ADATLAP
A végzetem
A tizenhét éves Pagan egész életében szellemeket látott. Tudja, hogy azok az idegenek, a falon át közlekednek, mások számára láthatatlanok. Ezért úgy éli a mindennapjait, hogy nem vesz tudomást a bolyongó lelkekről. Ha nem adja a tudtukra, hogy látja őket, akkor eltűnnek. Ez csak addig működik, míg ki nem száll az autójából a tanév első napján, és meg nem pillant egy hihetetlenül szexis fickót a piknikes asztalnál álldogálni, aki őt bámulja szórakozott vigyorral az arcán. Az egyetlen probléma csupán az, hogy tudja: a srác halott. Nemcsak, hogy nem akar eltűnni, amikor úgy tesz, mintha nem látná, de olyan dolgot csinál, amit a többiek sohasem. Megszólítja. Pagant teljesen elbűvöli a szellem. Amit még nem tud, hogy elérkezett az idő, hogy meghaljon, és az az átkozottul helyes szellem, akibe beleszeretett, az nem csupán egy szellem. ...
Onika-Szvath Szilvia véleménye:
Tipikus történet, egy kis csavarral. A szokásos sztori, mégis egyedi elgondolás alapján. Szeretem az ilyen könyveket, és azt hiszem az olvasó itt is megkapja amit akar. Titokzatos, csábos rosszfiú, bugyuta lányka, szerelmi háromszög. Azért várom a folytatást, kiváncsi vagyok mit lehet kihozni még a történetből.
Szabóné Németh Erika véleménye:
Az alapötlet nagyon tetszett, érdekes szituációba kerül Pagan, két csodálatos pasi is érdeklődik iránta, az egyik ráadásul igazán titokzatos. A cselekmény a végén azért kellemesen felpörög és rögtön két kérdőjelet is kapunk. Nem volt rossz ez a könyv, de határozottan hiányérzetem van vele kapcsolatban. Ennek ellenére azért érdekel mit kéne tennie Pagannek, hogy megoldják az időproblémát.
Sándor Anita (AniTiger) véleménye:
Nem rossz az egész alapötlete. Némelyik szereplő jó, némelyik nagyon tipikus, akárcsak a történet némely eleme. Vannak benne jó részek és ígéretesnek tűnik a folytatás.
Kedvenc szereplő: Halál. Komolyan haláli szereplő!

A könyv pozitívuma az, hogy szeretem a dögös, sötét kisugárzású, titokzatos és kaján mosolyú srácokat és éppen ilyen az egyik srác. Ráadásul nagyon szeretem a halálról és a Halál munkájáról szóló sztorikat is!
Nálam levont az egész regény / sorozat értékéből, hogy van benne szerelmi háromszög és a főszereplő csaj teátrális...
Trisz Tamara véleménye:
Ma reggel kezdtem el és már végeztem is. Borzasztóan izgalmas és magával ragadó. Jó volt olvasni valakiről,aki hasonló cipőben járt,mint én. Azt nem értem egyedül,hogy az anyukája miért nem tud arról,hogy Pagan látja a szellemeket. Egyébként faltam a lapokat és alig vártam a végkifejletet. Természetesen szájtátva tettem le a könyvet és kerestem a folytatást,de nem találtam több lapot. Nagyon várom a következő részt.
Bogdanovics Szilvia véleménye:
Aranyos szerelmi történet egyedi karakterekkel, kedves fiú kontra ismeretlen szellem és a lány szívét persze, hogy az ismeretlen szellem nyeri el. Ez eddig egy átlagos klisé, de ha tudjuk, hogy a szellem a Halál akkor már meglepő az egész. Nem gondoltam volna, hogy a befejezés is tartogathat meglepetést, de sikerült, így nagyon várom a következő részt.