ADATLAP
A párválasztó
A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással.
America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz kűzdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan.
Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna....
Fenyvesi Szandra véleménye:
Szerettem ezt a könyvet és emaitt nagyon gyorsan végeztem vele. Szinte olvastatja magat, sok benne a fordulat. Talán ami kicsit idegesített az az hogy America nem tud választani a két férfi között. Ettől függetlenül el is kezdem a második könyvet.
Blue Violet véleménye:
Csak azért esett erre a könyvre a választásom, mert kíváncsi voltam, mi ez a nagy rajongás körülötte. Úgy álltam hozzá, hogy na nekem biztos nem fog tetszeni. Tévedtem, tetszett. Könnyed, szórakoztató, kikapcsol. Pont erre volt most szükségem :)
Liv véleménye:
Ezt a könyvet már nagyon régóta el akartam olvasni. (de mindig kivitték a könyvtárból :D) Most végre sikerült lecsapnom rá és elolvastam. Tetszett, America és Maxon is kedvelhető. Viszont Aspen nekem nem igazán szimpatikus. Kíváncsi vagyok hogy mi lesz a vége :)
Gyuricza Györgyné véleménye:
Ez a könyv számomra a letehetetlen kategóriák közzé sorolandó. Annyira tetszett, hogy egy nap alatt a végére értem az egész könyvnek. America egy picit idegesített azzal, hogy az egyik pillanatban Aspent szereti a másik pillanatban meg már Maxonért van oda. Ez tölti ki az egész idejét, hogy a két férfi között csapong. Ez számomra egy picit negatív dolog, viszont nem vette el a kedvem a történet folytatásától. Már a következő kötetét olvasom, ez is elég ígéretesnek bizonyul. Csak még egy kategóriát kell neki találni, vagy ha nem bírom egyik kategóriába besorolni, akkor a kihíváson kívül olvasom el a többi kötetet.
Zuzan Éva véleménye:
America vonakodik beadni a jelentkezését a Párválasztóra, de senki se sejti, hogy ennek az a fő oka, hogy már szerelmes. Erre nem derülhet fény, mivel választottja Aspen egy kaszttal alatta áll, és ez jóformán áthághatatlan akadály. America végül bejut a 35 lány közé, és végül mégse menekül el a próba elől.
Áman Réka véleménye:
Mielőtt elkezdtem olvasni kicsit utánna jártam a történetnek és kissé féltem is hogy vajon milyen lesz mivel nem igazán kedvelem a szerelmi háromszöget de hála istennek ezzel a könyvvel ez teljesen másképp lett. Imádtam minden sorát kivéve talán a legutolsó:"Véget ért az első kötet"-et nem:D
Koller Alexa véleménye:
Imádtam az egész sorozatot.Szinte egy gy nap kellett ahhoz, hogy a 5 résszel végezzek.Letehetetlen könyvek, annyi izgalom, fordulat és szerelem van benne. Az elejétől kezdve lehet számítani rá, hogy America fog nyerni, de annyi minden közbe jön. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hihetetlen jó könyvek.Remélem az írótól olvashatok még!
Lajos Aliz véleménye:
Tetszett a könyv. Egy barátnőm ajánlotta, de először annyira nem fogott meg. Elmesélte az alaptörténetet, úgyhogy tudtam mi fog történni ( meg ott van még a többi könyv, szoval nem nehéz kitalálni). A borítója alapján nem választottam volna ki. De kellemesem csalódtam benne, és várom hogy a folytatásban mi lesz.
Várnai Laura véleménye:
Nagyon féltem ettől a könyvtől, féltem, hogy egy sima csajos kis szerelmi dráma lett, de nem. Ez egy jól kidolgozott disztópia, egy talpraesett, tehetséges főszereplőlánnyal és sok szép ruhával.
Alig várom már a sorozatot, ezt képernyőn is látni kell!
Csomai Borbála véleménye:
Borítója alapján teljesen mást vártam tőle. Lenyűgözött és kellemesen csalódtam benne. Maxonba már az elején beleszerettem. Nagyon tetszett, hogy a sok tündöklés és hercegnői problémák mellett, a harc is bele van szőve a történetbe. Nagyon jól ábrázolja a társadalom különböző kasztjait és olyan jövőképet ad, amely bár rémisztő, mégis elképzelhető.
Balogh Viktória véleménye:
Mer családja, és "szerelme" noszogatása miatt jelentkezik a párválasztóba. Nagy meglepetésére benne van abban a 35-ben akiket a palotába választottak. Az elején csak családja miatt csinálja, hisz pénzt kapnak érte, de közben kezd beleszeretni a hercegbe Maxonba. Azonban Aspen régi titkos "párja" örnek kerül Illea kastélyába. Mer nem tud dönteni kettőjük között.
Németi Gréta véleménye:
A legjobb barátnőm tukmálta rám ezt a könyvet,és ezért is nagyon köszönöm neki<3
Nagyon nagyon tetszett az első része,gazából megmutatja,hogy milyen úgymond egyszerre két embert szeretni.
