ADATLAP
A sikító lépcső esete
Amikor a holtak visszatérnek, hogy élőkre vadásszanak, a Lockwood és Tsa. színre lép.
Ötven éve már, hogy az ország járványszerű kísértetjárástól szenved. A szellemek okozta bajoknak számos ügynökség igyekszik elejét venni. Lucy Carlyle, az ifjú és tehetséges ügynök, bár szép karrier reményében érkezik Londonba, egyszerre a város legkisebb és legpechesebb ügynökségének csapatában találja magát, melyet az igéző mosolyú Anthony Lockwood vezet. Miután egy ügyet végzetesen elszúrnak, az ügynökség léte veszélybe kerül. Hamarosan adódik egy utolsó esély a cég megmentésére, ám ehhez el kell tölteniük egy éjszakát Anglia kísértetek által legsűrűbben lakott házában. És megúszni élve.

Feszültség, humor és elképesztően vad kísértetek. A sikító lépcső esete egy hátborzongató sorozat első kötete. Történetek egy városból, amelyben szellemek garázdálkodnak. Az éjszakáid már sosem lesznek a régiek....
Lőcsei Panna véleménye:
Nem tudtam mit várjak el Stroud-tól hiszen ez volt az első könyv amit tőle olvastam.Először nem hittem Rick Riordan-nek miszerint "Nem mered majd lekapcsolni a lámpát...". Hát kár volt.Ez a könyv tökéletesen feszegeti a határokat.
Még nagyon az elején azt hittem megint egy átlagos könyv. Igaz általában nekem minden könyv kicsit "unalmas" az elején. A könyv közepétől már nem így volt. Sötétedés után elő se vettem a könyvet. Sajnos este még a saját lámpámra is azt hittem hogy a könyvbeli szellem értem is eljön.
Elvileg kamaszoknak írták a könyvet...,de ahhoz képest eléggé ijesztő. Csak reménykedem ,hogy esetleg lesz valami a két "főszereplő" között. Igaz ott a második rész... ki tudja mi lesz benne.
Megnyugtatok mindenkit aki még nem olvasta : pár nap után elmúlik a "szellemeket látok;mi a valóság, mi nem" trauma :D
Farkas Dániel véleménye:
Jonathan stroud megint megmutatta magát. Talán az ő Bartimaeus-trilógiája volt az egyik első, ami bevezetett a fantasy világába és emiatt eléggé elfogult vagyok. szerencsére nem kellett ebben sem csalódnom, bár teljesen két különböző világról beszélünk. L&Tsa cég összes eljövendő izgalmas feladatait tülkön ülve várom. 8/10
Gintli Júlia véleménye:
Ahhoz képest, hogy ez egy kiskamaszoknak írt könyv, valóban elég ijesztő.
A Lockwood és Tsa ügynökség még sok lehetőséget rejt magában. Az író még adósunk George és nem utolsósorban maga Lockwood múltjával, amelyben minden bizonnyal épp elég érdekesség rejlik egy újabb kötethez. És persze a könyv utolsó mondata is előrevetíti a további rejtelmes rémségeket.
Érdekes, fordulatos, jól megírt.
Nagyon remélem, hogy a folytatást is lefordítják majd!
Lesó Kitti véleménye:
Ez volt az első könyvem Stroudtól, így nem is volt hasonlítási alapom, de ahogy olvasom talán szerencsére, ugyanis így nagyon imádtam. A szellemek csoportosítása kifejezetten érdekes, és bár nincs nagy indoklás, mi is pontosan A Probléma, nekem tetszett, hogy nem volt túlspilázva és egyszerűen beemelte a dolgot a mai Londonba. A szellemektevékenységek pedig kifejezetten hátborzongatók ahhoz képest, hogy ez egy kiskamasz korosztálynak van szánva, valószínűleg pont ezért tetszett. Lucy és Lockwood (valahogy nem áll rá a kezem az Anthonyra) nagy kedvencem lett, főleg az utóbbit imádtam nagyon.
Remélem nem húzzák sokáig az idegeimet a második rész fordításával :)
Jezerniczkyné Pápa Zsanett véleménye:
Izgalmas. Félelmetes. Fordulatos. Jól megírt. A történet felénél már győzködnöm kellett magamat, hogy szellemek nem léteznek. A vége katartikus. Két napnyi lidérces izgalom után végre megnyugszol és fellélegzel. Szerencsére lesz második része. Remélem, minél előbb lefordítják. :)