ADATLAP
A soha határa
Camryn Bennett még csak húszéves, de azt hiszi, pontosan tudja, milyen lesz majd az élete. Ám egy vad éjszaka után az észak-karolinai Raleigh legmenőbb belvárosi klubjában ismerősei és önmaga elképedésére úgy dönt, otthagyja megszokott életét, és elindul a vakvilágba. Egy szál táskával és a mobiltelefonjával felszáll egy távolsági buszra, hogy megtalálja önmagát – és helyette rálel Andrew Parrish-re.

A szexi és izgató Andrew úgy éli az életét, mintha nem lenne holnap. Olyan dolgokra veszi rá Camrynt, amilyenekre a lány sosem hitte magát képesnek, és megmutatja neki, hogyan adja meg magát a legmélyebb, legtiltottabb vágyainak. Hamarosan ő lesz Camryn merész új életének központja – olyan szerelmet, vágyat és érzelmeket kelt, amilyeneket a lány korábban elképzelni sem tudott. De Andrew nem árul el mindent Camrynnak. Ez a titok vajon örökre összehozza őket – vagy mindkettőjüket elpusztítja?...
Koller Alexa véleménye:
Tetszett mind a két része,bár nem egy úgymond új sztori hanem egy megszokott. Két fiatal utazgat egymásra találnak, elkezdenek beszélgetni, megismerik egymást végül egymásba szeretnek és akkor derül ki, hogy a srác rákos és meg kell műteni, amit valószínűleg nem él túl, de végül még is. És a szerelem folytatódik. Tetszett,de olvastam már jobbat, viszont aki egy kis lightosabb könyvet szeretne olvasni annak ajánlani tudom.Imádtam :)
Linkecs Krisztina véleménye:
Borító alapján választottam a könyvet, egy romatikus könyvet akartam olvasni. klasszikus story, jók a szereplők. Igazán olyan könyv melyet a romantikus lelkű emberek szeretnek, szerethetnek.
véleménye:
Hát, ez nem tetszett. Eléggé unalmas történet: két fiatal megismerkedik, egymása szeretnek, az egyik megbetegszik, de szerencsére túléli. Ekkor elsétálnak a naplementébe, és persze a lány éppen terhes, a fiú éppen meg is kéri a kezét... Kicsit giccses. Az agydaganatos részt is elég furcsának találtam: a fiú családjában mindenki tudta, hogy Andrew-nak súlyos, életveszélyes agydaganata van, de elengedték egyedül napokig buszozgatni?! Persze pont semmi jele nem volt a daganatnak. Bezzeg, amikor már teljesen beleszerettek egymásba Camrynnal, akkor már jött is a roham meg a kóma! Azért egyszer el lehetett olvasni, de a kedvencem nem lett.
Kocsis Dóra Ilona véleménye:
Imádtam. Az elő könyv volt, melyet ettől a kiadótól olvastam és egyszerűen magával ragadó. Kalandos és szenvedélyes. A fordulatokat pedig lehengerlőnek tartom; akár pozitív, akár negatív értelemeben jelent meg a cselekményben.
Szabóné Németh Erika véleménye:
Egyszerűen imádtam az első oldaltól az utolsóig. Ez a könyv nem egyszerűen egy utazásról szól.Megindító, csodálatos, gyönyörű, szabad és élettel teli. Szerettem, ahogy a könyv lapjairól sütött a túlfűtött erotika,szenvedély, és mégsem volt vulgáris. Pont jó volt, minden a megfelelő mennyiségben.
Sándorné Paulina véleménye:
Nagyon jó volt a könyv. :-) Camryn néhány részben nem volt szimpatikus, de azért megbarátkoztam vele. Andrew a sajátos stílusával levett a lábamról. Tetszett, hogy hol Camryn, hol Andrew „mesélte” a történetet. A vége felé padlót fogtam, nem számítottam rá, hogy az lesz, amit lett. Mikor Cam a levelet olvasta, könnybe lábadt a szemem. Annak azért örülök, hogy az lett a vége, ami. Szerintem ez egy nagyon jól megírt történet volt, elvarázsolt és elég jól beszippantott a történet, ahhoz, hogy keveset legyen távol tőlem a könyv, míg a végére nem értem. :-)
Kovács Emese véleménye:
Nagyon szerettem ezt a történetet. Andrew és Cam kapcsolata varázslatos. Azért fogott meg ez a könyv, mert nem a szokványos séma szerint esnek szerelembe. A végén nagyon elszomorodtam, talán nem is a végére írtam volna Andrew betegségét, de így is tetszett.
