ADATLAP
A patológus
Rettenetes események rázzák meg Amerika egyik unalmas kisvárosának mindennapi életét: a kórház hullaházából egymás után tűnnek el a halottak szervei! A lakosság rémülten figyeli a felröppenő rémtörténeteket, és lassan már a megfázásos betegek sem mernek az egészségügyi inézmény közelébe menni. A helyzet akkor válik tarthatatlanná, amikor a szenátor fia balesetben meghal, és a holttestet a kórház patológiáján valaki megcsonkítja. Az FBI ügynökei is bekapcsolódnak a nyomozásba, a sarokba szorított őrült pedig vad vérengzésbe kezd, és látszólag válogatás nélkül gyilkol... Suzan Harper FBI ügynöknő személyes indítékoktól vezérelve követi a hullarabló véres nyomát, s minden vágya bosszút állni a gyilkoson, aki megölte barátját. Az elkeseredett és dühös nyomozónő óriási vehemenciával veti bele magát a munkába, de miközben egyre közeledik az elkövetőhöz, mind több rettenet kíséri útját, s amikor azt hiszi, hogy végre felébredt a rémálmokból, a legszörnyűbb felismerés vár rá......
Sós Angéla Krisztina véleménye:
Megoszlanak a vélemények a könyvvel kapcsolatban, sokan az író legjobb művének tartják. Nem ez az első amit olvasok tőle és valószínűleg nem is az utolsó. Izgalmas, gyorsan pörögnek az események, le se lehet tenni, olvastatja magát. Meglepő fordulatokkal teli, amikor már azt hinnéd tudod ki a "Művész", egyből jön egy olyan esemény, ami után végképp összezavarodsz. Tetszett, hogy az utolsó 10-15 oldalig izgulhattam, rakosgathattam össze a szálakat. Egyedül, sötétben olvasva az igazi!
Jákob Klára véleménye:
Valóban nem ez a legjobb krimi, amit olvastam, de egész gyorsan haladtam vele, mert érdekelt a történet. Viszont az író stílusa nem nyerte meg a tetszésemet. Egyes vélemények szerint ez a legjobb könyve. Mindenesetre én már nem szeretnék tőle másikat olvasni.