ADATLAP
A velencei bába
Hannát csodásan ügyes kezű bábaként ismerik Velence-szerte, aki a legmakacsabb babákat is képes világra csalogatni. Egy ködös éjszakán egy velencei nemesember kopogtat Hanna gettóbeli viskójának ajtaján. A felesége napok óta vajúdik, s ha Hanna nem segít, belehal a szülésbe. A fiatal bába nehéz döntés elé kerül. Az inkvizíció szigorúan tiltja, sőt akár halállal is büntetheti az efféle orvosi beavatkozást. Ha Hanna zsidó létére segít egy keresztény asszonynak a szülésnél, ezzel nemcsak önmagát, de az egész gettót veszélybe sodorhatja. Csakhogy a gróf szolgálataiért cserébe jókora összeget ajánl, mely elegendő lenne ahhoz, hogy Máltára utazzon, és kiválthassa férjét, Izsákot a kalózok rabságából....
Gy.né T. Anikó véleménye:
Velence... megint csak Velence, amit imádok!... és a végén Málta, ahol még nem jártam, de egyszer talán eljutok. Nagyon jó történelmi regény a középkorból, részletesen mesél a szülésről, a bábák szerepéről, a gettóbeli zsidók életéről, az inkvizíció hatalmáról.
Juhászné Kovács Barbara véleménye:
Nagyon jó kis történet, imádtam olvasni. Pörögnek az események, váratlan fordulatok és persze a boldog befejezés sem marad el. Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet. Már alig várom, hogy a következő részét is elolvassam!