Pencz Bernadett véleménye:
Vonakodtam tőle kicsit, aztán annál jobban szerettem. Nagyon tetszett. És oldalról-oldalra azt gondoltam, milyen szerencsés ez a lány, hogy Andrew épp elérte a buszt. Fantasztikusan élvezném, ha mögém is leülne. :)
Nagyon szép volt ahogy egymásnak megnyíltak és ahogy együtt tették meg az utat - minden értelemben.
Az együttzenélés is nagyon tetszett és azt kívántam, amikor Andrew elénekelte először a dalt, hogy bárcsak hallhatnám.
Orfeusz és Eurodike története és kifejezése is megragadott kettejükre vonatkoztatva.
Még gondolkodom, hogy elolvassam-e a másik részt is, vagy inkább ennek e teljességével legyen elégedett.
Szabó Angéla véleménye:
Enyhén szólva megríkatott. Az utolsó pár oldalon egyik döbbenetből a másikba estem, hol pozitív, hol negatív értelemben. A kezemet a számra szorítva sírtam. Nagyon jó az egész történet, ez a buszos találkozás, az, ahogyan egymásra hangolódnak, egyáltalán nem egy hétköznapi történet. Tetszik a felfogásuk, miszerint ne úgy éljünk, mint a mókuskerékbe ragadt többi ember. A vége felteszi az i-re a pontot, tökéletes megkoronázás a történetnek. Imádtam! :)
Eszter Bako véleménye:
A történet legfontosabb mozzanata az utazás, ez által talál egymásra Camryn és Andrew, nagyon-nagyon élveztem a megismerkedésük pillanatait és ahogyan lassan megnyilnak egymás előtt, viszont a pikáns jelenetek számomra túl tökéletesek voltak, már-már túlzás. Nagyon szép motivum a tetkó, megérte felvarratni.
Sárkány Eszter véleménye:
Camryn Bennett még csak húszéves, de azt hiszi, pontosan tudja, milyen lesz majd az élete. Ám egy vad éjszaka után az észak-karolinai Raleigh legmenőbb belvárosi klubjában ismerősei és önmaga elképedésére úgy dönt, otthagyja megszokott életét, és elindul a vakvilágba. Egy szál táskával és a mobiltelefonjával felszáll egy távolsági buszra, hogy megtalálja önmagát - és helyette rálel Andrew Parrish-re. A szexi és izgató Andrew úgy éli az életét, mintha nem lenne holnap. Olyan dolgokra veszi rá Camrynt, amilyenekre a lány sosem hitte magát képesnek, és megmutatja neki, hogyan adja meg magát a legmélyebb, legtiltottabb vágyainak. Hamarosan ő lesz Camryn merész új életének központja - olyan szerelmet, vágyat és érzelmeket kelt, amilyeneket a lány korábban elképzelni sem tudott. De Andrew nem árul el mindent Camrynnak. Ez a titok vajon örökre összehozza őket - vagy mindkettőjüket elpusztítja?
Zupkó Noémi véleménye:
Az utazás fontos része az életnek. Nem mindegy milyen út áll mögöttünk, hogyan jutunk el A-pontból B-be. Számomra az önmagunk megtalálását szimbolizálta, és bármilyen viszontagságon megyünk is keresztül, mindig van mellettünk egy ember, aki számít.
Pap Zsófia véleménye:
Tetszett, hogy Andrew-nak, milyen könnyedén sikerült kiszakítania őt a depresszióból. Hogy újra segített neki élni. Nagyon szomorú az ami azután történt, hogy visszatértek. :(
Viszont tetszett, hogy kitartottak egymás mellett és happy end lett a vége. :)
Tóth Patrícia véleménye:
Talán ha ki kéne emelnem egy könyvet a „listámról” ez lenne az. És hogy miért? Mert ez a könyv tényleg más. Nem az a tipikus romantikus sztori – legalábbis számomra.
