ADATLAP
Agnes Cecilia
Norát rokonai nevelik. Velük költözik egy új házba, ahol szokatlan dolgokat tapasztal. Befalazott szekrényekre bukkannak, melyekből sok évtizede ott porosodó tárgyak, fényképek, papírok kerülnek elő. A lányt lépések zaja, furcsa, téves telefonhívások nyugtalanítják. Nora, és barátja Dag a rejtély nyomába erednek. Nyomozásuk során Nora családjának múltja tárul fel, melynek része egy titokzatos baba, Agnes Cecilia is…...
Bándi Noémi véleménye:
Ezt a könyvet még általános iskolás (5. osztályos) koromban kaptam az iskolától. Rögtön a kedvencem is lett anno, és többször is elővettem. Most olvastam el talán negyedjére, és azt kell mondanom, a varázsa még mindig tart. Hiába ismerem az eseményeket, még mindig magához láncol és nem enged el. Ez a könyv azon könyvek közé tartoznak, melyek segítettek abban, hogy szeressek olvasni. Melyek azzá tesznek, ami jelenleg vagyok.
véleménye:
Véletlenül botlottam bele a könyvbe, de megérte elolvasni: érdekes, könnyeden izgalmas regény. A nyomozás mellett nagyon sok lélekboncolgatás is megjelenik, ami mélyebbé teszi a történetet, és közelebb hozza a szereplőket.