ADATLAP
A víz mélyén
A várost átszelő folyóból holtan húznak ki egy fiatal nőt. Néhány hónappal korábban egy sérülékeny tinédzser lány végezte ugyanott, ugyanígy. Előttük évszázadokon át asszonyok és lányok hosszú sora lelte halálát a sötét vízben, így a két friss tragédia régen eltemetett titkokat bolygat meg - és hoz felszínre.
Az utolsó áldozat árván maradt, tizenöt éves lányának szembe kell néznie azzal, hogy félelmetes nagynénje lett a gondviselője, aki most kényszeredetten tér vissza oda, ahonnan annak idején elmenekült, és ahová szíve szerint soha nem tette volna be újra a lábát. A folyóparti ház eresztékei éjjelente hangosabban nyikorognak, a fal tövében susogó víz kísérteties neszekkel tölti meg az egyébként zavartalan csendet.

A lány a vonaton című regényhez hasonlóan PAULA HAWKINS újabb története is megállíthatatlanul sodorja az olvasót a végkifejlet felé, bizonyítva, hogy az írónő nagy ismerője a női léleknek és az emberi ösztönöknek.
A lány a vonaton az elmúlt évek legnagyobb sikere volt a magyar és a nemzetközi könyvpiacon. A szerző második thrillerére két évet kellett várni. De - ahogy az első olvasók egybehangzóan állítják - megérte....
Horinka Zsuzsanna véleménye:
Erről a könyvről elég sok negatív véleményt olvastam, de mivel tetszett az előző könyve, így belevágtam. Nagyon nehezen olvasható, mert minden fejezet (ami két három oldal) valaki más szemszögéből, más stílusban viszi előre a történetet. A szereplőket nagyon nehezen tudtam megjegyezni, és így megszeretni is. Viszont maga a történet zseniálisan volt felépítve. Minden egyes lap tartogatott valami meglepetést. Ritka hogy nem találom ki, hogy ki a gyilkos, de ezzel a könyvvel ez történt. Konkrétan az utolsó mondatban derül ki, hogy aztán tátva maradjon az ember szája, és órákat gondolkodjon még, hogy összerakja a szálakat.
Horváth Barbara véleménye:
A Lány a vonaton könyv után kicsit félve, kicsit izgatottan vettem a kezembe. Az elején borzasztóan zavart, hogy minden fejezetben más emberről volt szó... kb a 30. oldalnál jártam, de már a 15. név került elő, ez egy kicsit összezavart, többször vissza kellett lapoznom. De amikor már elkezdett tisztulni a dolog, elkezdett összeállni a kép, nagyon tetszett. Izgalmas volt, fordulatos és a végén csak tátott szájjal néztem, hogy most akkor mi van?! Azóta se tudom... Több negatív kritikát olvastam a könyvről, ezekkel nem értek egyet, engem simán megvett az írónő.
Klokk Vanessza véleménye:
Amennyire megragadta a figyelmemet a könyv leírása, annyira nem hozta nekem a hangulatot. Én többször szívesen leraktam volna, többször így is tettem. Nem a legjobb könyv, bár a Lány a vonatonnál még ez is jobb volt.
Pintér Gabriella véleménye:
Paula Hawkins első könyve is teljesen magával ragadott, szerintem 2 nap alatt a végére jutottam. Nos ez a második könyve először kicsit kusza volt számomra, egy darabig eltartott-
legalábbis nekem- mire végre megjegyeztem, hogy ki kicsoda, meg kivel milyen kapcsolatban van. Viszont miután már ezen túl voltam, nagyon lekötött és egyre izgatottabban vártam a végkifejletet, amiben nem csalódtam, hanem hatalmasat ütött. Szerintem vagy 5x visszaolvastam az utolsó oldalt. Ezzel a könyvével sem lőtt mellé az írónő nálam.
Tünde véleménye:
Nem a legjobb krimi,sőt nem is a legjobb thriller...de a könyv atmoszfériája egyszerűen megfogott. Itt ott keszekusza cselkényszál,rengeteg mellékszereplő,és néhol logikátlan kapcsolódások. Én tudtam követni,ellentétbe a barátnőmmel aki abbahagyta ...nekem tetszett, a melankolikus kisvárosban dúló víz titka fejtegetés pont illeszkedett az aktuális lelki állapotomhoz. Vagy valaki nagyon szereti az irónő stílusát,vagy épp ki nem állhatja...nagyon megosztó, de én tuti a következő könyvének is bizalmat fogok szavazni.
Réka Babarczi véleménye:
A kategóriát se véletlenül választottam. Ez valami borzalom volt. Az első könyve se tetszett igazán, a film egy kínszenvedés volt, de ez...ez felülmúlta mindkettőt. Rosszaságban. Szerintem túl van pusholva az egész. Elnézést kérek, ha valaki rajongója az írónőnek, de aki még nem olvasott tőle semmit, az inkább ne is tegye.
Zsuzsanna Volford véleménye:
Igazán kalandos történet a Fojtószakasznál történt rejtélyes halálesetekről, melyekről a kisváros elhíresült az évtizedek folyamán, valamint arról, hogyan derül ki, hogy nem mindenki önszántából vetett ott véget életének.