Imádom Camrynt a személyisége miatt rögtön megkedveltem. Aztán jött egy helyes pasi, Andrew, és minden megváltozott.. (most írhatnék arról litániát, hogy ő milyen helyes és hogy a könyves álompasik listámon abszolút első helyen van..de felesleges.. Hiszen kinél ne lenne első helyen egy tetkós srác, akinek jó hangja van és gitározik. Szereti a spontán dolgokat, jó a modora, a maga módján romantikus…és az ágyban is megfelelő partner..hmm.szóval mindegy)
Maga a történet is tökéletes. Az egész út.. Amit a két főszereplő megtesz..Nagy dolog Camryntől mindent maga mögött hagyni.. Andrew-nak pedig meg van a maga gondja, vagyis gondjai.
Az utolsó jó pár oldalt végig sírtam. Annyira sikerült az írónőnek átadnia azt az érzést. Engem nagyon meghatott.
A dalválasztás is tökéletes. Amúgy is a kedvencem a The Rolling Stones és a The Civil Wars- jó volt ezzel a két együttessel „találkozni” egy ilyen fantasztikus könyvben.
A folytatást már nagyon várom. Ez a könyv nálam benne van a Top5-ben. Köszönöm J.A. Redmerski!:')
Pocsai Zsanett véleménye:
Egyik legjobb olvasmányèlményem ez a könyv az újabb regények közül. Nagyon megható, nem szabvány szerelmi történet. Élvezettel olvastam mi den sorát, kellemes csalódás volt az "ulpiusos" könyvek között. Kicsit unalmasan indult, de később nagyon tetszett.
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Nekem nagyon tetszett. Aranyosak voltak, fiatalok, szerelmesek, akik mindent feladnak egymásért és magukért, hogy a végén eljussanak oda, ahová vágynak: egy mindent elsöprő és mindent feloldó szerelemhez, társhoz. A könyv végére megtalálják a megnyugvást.
Az egész történet alatt te is lazán elengeded magad, mintha te is valamelyik szereplő lennél átérzed a helyzetüket, érzelmeiket.
Szóval nekem tetszett. Csak ajánlani tudom bárkinek.
B-M Bogi véleménye:
Annyi pozitív értékelést olvastam/hallottam ezzel a könyvvel kapcsolatban, hogy úgy éreztem, neki kell rugaszkodnom. Főleg, hogy izgalmasnak is tűnt első pillantásra.
Hát őszintén szólva én nagyon utáltam... A váltott szemszög mindig érdekes dolog, de itt csak az elején láthatjuk két oldalról ugyanazokat a történéseket. Később már csak tovább fűzi a történetet, de akkor minek a váltott szög? Ráadásul szerintem nem is tudja hitelesen hozni a két különböző karaktert.
Cam lelépése számomra nem bírt elég indokkal. A megvilágosodása kútba esett, és ahogy Andrew-val találkozik, onnantól el is veszik az alap koncepció.
Idegesített a folytonos bébizés, a "Birtokolj!"-ról meg már nem is beszélnék... A szürke ötven árnyalatának könnyített verziója. Totál...
Arról már nem is beszélnék, hogy a vége mennyire undorítóan giccses lett. Csak azért szenvedtem végig, mert nem hagyok félbe könyvet. A folytatást viszont kétlem, hogy bevállalom, mert szerintem csak még több brutális drámát várhatok.
Pozitívumként csak a régi rock dalokat tudom felhozni, és Andrew tetoválásának történetét...
Nemes Adrienn véleménye:
Nagyon megszerettem ezt a könyvet az elejétől a végéig egy utazás volt ami után az ember legszívesebben szintén útra kelne. A két fő szereplő személyisége jól felépített volt és érzelmileg egyre mélyebb lett a történet. Nem volt benne olyan dolog ami nem tetszett.
Nem csak az egymásra találásról szól, hanem önmagukat is megtalálták.
