ADATLAP
A szőke ciklon
Jim Hogan, az életfogytiglanra ítélt dartmoori fegyenc végrendeletében egymillió font sterling értékű, dió nagyságú gyémántot hagyományoz Miss Emily Westonra, az ifjú londoni bölcsészhallgatóra, aki egyetlen látogatója volt börtönévei során. Emilynek „csupán” meg kell találnia a tizenöt évvel korábban készült Buddha-szobrocskát, amelyben a gyémánt rejtőzik. Nem lesz nehéz, alig pár darab készült belőle, és mind itt van valahol a Földön. A végrendelet tartalmát azonban mások is megismerték…...
Farkas Csilla véleménye:
Először olvastam Rejtőt képregény formában. Igazából nem a kedvencem a képregény, de jó értelemben csalódtam, mert tetszett. Tökéletes volt a figurák ábrázolása és sikerült visszaadnia az író humorát. Kedvet kaptam hozzá, így beszerzek még néhány képregényt.
Zsuzsanna Volford véleménye:
Kedves történet a szokásos rejtői humorral és fordulatokkal, melyből egy igazán vicces, több szálon futó, kalandos stori alakul ki, melyet félreértések tarkítanak ugyan, de a végén minden konfliktus megoldódik.
Fehér Beáta véleménye:
Az igazság az, hogy nem igazán olvastam Rejtő könyveket talán eddig csak egyet, de ez végül a kezembe került. Könnyebb volt így barátkozni Rejtő történettel, mert azért így sokkal gyorsabban ment az olvasás. A történet tényleg jó, de sajnos én még így sem lettem rajongó. Valahogy engem nem fogott meg, de egy kis délutáni kikapcsolódásnak jó volt.
Szandra Tállai véleménye:
Szuper könyv, mint minden Rejtő. Amit eddig nem nagyon vettem észre (pedig kellett volna), hogy ezt munka után, fáradtan vagy a villamosnak dőlve is könnyű olvasni. Evelyne szerethető karakter, bár egy kicsit fárasztó volt a sok remek véletlen. Azért a Mügli am See részeket még átfutom, szakadtam rajtuk...
Ékes Ancsa véleménye:
Rejtő Jenő? Valamiért sokáig kerülgettem - beleolvastam, félretettem, majd újra elővettem.
Most rá jöttem, hogy csak rosszkor emeltem le a polcról. Rejtő humora valóban fantasztikus, és ezt a felfedezésem a Szőke ciklonnak köszönhetem. Azt hiszem leporolom otthon a könyveket.
Balla Sarolta Beatrix véleménye:
Nagyon szeretem Rejtő Jenő műveit. A stílusa igazán humoros, és a karakterei nagyon szerethetőek a maguk módján. A képregények pedig zseniálisak. Nem egyszerű egy Rejtő képregényt beszerezni, örülök, hogy a szüleim nem dobták ki a gyerekkorukban összegyűjtött képregényeket.
Igaz könyv formájában élvezetesebb, de élvezetes volt a képregény is számomra. A karakterek nagyon tipikusak, gond nélkül felismertem mindenkit.
Haász Irén véleménye:
A Rejtő könyvek zseniális humorát nem kell bemutatni, azok ismertek. Képregény formában nehezebb hozzájutni, én legalábbis sokáig kerestem. Bár a rajzok nagyon jók, és a rajzoló Korcsmáros Pál nagyon jól ismert a munkáiról, jól is ültette át a regényt ebbe a formába, ennek ellenére én maradok az eredeti regénynél. Nincs ellenemre az illusztráció, sőt, tetszett is, de valahogy maga a műfaj nekem gyerekes, vagy inkább a fiatal korosztályhoz jobban illik - így mondanám.
Amivel nem akarom kisebbíteni a rajzoló érdemeit.
Hornyeczki Anna véleménye:
Nem szeretem a képregényeket, így nagyon nem örültem, mikor a kategóriák közé ez is bekerült.
A történet átlagos volt, bár a rajzok jók voltak.
Hamar sikerült elolvasnom, de valószínűleg a továbbiakban sem fogok képregényeket olvasni.
Hutvágner Károlyné véleménye:
Természetesen a képregény nem ér fel az eredeti Rejtő regény fergeteges humorával, azonban Korcsmáros Pál rajzai sok mindenért kárpótolnak. Annak idején a Rejtő-képregénysorozat sok példányát sikerült beszerezni, véleményem szerint ez egy eléggé jól sikerült adaptáció. A képregény kategóriába ezt, a vicces könyv kategóriába pedig a regényt bárkinek jószívvel ajánlom!