ADATLAP
A zongoratanárnő
...
Gergely Ancsi véleménye:
Tömény, fájdalmas, beteges, gusztustalan,zseniális, letehetetlen. Ezek kavarognak bennem olvasás után. Előbb a filmet láttam, de az általános reakciómmal ellentétben a könyv sokkal jobban hatott rám, komorabb, sötétebb, realisztikusabb volt az egész, mint filmen.
Az ilyen történetek után mindig hálás vagyok, hogy oda születtem, ahová.
Nagy Éva véleménye:
Először filmben láttam, aztán olvastam el, majd megint megnéztem filmen. Nagyon érdekes az anyai terror ábrázolása, nem véletlenül kapott az írónő Nobel-díjat. A regény főszereplői nem egészségesek, az egyetlen egészséges ember Walter lett volna, de a regény végére ő is tönkremegy a tanárnő hatására. Nagyon jó.
Kispal Dalma véleménye:
Mivel a borito alapjan valasztottam ki, arra szamitottam szerelmes regeny lesz - ahhoz kepest egy hajmereszto elettortenetet olvashattam, amely ket nagyon antipatikus norol szol. Anya es leanya egyutt laknak, pedig a lany mar reg felnott, de az anya ragaszkodik hozza, hogy uralkodhasson a lanyan es iranyithassa minden leptet. A lanyban felgyulik a sok visszafolytott feszultseg, es nagyon furcsa modot valaszt arra, hogy ezt a feszultseget levezesse... A regenyben nincsenek parbeszedek, megis a jol megfogalmazott leirasok alapjan eletre kel elottunk a fohos minden lelki rezdulese - ahogy sodrodnak az esemenyek a vegkifejlet fele - minden elismeresem az irononek, hogy ennyire tud banni a szavakkal.