ADATLAP
A szivárványszürke
A Sebastian Hammersmith bűvkörébe kerülő, megbomlott elméjű Izabell, miután súlyos gyilkossági, majd öngyilkossági kísérletet hajt végre, áldozatával együtt kórházba kerül, ahol a további rendőri intézkedésig megfigyelés alatt tartják. A történtek felderítésével a munkájába temetkező Harlan Checkert bízzák meg, aki éjszakába nyúlóan, megszállottan nyomoz az ügyben.
Az áldozat és az elkövető kihallgatása után a hadnagy igyekszik minden olyan, további információt összegyűjteni, amellyel választ kaphat a brutális bűntett miértjeire, így belefog a Sebastian által írt erotikus elbeszélések és Izabell sötét titkokkal teli naplórészleteinek tanulmányozásába. Ahogy egyre több történetet olvas el, baljós előérzete támad, majd néhány régi, már lezárt aktát megnyitva szörnyű felfedezést tesz: a novellák valós eseményeken alapulnak, szereplőik egykor valóban léteztek.
Miközben Harlan lázasan nyomoz, a befolyásos Hammersmith család olyan információval áll elő, amely minden addigi, tényként elkönyvelt adatot megkérdőjelez......
Vámos Alexandra véleménye:
jesszus! írhatták volna hogy pornó könyv! azthittem valami jó kis krimi! hát nem....már nagyon untam a "jeleneteket" de elolvastam mert elkezdtem... nekem unalmas és egy sikú. de biztos van akinek ez bejön
Zsuzsanna Volford véleménye:
Kiválóan megírt történet, melyben jól megírt novellák szerepelnek, amik megpróbálnak segíteni a nyomozónak kideríteni egy gyilkossági kísérletet, ám a bizonyítékok feldolgozása közben kiderül, hogy nem is biztos, hogy csak egy ügyben kell nyomozni.