"- Nem az számít, hogy mit viselsz. Csak az számít, hogy merre mész, és mit csinálsz, miközben viseled." - Andrew
Tóth Hajnalka véleménye:
Egyszerűen csodálatos. Nagyon tetszett hogy a szerelem a témája, de mégsem lehet azt mondani rá, hogy egy tipikus romantikus mű. Legjobban Andrew levele tetszett. Megható volt és őszinte.
... és az a tetoválás. *-* Nem is lehetne szebb története.
Harangi Kata véleménye:
Jó volt. :)
Tetszett, hogy járták a világot, közbe azt se tudva hol is vannak igazából. :D Jó történet volt, valószínűleg újraolvasom még. Volt benne érzelmi tartalom is, aminek köszönhetően volt miért izgulni. Andrew-t persze imádtam, Camryn helyében én is hülye lettem volna lemondani róla. Az egyetlen dolog ami zavart, az a kinézetük volt.
Camryn: Hosszú szőke haj, kék szemek, szép arc...
Andrew: Barna haj, zöld szemek, kigyúrt test, tetoválások...
Valahogy túl álomszerű volt.
Szabóné angyalbogyolo@citromail.hu véleménye:
Nekem nem tetszett. Hiába dícsérik sokan, nekem elegem volt a fél országon átutazó két fiatal semmitmondó történetéből. A végén már kifejezetten vártam, hogy befejeződjön. Nem kérem a folytatást!
Fekete-Nagy Zsuzsanna véleménye:
Nagyon tetszett a könyv. Érdekes volt a története, ahogy két fiatal buszra száll és így találják meg önmagukat és az igaz szerelmet az életükben. Bár egy titok kettejük közé állhatott volna, de sikeresen átvészelték az akadályt.
Kikkel Henrietta véleménye:
Nagyon tetszett. Fiatalos, romantikus, kalandos történet. Mindkét karakter nagyon szimpatikus volt. Tetszett maga a történet, hogy két fiatal csak elindul az úton, megkeresni önmagát, céljait. Meglepő volt a végén a fordulat, nem erre számítottam, örülök, hogy jó lett a vége. S nagyon kíváncsi vagyok a folytatására.
Horváth Zsófia véleménye:
Nagyon tetszett, az elejétől fogva magával ragadott. Erőteljes, érzelmes könyv, és nagyon elgondolkodtató. Rengeteget agyaltam olvasás után a kérdésen, ami Camrynt is foglalkoztatja, hogy miért kényszerülnek bele az emberek a szürke hétköznapok mókuskerekébe. Imádtam Andrew karakterét. nagyon jó, hogy segít Camrynnek megtalálnia önmagát, ellazulni és újra élni. A könyv legjobb része az utazás, teljesen át tudtam élni, mert nekem is nagy vágyam egyszer céltalanul elindulni, és csak menni a vágyaim után.
Horváth Zsófia véleménye:
Nagyon tetszett, az elejétől fogva magával ragadott. Erőteljes, érzelmes könyv, és nagyon elgondolkodtató. Rengeteget agyaltam olvasás után a kérdésen, ami Camrynt is foglalkoztatja, hogy miért kényszerülnek bele az emberek a szürke hétköznapok mókuskerekébe. Imádtam Andrew karakterét. nagyon jó, hogy segít Camrynnek megtalálnia önmagát, ellazulni és újra élni. A könyv legjobb része az utazás, teljesen át tudtam élni, mert nekem is nagy vágyam egyszer céltalanul elindulni, és csak menni a vágyaim után.
Kiss Enikő véleménye:
Azon kevés könyvek közzé tartozik amelyek képesek voltak megríkatni. Nagyon tetszett. Maga a történet is különleges volt, a folyamatos utazgatással. Ez is nagyon tetszett, valószínűleg azért mert én magam is szeretném majd egyszer körbejárni a világot :). Camryn és Andrew is sok mindent élt át és szükségük volt az útra és egymásra, hogy megbirkózzanak mindezzel. Kedvenc lett. Biztos, hogy folytatni fogom :)
Békés Barbara véleménye:
Nem mindig olvasom szívesen a romantikus könyveket, de ez nagyon tetszett. Kissé humoros, kissé lélekmelengető,tetszett ahogyan két hősünk egymásra talál, és szép lassan kialakul az a mindent elsöprő szerelem.
