ADATLAP
A zöld kristály
Eltűnt a zöld kristály! Ez a hír fogadja Sir Hugh-t, amikor belovagol új birtokára. Márpedig a kő Scarcliffe mindenkori ura erejének és hatalmának jelképe. A rettenthetetlen lovag nyomozni kezd, s a szálak egy tüneményes, vörös hajú lányhoz vezetnek. 
Bár nincs nála a kristály, Lady Alice egyezséget ajánl: a tolvaj nyomára vezeti Hugh-t, cserébe csak annyit kér, hogy a lovag menekítse ki őt és öccsét a nagybátyja házából. Az üzlet megköttetik. 
Néhány nap elteltével Hugh már azon tűnődik, hogy feleségnek sem lenne utolsó a lány. Ám Alice mindenáron kolostorba akar vonulni. Úgy tűnik, szándékától semmi sem tántoríthatja el. 
Vagy mégis?...
Fekete Annamaria véleménye:
A konyv egyetlen pozitivuma, hogy hamar lehet vele vegezni. Persze csak akkor, ha nem allsz meg tul surun azon elmelkedni, hogy vajon hogy sikerult az irononek ilyen sok badarsagot osszehordania. A moly.hu-n eleg jo velemenyeket olvastam a regenyrol, magas pontokat is kapott, hat belevagtam. Ha nem lenne ez a kihivas, szerintem az elso 10 oldal utan feladtam volna. A szereplok rettenetesen sekelyesek, csupan sztereotipiakat testesitenek meg, azt is rosszul. A holgy kifejezetten idegesito - gyakorlatilag minden masodik oldalon emlitesre kerul, mennyire okos, ennek ellenere folyamatosan a leheto legbutabb modokon tudja magat bajba keverni. Az, hogy az egesz cselekmeny elvileg a lovagkorban jatszodik, kulon vicc. Az egesz konyvben nincs szinte semmi korhu, semmi "tortenelmi". Gondolom, nem maradt ido kutatomunkara az elmes fordulatok kidolgozasa utan (eros ironia). Vegkovetkeztetes: Amanda Quicktol tobbe soha semmit nem veszek a kezembe. Nalam nagyon leszerepelt.