ADATLAP
A madarak
A madarak – előadták 414-ben, második díjat nyert. Két elégedetlen athéni polgár, Piszthetairosz és Euelpidész a madarak segítségével a levegőben építenek új várost, Felhőkakukkvárt. Ez a város megakadályozza az isteneknek bemutatott áldozatok füstjének az égiekhez való felszállását. Az emiatt éhínségre jutó istenek kénytelenek szerződést kötni Piszthetairosszal. Ebben átengedik neki Baszileiát, a világuralom megszemélyesítőjét, kivel aztán össze is házasodik....
Herczegné Bagi Szilvia véleménye:
Ez a könyv 4 ókori görög drámát tartalmaz, egyik történetesen az, amiből volt szerencsém érettségizni. Azért választottam A madarak címűt mégis, mert nem emlékeztem rá, hogy olvastam volna eddig. Imádom az ókort, ebben a műben sem kellett csalódnom. Humoros, szatirikus, görbe tükröt állít az akkori társadalomnak. Arany János fordításában külön élmény. A jegyzetek segítik a darab megértését, néhol maga Arany írt hozzájuk.
Mindenképpen olvassa el, aki még nem tette. Alig pár óra alatt a végére lehet érni és a stresszes hétköznapok üde színfoltja lesz, ezt garantálom.