ADATLAP
A sehány éves kislány
Ez nem tündérmese, hanem igaz történet, de szebb minden tündérmesénél, mert egy igazi kislány igaz története. Marie-Claude Monchaux legkisebbeknek írt felvilágosító könyvén már nemzedékek ismerték meg születésük történetét....
Bóna Évi véleménye:
A mai napig nagyon szeretem ezt a könyvet. Kislányként a csodálatos grafika nyűgözött le, szinte nem volt olyan hét amikor ne lapoztam volna át. Majd amikor második gyermekem vártam újra a kezembe került, akkor már első szülöttömnek olvastam el, aki a várandósságom alatt szintén többször kérte a történetet. Ajánlom minden leendő és meglévő szülőnek :)
Réka Babarczi véleménye:
Bár nem a kiadás évében születtem, de gyerekkorom meghatározó könyve volt. Tinédzserként rengetegszer elolvastam és ma hosszú évek után újra kezembe vettem. Még mindig a világ legelragadóbb könyve. A női szíveknek kedves könyv.
Kemsei Zsófia véleménye:
Nagyon régen olvastam ilyen aranyos kis könyvet. Kár, hogy nem kiskoromban ismertem meg, mert biztosan szerettem volna esti mese gyanánt. Csak annyit tudok erre mondani, hogy így kell megértetni a kisgyerekekkel azt, hogy hogyan is születünk mi emberek, később úgyis rájön, hogy ebből mi az igaz és, hogy mi minden kell egy új élethez.
Kormányos esztikormanyos5@gmail.com véleménye:
Nem csak gyerekkorom egy könyve, hanem gyerekkorom legeslegszebb könyve. „Ez nem tündérmese, hanem igaz történet, de szebb minden tündérmesénél, mert egy igazi kislány igaz története.” Aki még nem olvasta, annak csak ajánlani tudom, egyszerűen csodálatos.
Karafiát Klaudia véleménye:
Mikor kicsi voltam anya mindig ebből a könyvből olvasott fel nekem. Nagyon szerettem, jó volt újra elővenni és átlapozgatni. Mikor anya meglátta, hogy nézegetem elsírta magát, aztán pedig sírva olvastuk újra. Nagyon sokáig emlékezni fogok erre a könyvre.
Günther Éva véleménye:
Az általam először olvasott könyvek egyike. Milliószor olvastam gyerekként és mikor keresgéltem a már feltöltött könyvek között, hogy mit is olvassak ebből a kategóriából és megláttam ezt könyvet, elöntött az a sok jó érzés, amit akkoriban éreztem olvasás közben. Nagyon aranyos stílusban és könnyen érthetően írja le, amire a kisgyerekek a témával kapcsolatban kiváncsiak. Fiaimnak is a kezébe nyomtam, hogy lássák mit olvastam akkoriban. Imádtam újraolvasni!
Feraji Anikó véleménye:
Kislány koromban imádtam ezt a könyvet. Anyukámtól kaptam és rengetegszer lapozgattam végig. aztán felnőtté válásom közben valahogy eltűnt, így örömmel vettem, hogy ismét kapható a könyvesboltokban és természetesen megvettem. Egyszerű, de csodaszépen illusztrált kis könyv. Most is végig mosolyogtam ahogy lapozgattam a gyönyörű rajzokkal teli könyvecskét és hálás vagyok anyukámnak amiért anno megvette nekem. Most még sokkal szebb ajándéknak érzem. Remélem majd én is megmutathatom egyszer a saját kislányomnak.
. . véleménye:
Mikor még kicsi voltam, teljesen megbabonáztak a gyönyörű illusztrációi a könyvnek. Mára már elég ramaty állapotban van itthon, a lapok kipotyognak belőle, néhol szamárfüles, mert vagy milliószor felolvastattam lefekvés előtt.
Van benne az a kép a kislányról, aminél az van, hogy ő a család hercegnője, és egy kockás plédszerűségbe van burkolózva. Mindig az volt a kedvencem. :)
Pont ma akadt a kezembe, és nem tudtam visszafogni magam, hogy ne olvassam gyorsan végig. Teljesen elfogott a nosztalgia.


Bogdányi Magdi véleménye:
Ez talán az egyetlen olyan könyv, amit biztosan magammal vinnék költözéskor! Egyszerű, mégis valahogyan megható történet. Nincs benne dráma, mellébeszélés, ez csakis igaz történet. A szerző illusztrációi pedig egyszerűen gyönyörűek!
Fekete Edit véleménye:
Gyermekkorom egyik kedvenc, kedves könyve. Sokszor elolvastam, és a gyermekeimnek is elfogom olvasni. Csodaszép az illusztráció, és gyermekien egyszrűen fogalmaz. Mindenki megérti mire gondol az írónő. Igazán ötletes, hogy egy család történetén keresztül meséli el a születést.
Németh Boglárka véleménye:
Ahogy a fülszöveg is írja, ez a minden tündérmesénél szebb igaz történet. Egy kislány, Marika - és mindannyiunk - születésének története. Egy kicsit csaltam, tudom, mikor ezt választottam "igaz történetként" - a kihívás meghirdetői, azt hiszem, nem erre gondoltak a kategória megalkotásakor. :) A maga röpke 38 oldalával gyerekkorom egyik legmeghatározóbb olvasmányélménye. A kedves szavak és a gyönyörű, pasztellkrétával készült képek szívet-lelket simogatva mesélik a három évszaknyi történetet, ahogy a borsószemnyi pocaklakó felcseperedik, majd a világra csöppen. Aki még soha nem vette kezébe ezt a kötetet, pótolja mielőbb! Adjátok gyerekeitek, ismerőseiteket, tanítványaitok kezébe! <3