ADATLAP
A prófécia gyermeke
AMÍG A SÖTÉT ISTEN ALSZIK

Ahogy a történetmondók mesélik, hosszú idővel ezelőtt Torak, a gonosz istenség uralni akarta az egész világot, ezért háborúba taszította az isteneket és az emberek népét. Ám Belgarath, a varázsló vezetésével néhány bátor embernek sikerült visszaszereznie a Gömböt, amely képes megvédeni a nyugat népét. A prófécia szerint amíg az ereklyét Rivában őrzik, az emberiséget nem fenyegeti veszély.

Ám ez csak legenda, és Garion nem hisz sem a mágiában, sem a végzetben, pedig egy árnyék nélküli férfi már évek óta a nyomában jár. A fiút egy csendes kis tanyán nevelte fel Pol nénikéje, és Garion sosem gondolta volna, hogy a Hitehagyott fel akarja ébreszteni a rettegett Torakot, vagy hogy nemsokára egy fantasztikus, kalandokkal és veszélyekkel teli utazásra viszik őt azok az emberek, akiket szeretett… de akiket sohasem ismert.

Egyelőre még nyugodtan álmodhat az ártatlanságról, és békés, vidéki hétköznapjait nem dúlja fel különös öröksége. Egyelőre…...
Zuzan Éva véleménye:
Garion Sendaria egyik farmján él csecsemőkora óta nagynénje védőszárnyai alatt, semmit se tudva származásáról. Amikor néhány murgosi megjelenik a farmon egy öregembert, és egy fiút keresve, még aznap éjjel távoznak nénikéjével és az öreg Farkas mesterrel. Garion egyszeriben olyan nagyszabású cselekedetek sodrásába kerül, amit nem ért még.