ADATLAP
A vérgróf
Mindig esténként tűntek elő, néha csapatosan, többnyire azonban egyedül. Hogy pontosan hogyan és mikor érkeztek, arról senki nem bírt megbízhatót mondani. Volt, aki azt állította, hogy ugyanott laknak, amerre dolgoznak is, napközben alszanak és megbújnak valamelyik bérkaszárnya zugában, s csupán napszálltakor merészkednek elő. Mások akár meg is esküdtek volna rá, hogy a város egy másik fertályából jönnek és szekéren hozzák őket... Most is csak annyit lehetett tudni, hogy megint meghalt közülük az egyik. A székesfőváros utcáin arat a halál: a rendőrség elképzelhetetlen brutalitással meggyilkolt prostituáltak holttesteire bukkan szerte a városban, a Városligettől kezdve az előkelő Ó utcai bordélyon át egész a ferencvárosi munkásnegyedekig. 1910-et írunk: az újabban már villanyfényben úszó Andrássy úton még egymást kerülgetik a konflisok és az automobilok, a legendás kávéházakban pedig Ady Endre és Molnár Ferenc társaságát keresik a szépreményű költők és hírlapírók. Ezzel egy időben pedig különös vendég érkezik Budapestre, hogy néhány hónapi rejtőzködés után egyszerre csak az előkelő szalonok és úri társaságok kedvencévé váljon: Saint-Germain grófja, aki egyenesen Rákóczi fejedelem leszármazottjának mondja magát, és a világtörténelem legkülönbözőbb korszakaiból származó történeteinél csak a szokásai különösebbek. Éjszaka él, akárcsak a város, és még soha, senki nem látta enni....
Etyus véleménye:
A leírás alapján sokkal izgalmasabb történetre számítottam, de még így sem volt teljes csalódás.
A köny hangulata teljesen magával ragadott, nagyon tetszett ahogy Adyt Molnár Ferencet és a többi ismert írót, költőt megjelentette a könyvben.
A történtet több szálon fut ami kifejezetten tetszett. Bár a Tarnóczay Etelka szállal sokáig nem tudtam mit kezdeni.
Senki ne számítson egy fordulatokkal teli krimire, de mindenképpen érdemes elolvasni!
Bányai Noémi véleménye:
Félve nyúlok kortárs magyar írók könyvéhez, mert nem kötnek le, és nem is tetszenek a kezük alól kikerült művek, de kellemeset csalódtam. Nem tudtam, hogy mire számítsak, kicsit féltem, hogy egy sablonos vámpírtörténettel lesz dolgom, de nagyon tetszett a stílus, a több szálon futó történet izgalmas, olvastatja magát, a végkifejlet ugyan sejthető, mégis meglepett.
Lukácsné Velősy Dóra véleménye:
Nagyon vartam ezt a konyvet. Izgalmasnak hatott a leirasa, annak ellenere, hogy nem rajongok a vampir konyvekert, sot.
A tortenet kicsit lassan bontakozott ki, nagyon sok mellekszallal, aminek vegul nem sok ertelme volt, nem adott sokat hozza az egeszhez, megcsak nem is igen arnyalta (pl. Etelka a Vigszinhazban, a lugot ivo fiu). Maga a grof viszont unalmas szerintem. Es zavaro, hogy minden noi szereplo utcalany...
DE! Megis vegig fenn tudta tartani az erdeklodest. Maga a helyszin, Budapest, a kavehazak, a felbukkano koltok es irok nagyon izgalmas, jol van megteremtve a hangulat.
Varom a folytatast.
Herczegné Bagi Szilvia véleménye:
Két és fél hónapig izzadtam azon, hogy hol találok egy olyan írót, akinek a monogramja B.Sz., mire beugrott az isteni szikra, hogy a munkahelyemen! Benedek Szabolcs a kollégám és kicsit a földim is. Trilógiát írt, így még nem kizárt, hogy elolvasom a másik két kötetet is, viszont akkor megint törhetem a fejem a monogram miatt. :)
Ez a könyv nem egy szokványos vámpír történet, szerencsére, akkor lehet eldobom egyből. Így viszont elolvastam. Nagyon olvasmányos a történet, ami inkább krimi és csak a végén kerül bele a vámpíros szál. Kifejezetten tetszett, hogy a főszereplőket külön bemutatja és utána a sorsokat összefűzi az író. Vastag a könyv, mégsem éreztem azt, hogy untam volna.