Maga a könyv sztorija érdekes.Tulajdonképpen Americát a szülei beszélik rá,hogy menjen.Nem a saját döntése volt,de Aspen-ért és a családjáért megtette.:)
Később kiderült,hogy America tévedett a herceggel kapcsolatban.Mármint az érzéseiben.Elkezdett érzelmeket táplálni a herceg iránt,és ez kölcsönös is volt.
Aztán palotaőrként került Aspen a képbe.Azért is ment oda,hogy visszahódítsa Americát.,de a lány Aspen iránt is,és Maxon iránt is érez valamit.
Megyek is,belekezdek a második részbe:))
Kaló-Eged Rita véleménye:
Nagyon tetszett a könyv. Érdekes társadalmi struktúrát ábrázol, a karakterek szerethetőek, bár a főhősnő döntésképtelensége néha már túlzás. Amint végeztem el kellett olvasnom a többi részt is, nem tudtam lerakni őket. Szívesen olvasnám a szerző más műveit is.
Oláh Zsuzsanna véleménye:
Tetszett a könyv. Érdekes a társadalmi berendezkedés. Úgy kerülünk a királyok korába, hogy nem a múltba, hanem a jövőben játszódik. Érdekes és izgalmas a párválasztó ötlete is. Tetszett a könyv. A többi részét is el fogom olvasni.
Nagy Zsófia véleménye:
A tortenet egyedi es szorakoztato. Az eleje kicsit docogosen indult, de utana egybol beleszerettem a Parvalasztoba, sikerult elolvasnom mind a harom konyvet kevesebb mint 3 nap alatt, teljesen fuggo lettem. Az irono bekerult a kedvenc iroim koze :)
Potori Gréta véleménye:
A párválasztó zseniális könyv:) Még most is ábrándozom róla. Imádtam a karaktereit csak Aspen volt rettentően ellenszenves. Én végig Maxon - nak drukkoltam! Aki még habozik, kezdjen bele nyugodtan! Nem fogja megbánni:)
Karafiát Klaudia véleménye:
Az egyik kedvenc könyvem lett. Nagyon érdekes lenne, ha a mi világunk is így épülne fel. A hercegbe egyenesen belezúgtam. Szerintem ez egy jövőben játszódó társadalom kritika, amit a humoros oldala nagyon jól elfed a könyvnek.
Ombodi Krisztina véleménye:
Mostanában nem nagyon volt kedvem olvasni, bármibe belekezdtem félbe maradt. Hiába olvastam olyan könyveket amiket régen szerettem, nem hozták vissza a kedvem. Ezt a könyvet is teljesen kedvtelenül kezdtem el, és hát egy nap alatt sikerült kiolvasni. Annyira leköti az embert, hogy a szó szoros értelmében lehetetlen letenni. Egy picit kiszámítható, de ebben a történetben ez nem zavart. Rengeteg minden történik benne, ami kíváncsivá tesz és arra késztet hogy tovább olvassam. Tetszik, hogy a főhős lány határozott, talpraesett, kreatív, ugyanakkor el is sírja magát olykor, tehát vannak érzései. A herceg pedig igazi úriember, akibe az olvasó "belezúghat". Nem vagyok egy romantikus könyveket faló típus, de ez a történet tetszett. :)
Pencz Bernadett véleménye:
Jó volt olvasni, bár az elején nehezen jöttem rá a számos jelölésekre. Aztán elképesztett, hogy milyen egy bolond rendszer.
Nagyon érdekes könyv, most már a harmadik részt olvasom és nagyon drukkolok, hogy America jól tudjon dönteni.
Hamvas Dorina véleménye:
Imádtam!! Nem tudtam letenni... Maxon kedvessége és America döntésképtelensége annyira ellentétes érzéseket váltott ki belőlem, hogy minden oldal után alig vártam, hogy a szemem az újabb oldal elejére ugorjon!
Viki Madarász véleménye:
Nekem nagyon tetszett. Már a orítója is szimpatikus, de ami benne van... Vannak olyan szereplők, akiket már a szívembe zártam (Maxon, America, stb...) viszont Aspen... Őt kicsit sem bírom. De mindegy is. Ez az egész egy modern tündérmese, még akkor is, ha a jövőben játszódik. Viszont mióta tudok (na jó, mióta America tud) a lázadókról, eléggé félek. :D Szóval bátran ajánlom, és alig várom, hogy olvassam a további kötöteket is. :)
Molnárné Szabó Zsuzsanna Babi véleménye:
Tündérien aranyos könyv! Érdekes a története, nagyszerű jellemmel rendelkezik a főhősnő, kedves kis fordulatokban gazdag. Érdekes a kasztok megjelenítése, ami bizony nem kissé nehezíti meg az életet, beleértve a mindennapi megélhetést ugyanúgy, mint a párkapcsolatok kialakítását. Nagyon tetszett a könyv, az egyetlen csalódásom annyi volt, hogy bármennyire is forgattam át a könyvet kívül- belül, sehol egyetlen szó utalás sincs a folytatás címére. Segítsetek nekem ebben!
