ADATLAP
A sátán kutyája
...
Borcsa Ferenc véleménye:
Ez az első könyv, amit az írótól olvastam. Megragadta a fantáziámat, elragadó, ahogy Holmes az ügy végére jár. A minden apróságra figyelés, a nyugalom, a vaslogika megszerettette velem Holmes figuráját.
Németh Luca véleménye:
Régóta él bennem az az elképzelés, hogy a detektívregényekben mindig az lesz a bűnös, aki legelőször akar nagyon a nyomozók segítségére lenni. Ez itt is bejött (Dr. Mortimert leszámítva, de ő Londonban bukkan fel, nem a konkrét helyszínen, így némi korlátozással helytálló az elméletem). Mindent összevetve jó kis iromány ez, egy délután alatt felfaltam. A sok apró részlet és különálló nyom miatt nem is lehet mindent előre kiszámítani, a végén mégis kiderül, hogy minden mindennel összefügg.
Emese Tóth véleménye:
Nagyon izgalmas könyv. Elsőnek képregénybe olvastam és utána pedig regénybe. Nagyon hátborzongató az egész könyv. Szeretem Dr. Watson tényeit. 5-ször olvastam el a múlt évbe és még nem untam meg
Zsigmond Erika véleménye:
Nagyon tetszett. Nem gyanakodtam Stapletonra az elejen, aztan meg mar mindenki gyanus volt. Meg a felesege is, reszerol ngyon jo otlet volt ujsagmivagasoy figyelmeztetes amit Mr Heryt figyelmezteti.Aki bevonja tortenetbe S.H.-t a gortenetbe. Nagyon tetszett a kutya befesteye, hog, meg felmeteyebb legyen.
Persze a vegen nagyon sajnaltam a kutyat, hiyzen csak azt csinalta amire tanitotta a gazdaja.
Potori Gréta véleménye:
nagyon klassz kis történet volt... és lehet hogy csak én vagyok ilyen félős, de este a sötétben, egyedül az ágyikómban elkezdtem hatalmas fekete gyilkos kutyákon gondolkozni... és csak felkapcsolt lámpáal tudtam végül elaludni:) egyébként a történet tényleg zseniális:)
Zsuzsanna Volford véleménye:
Izgalmas krimi, melyben Sherlock Holmes és Dr Watson újfent megcsillogtathatják ragyogó elméiket, miközben egy átok nyomán elkövetett halálesetek ügyében nyomoznak Anglia lápvidékén, felderítve nem csak az átkot, de egyéb rejtélyes dolgokat is.
Bali Szilvia véleménye:
Szuper, olvasmányos, fordulatokkal teli, izgalmas volt a könyv. Ez volt az első Sherlock Holmes regény, amit olvastam, és még az ebből készült filmes sem láttam. Minél előbb szeretném pótolni mind a film megtekintését, mind további izgalmas detektívregények olvasását. A történetet eredetileg képregény formájában szerettem volna elolvasni, de a regényt megtaláltam egy ismerős könyvespolcán, így nem volt kérdés, hogy változtatok a tervemen, amit nem bántam meg.
Feraji Anikó véleménye:
Régóta készültem eredeti Sherlock Holmes történetet olvasni, mert a tv sorozatot nagyon kedvelem és kíváncsi voltam milyen könyvben. Persze Jeremy Bratt arcától nem tudtam elvonatkoztatni (a sorozatnézés átka). Azt kell mondja, remek volt. Könnyed, szórakoztató, gördülékeny írás, olyan Agatha Christies élmény. Nagyon tetszett, hogy Watson szemszögéből mutatja meg az eseményeket. Szerintem fogok még több SH novellát is olvasni mert igazán jó kikapcsolódásnak bizonyult. És a lápvidék valami elképesztően gyönyörű lehet, szívesen megnézném élőben is, nagyon érzékletes a leírása. Kíváncsi lettem az író egyéb műveire is. Ja a könyvet olvastam, nem a képregényt!
Vörösmarty Laura véleménye:
Gyerekkorom óta ez az egyik kedvenc könyvem. Rengetegszer olvastam, és nem esett nehezemre újra elolvasni. Szinte kívülről tudom már. :)
Tetszik. Szép tájleírások, izgalmas és részletes leírása az eseményeknek, környezetnek és a szereplőknek. Nagyon bele tudom képzelni magam a leírt helyzetekbe. Nagyon szeretem azt a csavaros gondolkodást is, amit Holmes képvisel.
Szeretem ezt a könyvet.
