ADATLAP
Ahány király, annyi mese
A mesékből ismert királyok többsége bölcs és öreg uralkodó, aki biztos kézzel irányítja birodalmát. Simon Réka Zsuzsanna királyai egészen mások, mindegyiküknek van valamilyen furcsa szokása, hóbortja.
Hallottatok már például a hiphiphurrá királyról? Na és arról a királyról, aki mindent kékre festetett? Ugye, hogy nem! A kötetből megismerhetitek őket, sőt, azt is megtudhatjátok, hogy vajon talált-e megfelelő helyet rengeteg könyvének a könyvgyűjtő király, kivel csatázik az ellenség nélküli király,vagy kell-e spenótot ennie egy uralkodónak.
A tíz fordulatos, humoros mesét szeretettel ajánljuk az óvodás és kisiskolás korosztálynak. A kötetet Gyöngyösi Adrienn képei díszítik...
Varga Ildikó véleménye:
Karácsonyra kapta a kislányom, minden este egy mesét olvastunk belőle. Nagyon aranyos, változatos, vidám mesék. Nem a megszokott "legkisebb lányom keze-fele királyságom elnyerése" köré épül. Nagyon tetszett benne, hogy nem lebutított, rövid mesék vannak benne, de nincs is feleslegesen elnyújtva. Minden egyes mese terjedelme megfelelő ahhoz, hogy egy kisgyermek érdeklődéssel végighallgassa. Gazdag szókincse miatt rengeteg kérdés felmerült a kislányomban, amiket olvasás után beszéltünk meg. Bájos képekkel tűzdelt, igényes, szép mesekönyv.