jutok.
Egyszerűen elragadó olvasmány, igazából a legjobb szó rá a csodálatos. Nagyon jó lenne, ha lenne folytatása, hiszen nagyon érdekelne, mi zajlik ott ahonnan J. jött, illetve, milyen képességek vannak még. Előkelő helyet foglal a kedvenc könyveim listáján! :)