Kovács Emese véleménye:
Már a borítóján megakadt a szemem, tudtam, hogy ez csakis jó kis mese lehet, és milyen igazam lett. Egy modern tündérmese. Bár a kasztok nekem igazából nem jönnek be, nem értem miért kell ilyen szálon elvinni a történetet. Viszont, ha ettől el tudok vonatkoztatni, akkor igazán tetszetős, könnyed időtöltés az olvasás.
Ilyés Teréz véleménye:
Az egyik osztálytársamnál láttam először és nagyon megtetszett. Miközben olvastam az jutott eszembe, hogy bárcsak részt vehetnék egy ilyen párválasztásban. Milyen izgalmas lehet, bár ugyanakkor szomorú is ha kiesek, mint az X-faktor vagy más ilyen kiesős játékok. Csak az a különbség. hogy itt nem csak a pénzért, hanem a szerelemért is versengnek e lányok.
Dózsai Évi véleménye:
Nekem kicsit olyan,mint a top modell leszek,bár itt a lány eléggé fogát húzva adja be a derekát és nem is akar annyira menni,hiszen ott van az ő Aspenje,akit nem hagyna ott semmi pénzért,de a fiú szakít vele,csodás...Érdekesnek ígérkező történet,lehet-e egy ember egyszerre két ellentétes nemű másikba szerelmes? Jó kérdés,én voltam egyszer ilyen helyzetben és nagyon komplikált dolog az tuti,nem könnyű a választás,nagyon tettszik America stílusa, az egész elképzelt jövő világ, érdekes a kasztrendszer,bár nem feltétlenül jó dolog kivéve ha felfelé házasodsz... És valóban kicsit olyan, mint a nagy Ő, nagyon jól összerakott kis történet
Onika-Szvath Szilvia véleménye:
Igazi felüdülés volt olvasni ezt a sorozatot, végre egy igazán egyedi történet. Elgondolkodtató,tanulságos sztori, szerethető figurákkal. Jó volt belelátni a lányok kapcsolatába is, ki hogyan dolgozza fel az eseményeket,és persze a romantika se hiányzott belőle. Mindegyik könyv nagyon tetszett!
Kovács Szilvia véleménye:
Nagyon tetszett! Fantasztikusan dolgozta össze az írónő a romantikus regényt a disztópiával. Vicces volt, izgalmas, romantikus és egyedi!
Nagyon várom, hogy elolvassam a második részt! :)
Homlok Renáta véleménye:
Emlékszem, két évvel ezelőtt, mikor is megjelent a könyv, láttam egy könyvesbolt kirakatában egymás mellett rengeteg példányt. Nagyon jól mutatott. Megtetszett a borítón lévő hölgy kék ruhában, már akkor tudtam, hogy egyszer majd szeretném elolvasni. Hát most jött el az idő.
Már az elején tetszett az ötlet, a Párválasztó ötlete. Romantikusnak találtam. Már az első könyv közepén sejteni lehetett, hogy America ha lassan is, de beleszeret Maxon hercegbe, és hogy Maxon herceg is így fog érezni America iránt. Igazi romantikus lányregény. Sejteni lehetett, hogy a hercegnek tetszeni fog America vadsága, őszintesége és igazságérzete. Azt hiszem, hogy ez mindenkinek tetszene. Már az elején megmondja a hercegnek, hogy nem miatta vagy a korona miatt van itt, hanem a családja miatt. Akik, amíg ő részt vesz a „viadalban” addig ők pénzt kapnak. Azt is elmeséli a hercegnek, hogy egy másik pasiba szerelmes, aki szakított vele és összetörte a szívét, amit így senkinek se tud most odaadni. A herceget már ezzel az őszinteségével megfogja, talán a herceg úgy érzi, hogy végre egy olyan hölgyet hódíthat meg, aki még nincs oda érte vagy a koronáért. Aspen, America régi szerelme is szimpatikus, nagyon rendes alaknak néz ki, mégis az ember lánya a hercegnek szurkol. Tetszett a könyv, sőt mire ezt leírom már a második részét olvasom a sorozatnak.
Kelemen Alíz véleménye:
Ezt a könyvet olvastam a legutóbb és nekem nagyon tetszett! Tele van rejtélyekkel és nagyon izgalmas! Alig várom, hogy a többi részét is elolvassam! Ezt a könyvet alig bírtam le tenni! Ezzel a véleménnyel kérdezném a többi olvasót: Aspen, vagy Maxon? Szerintetek melyikük lesz America választottja?
Cselle Gabi véleménye:
Személy szerint nagyon ellene vagyok az összes valóság és reality shownak, és mivel ez a könyv látszólag azoknak a világából és stílusából merít kicsit félve is kezdtem neki, de óriási pozitív csalódásban volt részem. Nagyon-nagyon élvezetes, tanulságos, szórakoztató, elgondolkodtató mű, amiben mindenből pont annyi van amennyinek kell lennie. Az egyik kedvenc könyvemmé vált és le sem tudtam tenni. Nagyon magával ragadó világa és karakterei vannak. Élvezet volt elolvasni.