ADATLAP
Ahogy tetszik
Történik Olivér házában, Frigyes herceg udvarában, valamint az Ardeni-erdőben – vélhetőleg Franciaországban. Egy nagy erejű vitéz, miként nálunk majd Toldi, legyőz egy bajnokot. Bár testvére ármánya miatt meg kellett volna halnia a párviadalban, mégis az ő homlokára kerül a győztesnek kijáró koszorú. És ezzel kezdetét veszi vesszőfutása. Előbb csak bátyja, majd uralkodója haragja elől, utóbb egyenest a száműzetésbe. Vigaszul csupán egy mosoly, egy fehér lánykézből kapott amulett és öreg szolgája sírig hű ragaszkodása szolgál. Ám az ardeni erdő mélyén további barátokra, igaz szerelemre, és elűzött hercegének birodalmára talál....
Bankó Sarolta véleménye:
Ez az utolsó Shakepeare vígjátékom, már csak ez hiányzott a repertoáromból. Viszont nem vette át a kedvenc helyét. Kicsit hasonlít a Vízkeresztre, de nem olyan jó. Annyira a karakterek sem viccesek.
Garai Dóra véleménye:
Alapjában véve tetszett a mű, bár Shakespeare-től olvastam már izgalmasabb drámát is. Mégis érdekes, tipikusan benne van a csavar, a szerelem és jó volt olvasni a happy end-et. Nagyon bírtam Próbakő karakterét. Rendkívül szellemesek voltak az ő mondatai, és ő szolgáltatta a vicces vonalát is a műnek.
Onika-Szvath Szilvia véleménye:
Rákattantam Shakespeare-re. Ez volt az első műve,amit elolvastam,és azóta falom a többit is. Méltánytalanul hanyagoltam diákéveim óta. Örülök, hogy újra rátaláltam, ez a műve is hihetetlenül szép és szórakoztató. Filmen is láttam, szuper volt!