ADATLAP
A nagy illúzió
Tom Pastor a képzeletének rabja. Szerelmi élete viharos, hétköznapjai keservesek. Alig létezik számára más, mint az ecset és a vászon, hogy illúzióit valósággá álmodhassa.
Tom negyvenéves, festőművész, és egy nap arra ébred, hogy halott.
De az életének ezzel még koránt sincs vége.
A túlvilági sötétség sivatagában megcsörren egy piros telefonfülke készüléke: a vonal másik végén felcsendülő hang akar tőle valamit.
Hősünk elindul hát beteljesíteni a küldetését, útját nem gátolja sem tér, sem idő, ezen a helyen vígan megfér egymás mellett Edgar Allan Poe és Charlie Chaplin, Drakula gróf és a Gyáva Oroszlán, Salvador Dalí szürrealista rémálma és Tom Pastor Keselyűembere… Szerelem és halál.
A nagy illúzió a megismerhetetlen felfedezésének regénye, édes-bús felnőttmese a boldogság kereséséről és megtalálásáról, ott, ahol a legkevésbé számítanánk rá....
Silye Tibor véleménye:
Összességében tetszett a regény, és örülök, hogy elolvastam. Nem éppen az a műfaj, amiben én otthonosan mozgok, de a könyv témája felkeltette az érdeklődésemet. Igazán elgondolkodtató mindaz, amit a halál utáni élettel kapcsolatban megtudunk. Szerintem pedig még logika is van benne, hiszen mindenki addig él, amíg van, aki emlékszik rá. Ez teljesen így van a hétköznapjainkban is.
Mindezek mellett szerettem a szereplőket, bár Tom nagyon ellenszenves volt számomra. Később sokkal jobban megkedveltem, és kezdtem megérteni a karakterét is. A különféle kitérések és újabbnál újabb helyszínek pedig kissé késleltették a cselekményt, de színesítették a regényt. Izgalmat vittek bele, és sokkal élvezetesebb lett.

http://discussion.blog.hu/2017/03/16/a_nagy_illuzio_700
Haskó Tünde véleménye:
Születésnapi ajándék volt a könyv. Először meglepett, azon tűnődtem egyáltalán végig fogom-e olvasni, aztán elragadott. Nagyon érdekes, izgalmas, nagy illúzió.
Úti könyv, odaát. mindenkinek őszintén ajánlom a túlvilági kalandot.
Sándor Anita (AniTiger) véleménye:
Én ilyet még nem pipáltam. Road könyv, ami a túlvilágon játszódik – lényegében világot látnak a Másik Oldalon! Ez az a része a könyvnek, amit nagyon is szívesen vennék… körbeutazni a nevesített~ (Roncsország, Papírhősök városa, Ordító Erdő) és egyéb híres helyszíneket (Berlin, Highgate-temető), találkozni elhalálozott hírességekkel (Kurt Cobain, Edgar Allan Poe, Salvador Dalí) és robogni egy Chevroletben előre a véget nem érő utakon. Annyira királynak tűnik! Nem mondom, hogy nem megterhelő olvasmány, de marhára odatette az író ezt a történetet. Meg merem kockáztatni, hogy az eddigi legjobb Túlvilág-verzió, amit valaha olvastam vagy filmen láttam. A könyv befejezéséért odáig vagyok, nagyon tetszett - meg is könnyeztem. "Szép" volt!
Galambos Réta véleménye:
Érdekes olvasmány volt, még ilyen fajta túlvilág ábrázolásról nem olvastam, de tetszett. A könyvnek igen sötét hangulata volt. Végig izgultam Tommal, hogy sikerüljön, amit eltervezett. Tetszettek a halott történelmi vagy közéleti alakok ábrázolása és a történetek, amik előjöttek. Amikor olvastam, elég gyorsan haladtam vele, csak úgy faltam az oldalakat. Nem egy könnyed hétvégi olvasmány, de mindenkinek csak ajánlani tudom. A képi ábrázolás nagyon színes volt és fantáziadús, teljesen magam elé tudtam képzelni mindent, amit az író leírt.