ADATLAP
A régi ház
...
Bali Szilvia véleménye:
Kedves történetben mutatja be az írónő, három generáción keresztül, az 1800-as éveket. A fejlődés, a változás elkerülhetetlen. A ház története szorosan összefügg egy kislány, egy asszony, Anna történetével.Nagyon tetszett a könyv nyelvezete, hangulata. Csak ajánlani tudom.
Major Szabina véleménye:
Az Ulwing család történetét írja le a regény. Ulwing Kristóftól kezdődően, egészen az unokái életén át mutatja be az 1800-as évek fejlődését. A forradalom történésein keresztül a polgári életig. Néhány helyen nagy vonalakban ír, és van amit részletesebben ír le az írónő.
Pribék Szilvia véleménye:
Szomorkás hangvételű családregény. Számomra csak a könyv közepe táján válik nyilvánvalóvá, hogy Anna a főhős, előtte a nagyapját gondoltam annak. Személyes tragédiák sorozata bontakozik ki előttünk, miközben lezajlik a '48-as forradalom, és megindul a polgárosodás.
Barva Mónika véleménye:
Jó könyv, tetszett, bár családregényként lehetett volna kidolgozottabb is. Néhol kicsit szájbarágós a konzervatív és az újító vonal ellentéte. Pozitívum, hogy ez az ellentét nem csapott át ellenségeskedésbe.