ADATLAP
A végzet ereklyéi - Üvegváros
Hogy megmentse édesanyja életét, Clarynek el kell utaznia Üvegvárosba, az Árnyvadászok ősi otthonába - még ha a Törvénybe is ütközik, hogy engedély nélkül lép be a városba. Márpedig a Törvény megszegése halált jelenthet. Ha ennyi nem lenne elég, Jace egyáltalán nem akarja, hogy ott legyen. Simont pedig börtönbe vetették az Árnyvadászok, akik igencsak gyanúsnak találnak egy vámpírt, akinek nem árt a napfény.
Ahogy Clary egyre többet tud meg családja múltjáról, szövetségre lel Sebastian, a titokzatos Árnyvadász személyében. Valentine minden erejével azon van, hogy örökre megsemmisítsen minden Árnyvadászt, nekik pedig csak akkor van esélyük vele szemben, ha összefognak örökös ellenségeikkel. De félre tudják-e tenni gyűlöletüket az Árnyvadászok és az Alvilágiak, hogy együttműködhessenek? Miközben Jace rádöbben, mi mindent hajlandó kockára tenni Claryért, vajon a lány segíthet-e megmenteni az Üvegvárost? És milyen áron?...
Judit Pletscher véleménye:
Nagyon tetszett ez a rész is. Végre volt benne egy-két nem várt dolog. Örülök, hogy a végére mineden kiderült, és elég jól megmagyaráztak mindent, nem maradtak kérdőjelek. Simone egyre vagányabb lett és külön öröm, hogy Alec és Magnus kapcsolata jól alakul. Kedvenc párosom. A vége talán kicsit csöpögős lett, de Jace szerelmi vallomása az egyik legszebb amit valaha olvastam.
Elég jól sikerült zárás volt, ezért kíváncsi vagyok, hogy az írónő miként veszi fel újra a fonalat a 4. részben,
Herkó Piroska véleménye:
A végzet ereklyéinek 3. része, mely az első trilógia befejező része.
Egész sok fordulat van benne, bár a nagy "meglepiket" szerintem könnyű kitalálni, de néha egész jó.
Imádom, ahogy Jace és Simon kekeckednek egymással és jó, hogy egyre több mellékszereplő története kezd kibontakozni, bár én több Magnus és Alec pillanatnak jobban örültem volna.
Az árnyvadászok világa igazán ebben a könyvben kerül bemutatásra, és így már több minden helyére kerül. Szerintem ez a legjobb könyv a 3-ból.
Nagy Kati véleménye:
Nagyon tetszett a könyv. Végig izgalmas volt. Végre megismertük az árnyvadászok otthonát. Csodálatos hely lehet, szépek voltak a leírások. A történet elején a szereplők eléggé szétszóródtak, de úgy látszik ebben a könyvben minden út az Üvegvárosba vezet. A fordulat Sebastiannal meglepő volt, de szerencsére a befejezés boldog lett. Végre kiderült, hogy főszereplőink se testvérek, ez a szál nagyon zavart a könyvben. Gondoltam, hogy úgyse tesók, de más gondolni és tudni. :)
Bartus Bernadett véleménye:
Ez a könyv is, hasonlóan az előzőkhöz izgalmas volt tele újabb és újabb titkokkal. Végre kiderült, hogy Clary és Jace nem testverek. Valentine meghalt és a démon hadseregtől is megmenekültek az Árnyvadászok. Nagyon tetszett ez a rész is a sorozatból.
Szalai Szabina véleménye:
Nagyon vártam a történet első hármasfogatának befejező részét. Fantasztikusan izgalmas, tele van váratlan fordulatokkal, pörgősek az események, összetett, új karakterekkel találkozhatunk. Vannak jelenetek, mikor elidőzünk egy-egy táj felett, s ekkor kicsit lelassulnak a dolgok, de ezt nem bánja az olvasó. Kellenek a pici szusszanások,hiszen egyik konfliktusból a másikba, egyik csatából a másikba menetelünk, miközben arra várunk, hogy fény derüljön a bonyolult családi kapcsolatokra, s egy-egy személy valódi kilétére.