Bali Mária véleménye:
Kétkedve vágtam bele a képregény kategóriába, de igazából kellemes felüdülés volt. Kíváncsivá tett A sátán kutyájának legendája, és tetszett, hogy nem is kell sokat várnom a rejtély megoldására, a képeken láthattam a tájat, épületeket és így nem kellett a leírásokat elolvasni, csak megnézni. Persze azért visszatérek a saját képzeletemhez, az is van olyan jó! :)
Balázs Barbara véleménye:
Mostanában nagyon sokat néztem a sorozatot és láttam a filmet is. De sajnos ez a változat nekem egyáltalán nem tetszett. Úgy tervezem, hogy elolvasom a könyvet is ,mert arra nagyon kíváncsi vagyok. Bár a képek nagyon tetszettek,sajnos valahogy ez a változat összességében mégsem tetszett...
Schwarcz Kriszti véleménye:
Szeretem a Sherlock Holmes regényeket, és Holmes figuráját még jobban. Minden története kikapcsol, izgalmas és szórakoztató. Ezt a regényt különösen szeretem, közel állnak hozzám a rejtélyes, misztikus helyszínek és történetek. Egyike lett a kedvenceimnek, jó volt olvasni!
Otártics Andrea véleménye:
Képregénynek egy klasszikust választottam: A sátán kutyáját. Szeretem Sherlock Holmes kalandjait. Igényesek a képek, a sztori átjött, de nem hiszem, hogy gyakran fogok képregényeket olvasni.
Gaál Emese Dorottya véleménye:
Imádom Sir Arthur Conan Doyle-t, az egyik kedvenc íróm. Sherlock Holmes pedig a kedvenc figurám, könyvben-filmben egyaránt. A történet lebilincselő, mindig minden olvasásnál magával ragad és elfelejtkezem, hogy már milliószor olvastam és ugyanolyan áhítattal olvasom, mintha életemben először tenném. Imádtam!!! Sherlock, Watson... <3
Szabó Márta véleménye:
Életem első képregény-élménye, és imádtam! Ami máskor több tíz-húsz oldalban van kifejtve, itt csak mondatok, töredékek formájában volt látható, és féltem is tőle, hogy hogy fogom én így megérteni a történetet. De nagyon kellemesen csalódtam!
Pődör Patrícia véleménye:
Nekem ez kötelező olvasmány volt, de mivel szeretem a krimit nagy izgalommal álltam neki. Lenyűgözött Sherlock Holmes esze, és hogy menyi mindenre tud oda figyelni. Bár ez az egy regény amit a Sherlock krimit olvastam de ez teljesen elvarázsolt szinte nem tudtam letenni.
Forgon Veronika véleménye:
Valahogy sosem gondoltam volna, hogy ez a cím egy Sherlock Holmes krimit takar. Még sosem olvastam egyik esetét sem, bár nagy krimi rajongó vagyok. Az igazat megvallva elég gagyinak találom. Mivel nem ismerem a többi művet nem tudom, hogy mind ilyen, vagy csak a képregény forma miatt találom annak.
Rúzs-Molnár Nelli véleménye:
Ez a könyv nagyon tetszett. Eddig nem igen olvastam krimit, de ez nagyon elnyerte a tetszésemet. Pár éve Doyle-tól olvastunk a középiskolában, és már akkor megfogott a műve. Filmben már láttam a sátán kutyáját, és ott is tetszett.
Major Szabina véleménye:
A művet regény formájában már olvastam, de képregényként is nagyon tetszett. Lényegesen rövidebb mint a könyv, gyorsan lehet vele haladni. Nagyon szemléletesek és szépek a rajzok a szöveghez.
Csákics Krisztina véleménye:
Ez nekem nagy kihívás volt, nem vagyok oda a képregényekért annyira. Először valami Jim Davist választottam volna, de aztán rátaláltam a a Klasszikusok képregényben sorozatra, s erre a darabra, amely 71 oldalas. Nagyon szeretem a detektívregényeket, a klasszikus Sherlock Holmes történeteket is. Persze egy képregény nem adhatja vissza olyan mélyen az árnyalatokat, mint maga a regény, de így is szórakoztató volt. A grafika Vinod Kumar munkája, nagyon szépek a rajzok. A magyar sorozatot Diószegi Endre szerkesztette. Összességében tetszett, mintha egy régi diafilmet néztem volna, kissé nosztalgikus hangulata volt. A sorozatot ajánlom mindenkinek, aki egy-egy klasszikust képregényben olvasna el.
Nem hiszem, hogy én rákapok a képregényekre, ezért 10/8. (06.28.)
Veszelovszky Laura véleménye:
Remek könyv. Angolul olvastam először kötelező olvasmányként, de annyira megragadott a történet, hogy megkerestem magyarul és bele vetettem magam az olvasásba.
