ADATLAP
A velencei szerződés
VAJON MILYEN SÚLYOS TITKOK REJLENEK VELENCE SZÍVÉBEN?

Konstantinápoly
Feyra igazán szerencsésnek mondhatja magát: fiatal lány létére ő a szultána legfőbb bizalmasa, és egyben a hárem orvosa.
Nur Banu szultána megdöbbentő titkokat oszt meg vele, majd utolsó kívánságával arra kéri, hogy utazzon el Velencébe.
A lánynak egyébként is menekülnie kell, mivel a szultán az ágyasának szemelte ki. Titokban eljut Velencébe, ahol nem számíthat másra, csak egy négylovas gyűrűre, és az orvosi ismereteire…

Velence
Miután a legnevesebb orvosok babonákkal próbálják gyógyítani a városra lesújtó pestist, a helyiek egyedül a hit erejében bízhatnak.
A dózse egy áldozati templom felépítésével bízza meg a neves építészt, Palladiót; Annibale Cason, a fiatal orvos pedig önhatalmúlag kórházszigetet létesít a betegek számára.

MINDKÉT FÉRFI A MUZULMÁN HITET ÉS KELETI ORVOSLÁST GYAKORLÓ FIATAL LÁNY, FEYRA SZEMÉLYÉBEN KAP SEGÍTSÉGET, ÉS MIRE A KÉT KULTÚRA MEGTANULJA TISZTELNI ÉS ELFOGADNI EGYMÁST, A CSODA IS MEGÉRKEZIK.

A VALÓS TÖRTÉNELMI ESEMÉNYEK ALAPJÁN ÍRT REGÉNYBEN A LENYŰGÖZŐ 16. SZÁZADI VELENCE ÉS ISZTAMBUL MAGÁVAL RAGADÓ VILÁGA TÁRUL ELÉNK....
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Erre nincs mit mondani, csak hogy nagyon szép könyv. Nemcsak magát a kort, a történelmét, életmódját ismerjük meg Velencének, de mintha egyszerre ott lennél és beleolvadva küzdenél a kór ellen, élnél magányosan és mégis társakkal, barátokkal körülvéve. Hát ennyi, egyszerűen nem lehet többet írni róla, ezt el kell olvasni.
Nemszilaj Judit véleménye:
Eddig még nem olvastam Marina Fiorato könyvet, de ez tetszett. Egyszer el szeretnék jutni Velencébe, de azt hiszem nem a pestis idején. Tetszett Feyra karaktere, hogy az ő szemével látjut Konstantinápolyt és Velencét, egyszerre muzulmán és keresztény hitről is ír, és persze a sok ottomán vagy velencei szó, amihez lábjegyzet kell, hogy megértsük, vagy tudjuk, melyik épület lehet ma. Tetszik a végei is bár, nem erre számítottam, de egy könyvbe bármi megtörténhet, a gyűrűből, akár félhold is lehet.
Gy.né T. Anikó véleménye:
Kedvelem Marina Fiorato könyveit, de nem ez volt a legjobb műve. A pestisről, a velenceiek mindennapjairól, a kezdetleges próbálkozásokról a járvány megállításában nagyon hitelesen ír. A történet kissé mesébe illő - akár igaz is lehet, a befejezés nem annyira tetszett, de összességében egész jó könyv.
Király Ildikó véleménye:
Beleszerettem Marina Fiorato könyveibe. Lebilincselő, izgalmas, rejtélyes. Krimi, útleírás, kaland-, történelmi, szerelmes regény egyben. A velencei szerződés betekintést nyújt a pestisjárvány borzalmaiba, és a védekezés érdekében tett nevetséges gyógymódokba. Egy könnyed stílusú, de nem bárgyú könyv.