Szigethy-Kovács Annamária véleménye:
Érdekes könyv volt, azért kezdtem el, mert tetszett az elgondolás, hogy a főhősünk ott hagy mindent, hogy új életet kezdjen. Nem tud azonosulni azokkal az elvárásokkal, amelyeket a társadalom támaszt, ezért buszra száll, és elindul a világba. Kíváncsi voltam, hogy és milyen formában tudja ezt kivitelezni, de kiderült, hogy egy fiatal lányról szól, aki pár napja dolgozik, és nem is véglegesen adott fel mindent, csak rendbe szerette volna tenni magában a dolgokat, és ezért egy olyan közeget keresett, ahol egyfajta távolságból szemlélheti addigi életét. Ott aztán találkozott egy sráccal, aki hasonlóképpen gondolkozott, és nyitott volt a lány elképzeléseire. Szerelem szővődött köztük, de a srác titkolt valamit, holott mindig azt mondta a lánynak, hogy legyen őszinte. Nem gondoltam volna, hogy betegségét próbálja titkolni, hogy megvédje Camryn-t. Azt gondolom, ez egy naív elgondolás volt Andrew részéről, hiszen úgyis megsebzi, ha elhagyja, és úgy is, ha végül kiderül, hogy nagyon súlyos beteg. Ez utóbbi meg is történt elég szerencsétlen körülmények között. A kitűnő fordulat után örülök, hogy végül jól zárult a történet. Alapvetően mindkettőjük élete szempontjából erre mondják, hogy jókor találkoztak jó helyen, és ez gyökeres, pozitív fordulatot hozott az életükbe. Olvastam, hogy van második része is, de azt hiszem, azt nem szeretném elolvasni. A lelkemnek ez így kerek, bár egy kicsit naív, nem szeretnék egyéb tragédiáról olvasni az ő esetükben.
Szigethy-Kovács Annamária véleménye:
Érdekes könyv volt, azért kezdtem el, mert tetszett az elgondolás, hogy a főhősünk ott hagy mindent, hogy új életet kezdjen. Nem tud azonosulni azokkal az elvárásokkal, amelyeket a társadalom támaszt, ezért buszra száll, és elindul a világba. Kíváncsi voltam, hogy és milyen formában tudja ezt kivitelezni, de kiderült, hogy egy fiatal lányról szól, aki pár napja dolgozik, és nem is véglegesen adott fel mindent, csak rendbe szerette volna tenni magában a dolgokat, és ezért egy olyan közeget keresett, ahol egyfajta távolságból szemlélheti addigi életét. Ott aztán találkozott egy sráccal, aki hasonlóképpen gondolkozott, és nyitott volt a lány elképzeléseire. Szerelem szővődött köztük, de a srác titkolt valamit, holott mindig azt mondta a lánynak, hogy legyen őszinte. Nem gondoltam volna, hogy betegségét próbálja titkolni, hogy megvédje Camryn-t. Azt gondolom, ez egy naív elgondolás volt Andrew részéről, hiszen úgyis megsebzi, ha elhagyja, és úgy is, ha végül kiderül, hogy nagyon súlyos beteg. Ez utóbbi meg is történt elég szerencsétlen körülmények között. A kitűnő fordulat után örülök, hogy végül jól zárult a történet. Alapvetően mindkettőjük élete szempontjából erre mondják, hogy jókor találkoztak jó helyen, és ez gyökeres, pozitív fordulatot hozott az életükbe. Olvastam, hogy van második része is, de azt hiszem, azt nem szeretném elolvasni. A lelkemnek ez így kerek, bár egy kicsit naív, nem szeretnék egyéb tragédiáról olvasni az ő esetükben.
Kvárta-Papp Zsuzsanna véleménye:
A fülszöveg csigázott fel igazán, mert végig azt hittem hogy ez egy vámpíros könyv, de mégsem. Andrew titka koránt sem természetfeletti, végig izgalomban tart ez a könyv, mert Camnek fogalma sincs arról merre tart, az egész útjuknak egy célja van, hogy végre megadják magukat az egymás iránt érzett szerelemnek!