ADATLAP
A szerelem húrjai
Meddig mennél el az igaz szerelemért?
Ezt a kérdést teszi fel magának egy gyászoló anya, aki befogad az otthonába egy fiatal utcazenészt. Azt reméli, hogy ő majd választ ad a kérdéseire a lánya halálával kapcsolatban, végül azonban azon kapja magát, hogy beleszeretett. Ez a szexis, de megható szerelmi történet megkínoz és könnyet csal a szemedbe.
Egy negyvenéves nő romantikus utazását ismerhetjük meg belőle, ahogy ismét felfedezi az életet, miután évekig egyedül küszködött. Néha a legnagyobb ajándék a legnagyobb fájdalom után érkezik hozzánk. Jane-nek el kell döntenie, hogy túl késő-e újrakezdenie mindent, vagy az igaz szerelem valóban nem ismer határokat....
Antal Krisztina véleménye:
A komoly alaptéma ellenére szerencsére nem taszít bele nagyon a bánat tenderébe. Alapvetően tetszett, és egyszerre elolvastam, mégis kicsit többet vártam, ezért adtam egy csillaggal kevesebbet. Egy 40 éves nőről szól, aki a lány halálára keres magyarázatot, eközben találkozik egy 25 éves fiúval és egymásba szeretnek, de Jane nehezen dolgozza fel a korkülönbséget. Úgy éreztem, hogy ha már a korkülönbségből eredően akar konfliktust kreálni a szerző, teremthetett volna olyan helyzeteket, ahol ez jobban kidomborodik (mert minden bizonnyal vannak ilyen próbák/problémák egy ilyen kapcsolatban), ennek ellenére a könyvben úgy tűnik, mintha csak Jane fejében lenne ez probléma. Véleményem szerint túl gyorsan ugrottunk át egy egy érzelmi hangulaton, lehetett volna kidolgozottabb, illetve Caleb karaktere már-már túl szép, hogy igaz legyen. Mindezektől függetlenül nagyon tetszettek azok a hangulatos pillanatok, amelyeket Caleb és Jane élnek meg egymás mellett, illetve Grace karaktere is. Érdemes volt elolvasni.
Szupkay Ildiko véleménye:
Nehezen indult de nagyon tetszett. Életszerű, hihető, drámai, megrendítő.
Egy 40 éves édesanya elveszíti gyermekét a drogok miatt, bár már több éve eltávolodott tőle a lánya, azért ez minden szülőt sokkolna.
Ebben a lelki állapotban minden apró szalmaszálba belekapaszkodik Jane, hogy fel tudja dolgozni a veszteséget. Így találkoznak Calebbel az utcazenésszel, aki nála 15 évvel fiatalabb és azt gondolja a lánya barátja volt.
Egy megható szerelmi történet bontakozik ki, feszegeti a társadalmi elvárásokat, a korkülönbség problémáját, a belénk nevelt hamis biztonságérzés gátját. De a legfontosabb, hogy egy életünk van, és el kell engednünk ezeket a korlátokat, hogy szabadak és boldogok tudjunk lenni.
Gyönyörű sztori bontakozik ki és gondolkodtat el a főszereplő vívódásával együtt...