ADATLAP
A sziget
Eresszük össze a nővéreket, a lányaikat és a titkaikat egy világtól elzárt szigeten, és az igazság kiderül, a régi szerelmek fellobbannak és újak születnek.

A Tate családnak generációk óta van nyaralója a vadregényes szigeten, Tuckernuckon. Több mint egy évtizede üresen áll, de most Birdie szeretne egy hetet együtt tölteni Chess-szel, mielőtt a lánya hozzámegy Michael Morganhez. Aztán megtörténik az elképzelhetetlen: a tökéletes Chess (gyönyörű, gazdag, jól nevelt, sikeres gasztrorovat-szerkesztő) szakít a hasonlóan tökéletes vőlegényével. Aztán otthagyja az állását és a New York-i lakását - mindezt magyarázat nélkül. Majd a helyzet tovább bonyolódik, amikor Michael hegymászás közben meghal, és Chess önmagát hibáztatja a történtekért.
Birdie meghívja fiatalabb lányát, Tate-et (a csinos és naiv komputerzsenit) és a saját bohém kurátor húgát (akinek híres szobrász férje évekkel korábban öngyilkos lett), hogy csatlakozzon hozzájuk júliusra a szigetre, és hármuk egyesített erejével átsegítsék Chesst a lelki válságon.
Az ellátásukról az egykori gondnokuk fia, Barrett Lee gondoskodik, hiszen a szigeten se meleg víz, se telefon, se komp. A jóképű fiatalember mindig is Chesshez vonzódott, ám most felébreszti a Tate-ben lánykora óta szunnyadó szerelmet.
Bármennyire is háborítatlan a sziget, a négy nő élete újabb és újabb fordulatokat hoz: Tate és bimbózó kapcsolata Barrett-tel, India és az akadémiáján festőhallgató Lula Simpson viszonya, Birdie, akit meglep a volt férje hirtelen feltámadt gyengédsége, és végül Chess, aki a naplójában felfedi minden titkát, a szomorú szakítását a normális élettel és Michael halálát. ...
Farsang Attiláné véleménye:
Elin Hilderband varázslatosan jeleníti meg a generációk különbözőségét, és egymásra utaltságát. A Tudkernuck szigeten töltött nyár valamennyi szereplő számára változással bír, és erre valamennyiüknek szüksége van.
Koppány Réka véleménye:
A könyvet a borító alapján választottam, hát.... nem mondom hogy a kedvenceim közé fog tartozni. Egyszeri olvasásra jó volt, kicsit nyögvenyelős de jó. A szereplőket néha nem tudtam hová tenni, érdekes karakterek voltak. Barrett és Tate volt számomra a két legszimpatikusabb szereplő.
Éci Bábos-Kozó véleménye:
Számomra ez a könyv egy nagyon pozitív csalódás volt.Négy nő sorsát írja le benne,akik kimennek a család egy kis szigeten épült házába egy hónapra,hogy mérlegeljék,számba vegyék eddigi életüket,és eldönthessék,hogy hogyan tovább!Egy romantikus vígjátékszerű könyvet vártam,de egy komoly könyvet kaptam helyette,ami helyenként valóban megríkatott.Érdekesnek tartom,hogy az előttem szóló mennyire rossz karakternek ábrázolja Chess-t,én viszont átéreztem a vele történteket,és ahogy a könyv vége felé közeledtünk,egyre jobban megismertem,és még jobban értettem a motivációját!Tate annak ellenére,hogy csak két évvel fiatalabb a nővérénél,nekem túlságosan bohókának ,komolytalannak tűnt néha,ezt annyira nem tudtam összeegyeztetni azzal,hogy pont ő lett majd hirtelen két kisfiú fogadott édesanyja.Birdie és India közül nekem India személye állt közelebb hozzám, a határozottságával,és nagyvilágiságával.Összességében véve nekem nagyon tetszett ez a könyv,tényleg azt a hatást kelltette bennem,amit egy könyvnek kellene...fájt elköszönni a szereplőktől!Ha tehetném,szívesen olvasnék még a későbbiekben a sorsukról! :)
Kakuk Márta véleménye:
Lassan haladtam vele, az elején nagyon idegesítettek a szereplők, egyszerűen nem bírtam átérezni a problémáikat. Chesst kifejezetten utáltam, igazi ütnivaló karakter, aztán amikor kiderült, hogy neki is mi baja, hát az sem tette szimpatikussá. A többieket a könyv végére sikerült megkedvelni, Barrett kedvenc lett.
Németh Ildikó véleménye:
Ez a könyv egy igazi kis nyaralós olvasmány, amely csodás környezeben játszódik. Könnyen azonosultam a szereplőkkel, és igazán
kedvelhetőek a karakterek. Egy család története kis titkokkal, sérelmekkel és sok-sok érzelemmel, és persze a férfi karakter sem maradhat el akinél a vonzó külsőhöz még humor is társul.
Koszorus Zsuzsanna véleménye:
Az alapötlet és a helyszínválasztás nagyon tetszett, a karakterek azonban kevésbé. Igazán egyikkel sem tudtam azonosulni. A sok szerencsétlenkedés és nyafogás időnként idegesítő volt. Barrett volt a legszimpatikusabb szereplő. Egy könnyed nyári könyv, nem több és nem kevesebb.
Nagy Dorottya véleménye:
Robert Merle: A sziget. Elnézést kérek, hogy ehhez a könyvhöz írom a véleményemet, de az általam feltöltött könyvre kattintva Elin Hilderbrand könyvét hozza be. Merle szigete egy csapat matrózról szól, az egyik felindultságból meggyilkolja a kapitányt, aki rettegésben tartotta beosztottait. A bitótól félve, a legénység egy része elfoglal egy lakatlan szigetet, és a magukkal hozott tahitii lakosokkal letelepednek. A történetet Purcell hadnagy beszéli el. A regényben szerepel tájleírás, és stratégiai fejtegetés, logikus gondolatmenet a túlélésre. Mint Merle összes regénye, ez is nagyon tetszett, de nem lesz a kedvencem (az a Malevil). Az egyedüli hátránya, hogy hamar véget ér, a történetet mintha elvágták volna. Ércekelne a folyatatása is.