ADATLAP
A testtolvaj meséje
Vámpírhős, rock-sztár, embertömegek csábítója, kísértő szellem... Lestat valóban rendkívüli a halhatatlanok között! Mégsem boldog, lángoló vére tovább űzi, szeretne visszaváltozni halandóvá, hogy halálon túli léte újra értelmet nyerjen. Ez a vágy űzi céltalan bolyongásaiban, Amszterdamtól az amazoni őserdőkig, míg végül találkozik az egyetlen lénnyel, a minden ördögnél gonoszabb Testtolvajjal, aki valóra válthatja kívánságát. De miután Lestat lemond vámpírtestéről, tudomásul kell vennie azt, amit rég elfelejtett: a halandó ember sebezhetőségét és gyarlóságát... Újra üldözőbe kell vennie a rejtélyes Testtolvajt, hogy visszaszerezze ellopott testét, hogy újra elfoglalja helyét minden vámpírok leghatalmasabbjaként......
Kuzmann Attila véleménye:
Kicsit lassan indult, de jó könyv volt. Idő híján csak a lényeget írom le: tetszett, jövőre a többi részét is elolvasom. Keresni fogom az író többi könyvét is. Ha lenne időm, rendesen is értékelném, de 20 perc múlva szilveszter...
Zuzan Éva véleménye:
Davd Talbot a Talamasca rendfőnöke is igazán megérdemelte a saját könyvet. Érdekes volt, ahogy a roskatag vén tudós, milyen rafináltan végre tudja hajtani a testcserét, ám azt nem tudja megakadályozni, hogy ne tegyék vámpírrá.
Juhász Réka véleménye:
A történet maga érdekes lehetett volna, viszont véleményem szerint nagyon unalmasan volt leírva. Nagyon lassan tudtam csak haladni a könyvvel, és volt egy olyan benyomásom, hogy a magyar fordítás sem volt a legjobb. Persze Luis megjelenése a könyvben feldobta a történetet, de lényegében sajnos semmi jót nem tudok írni erről a könyvről. Kevés volt benne a lényeges cselekmény és sok a felesleges rizsázás.
Divinyi Emese véleménye:
Lestat most is önmaga, mint mindig - túlbuzgó és meggondolatlan, amiért persze meg is kapja a büntetését, de végül úgyis ő győz, mert ő Lestat. Nem a legjobb Vámpírkrónikák könyv volt, amit valaha olvastam, de Louis felbukkanása miatt már megérte.