ADATLAP
Aházikedvenc
" Sürgősen kiadó
A belvároshoz közel, de távol a nyüzsgéstől! Az elegáns villanegyed szívében jelképes összegért kiadó egy tündéri, két szoba összkomfortos manzárdlakás. Örökpanoráma, zöldövezet, keleti kényelem. Egyedülálló, rendezett életvitelű hölgy jelentkezését várom, akivel egy magányos öreg hölgy ezt a gyönyörű hajlékot megoszthatja! Hathavi kaució szükséges. jelige: Házikedvenc"
Erre a hirdetésre jelentkezik Orsi, aki végre el akar költözni szüleitől, miután visszatért tibeti önismereti útjáról.kissé gyanakszik, amikor megismerkedik a háziasszonnyal és az ár sincs arányban a kínálattal, gyanúsan alacsonynak tűnik, de végül annyira beleszeretett ebbe a tündéri otthonba, hogy aláírta a szerződést.Ezzel elkezdődik a baljós események sora és színrelép számos szürreális és különc figura....
Accalia ^^ véleménye:
Az egész úgy kezdődött, hogy szavalóversenyre ebből a könyvből kaptam a prózámat. Mondanom sem kell, András miatt megérte belekezdeni.
Ez a könyv lelkileg kicsinált.. de brutálisan. Ahogy a való élet szeszélyeit belefonta a könyvbe, az megrémisztett.
Sírtam a végén.
balla iren véleménye:
A kedves öreg hölgy valójában egy dáma karikatúrája, akit csak a pénz, az ékszerei és a plasztikai sebészeti műtétek érdekelnek.Az álomotthonban semmi sem működik, állandóan Palit, a szerelőt kell hívni, aki szerint a házon átok ül.Az alaksori lakásban András, a depressziós író lakik, akit egy csőtörés kilakoltat és Orsi manzárdlakásában talál menedéket.Máté bácsi, Bori néni, a háziasszony férje alkoholista - felesége csélcsap viselkedése juttatta ilyen helyzetbe, állandóan udvarlók forogtak körülötte.Még feltűnik egy svéd lány, Ektorp, aki segít összeállítani Orsi Ikeás bútorait és mindig feltölti a hűtőszekrényt kajával.Végül kiderül, hogy az összes bajt a macskadémon okozza, bár más nézőpontból minden bajt a nyakába varrnak, mert ezeket saját maguknak köszönhetik. Amikor minden rendbe jön és a macskadémon más gazdát keres magának, minden szereplő élete rosszirányt vesz, így számunkra is világossá válik, hogy nem a rontás miatt romlottak el a dolgok.