Le sem tudtam tenni. Az angol rövidített könyv után szinte felüdülés volt, hogy minden szót értettem és nem kellett a szótárhoz nyúlnom. Olvasás közben végig gondolkodtam, hogy vajon ki állhat a dolog mögött (persze tudtam, hisz korábban is olvastam) és a végén amikor megkérdeztem magamtól, mégsem azt válaszoltam amit akartam, hanem amit elhitettek velem. Fantasztikus érzéke volt az írónak, imádom minden könyvét.
Földi Flóra véleménye:
Eddig a kedvencem a Sherlock Holmes könyvek közül. Annak ellenére, hogy már több, mit százéves, egy pillanatra sem hagy unatkozni, végig izgalmas és fordulatokkal teli, bár az elején kicsit lassan megy az ügy felgöngyölítése, de aztán jön Sherlock Holmes és megoldja a rejtélyt.
Bendes Zoltánné véleménye:
Legendás kötet, s az 1901-es megjelenése óta népszerű. Sherlock Holmes talán leghíresebb nyomozása. Vajon milyen természetfeletti erő okozta Sir Charles titokzatos halálát? Miféle veszély leselkedik örökösére Sir Henryre? Miért hallani vad ugatást a járhatatlan, mocsaras lápvidékről? Miért van nap mint nap kisírva a szeme a tökéletes inas feleségének? Ki rejtőzött állszakállban a konflison, s ki írta a névtelen levelet? Izgalmas, kísérteties... lenyűgöző krimiklasszikus. A kérdésekre a válasz immár 113 éve létezik ebben a regényben, amit illik ismerni ill. elolvasni, ha az embert egy kicsit is érdekli az angol irodalom vagy a viktoriánus korszak.
Juhász Euridike véleménye:
Képregény gyerekkorom óta nem volt a kezemben. Nem olvastam még a szerzőtől. Sherlock Holmest a két filmből ismerem. Ott határozottan jobban tetszett. Így nehéz volt követni a figurákat, hogy ki kicsoda. Képregény kategória kipipálva....:)
dr. Molnár Zsuzsanna véleménye:
Általában nem olvasok képregényeket, legfeljebb néhány Rejtő klasszikus feldolgozását. Mivel a könyvet már sokszor olvastam, így a történetet pontosan ismertem. Mint képregény, nem volt rossz, a végig szövevényes történet egészen érthető volt, főleg kamaszok számára ajánlom ezt a formát. A rajzok is egész jók voltak. Mindenesetre én inkább maradnék a regény változatnál, főleg Sherlock Holmes esetén.
Garai Dóra véleménye:
Nagyon tetszett nekem e kepregeny. Nagyon szep illusztraciokkal, konnyen olvashato volt. Mivel en krimi- es egyben kepregenyrajongo vagyok, szamomra ez a konyv tokeletes valasztas volt. Meg is jott a kedvem meg tobb Sherlock Holmes-tortenetre.
Szerletics Róbert véleménye:
Nem a képregényt olvastam, hanem a regényt. Nem csoda, hogy agatha Christie mellett az egyik legnagyobb klasszikus krimiírónak tartják Doyle-t. A történet eléggé hátborzongató, egyetértek, hogy más ilyenről hallani beszélgetés közben, és más átélni a sötét éjszakai lápvidéken. Holmes végig kitartott a valóságos "rém" ténye mellett a szóbeszédbeli "sátán kutyája" helyett, bár ő is meglepődött, amikor szemtől szembe találkozott a "szörnyeteggel". Nagy csavar volt a történet vége, bár őszintén bevallom, Christie-től a "Tíz kicsi néger"-t nem tudta felülmúlni (legalábbis számomra).
Bodorics Anikó véleménye:
Érdekes volt egy képregényt is olvasni a kihívás keretein belül, de nem vagyok lenyűgözve. Kevesebb, mint egy óra alatt végeztem vele. A rajzok jók, de engem nem fogtak meg annyira, a történet meg nagyon leegyszerűsített, kicsit egysíkú. Mindazonáltal el tudom képzelni, hogy a gyerekek, kistinik számára így élvezhetőbbé lehet tenni a klasszikusokat, szóval alapvetően jó ötletnek tartom.
Bán Nóra véleménye:
Kevés volt Sherlock, több volt Watson. Ez volt a mű furcsasága számomra.
Az érdekessége is ugyanez, pont abból kifolyólag, hogy most egy kicsit a másik oldal szemléletét is átélhettem.
Szokol Enikő véleménye:
Nem szeretek képregényt olvasni, nekem túl kusza. A történetet már ismertem és sok feldolgozását láttam és olvastam. Talán ebben a formában a legemészthetőbb, főleg a gyerekeknek. Szeretem a Sherlock Holmes könyveket de nem szerettette meg képregény műfaját.