ADATLAP
A viking - Odin gyermeke
A rendkívüli hősökkel, skandináv mitológiai elemekkel és véres csatákkal teli viking világban játszódó regény egy nagy ívű történelmi trilógia első kötete.
999-ben, az első millennium előtti évben születik meg Thorgils Leifsson, Szerencsés Leif és Thorgunna, egy rejtélyes, a második látás adományával megáldott ír nemesasszony fia. A hamar árvaságra jutó Thorgilst Izlandon és Grönlandon nevelik különböző mesterek, akik megtanítják az ősi szokásokra és figyelmeztetik, hogy a „Fehér Krisztus” egyre nagyobb területeket hódít el a „régi istenek” birodalmából. Thorgils még gyermekként eljut Vinlandra, a legutolsó nyugati erősségbe, s ott szemtanúja lesz egy rettenetes mészárlásnak, amit gonosz nagynénje vezet, s ami porig rombolja viking településüket. Izlandon belekeveredik az egymással versengő családok közötti véres küzdelembe, Írországban pedig fogságba esik egy csatában, és eladják rabszolgának.
A hontalan Thorgils éles eszű és rendkívül alkalmazkodóképes, valódi küldetéséről álmodni sem mernének a körülötte élők. Odin híveként életének viharos eseményei során többször is életveszélybe kerül, hol csatában, hol betegségben, hol hajótörésben....
Méry-Wolf Emőke véleménye:
Többször nekiugrottam már ennek a könyvnek, mert borzasztóan érdekelt a téma, de már az elején elakadtam mindig. Száraznak és vontatottnak találtam, sok a leírás és kevés a párbeszéd. Több kalandra és izgalomra számítottam. Egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy mivel próbálkozom újra a kihívás kapcsán. És csodák csodájára most alig tudtam letenni! A korábban unalmasnak talált hosszan leírások most érdekessé váltak, egy sokszínű, izgalmas figurákkal teli világ elevenedett meg a lapokon. Biztos vagyok benne, hogy a kihívás nélkül sosem próbálkoztam volna az újraolvasással, de most mégis nagyon hálás vagyok, hogy megtettem - és alig várom, hogy rátegyem a kezemet a könyv további részeire!