ADATLAP
Ahol megszakad
A Moszkva tér kocsmáitól a népligeti fákig, az Oktogon hajszalonjaitól a Bartók Béla úti mecsetig sokféle tájat bejárnak Závada Péter versei, akit legtöbben a kortárs underground kultikus zenekara, az Akkezdet Phiai tagjaként ismernek, ám a dalszövegei mellett évek óta publikál rangos irodalmi folyóiratokban is. Első verseskötetében a budapesti betonrengeteg zabolátlan nyelve és a magyar költészet legjobb hagyományai találkoznak, ahol a szerelmi fájdalom épp olyan jól megfér a bódult körúti hajnalokkal, mint a családi történelemmel való viaskodás a felszabadult rímjátékokkal....
Fekete Nóra véleménye:
Sokszor elolvastam egy-egy verset, hogy átéljem, megértsem a vers mondanivalóját. Nagyon tetszett, Závada Péter beengedett saját személyes világába. Köszönet érte és az élményért. Többet kellene, kell verset olvasni.
Járfás Vivien véleménye:
Nagyon lelkesen kezdtem neki a kötetnek, de sajnos nem kaptam meg a várt hatást egy-két verset leszámítva. Értékeltem azonban az újszerű hangvételt és a különleges képeket. Ajánlani nem tudnám, de ez lehet az én ízlésemnek a problémája.
Szabó Márta véleménye:
Ezt a könyvet egy barátom adta, és minden nap szemezgettem a versekből. Sokat tanultam belőle, mert tömérdek idegen szót használ, amiknek utána kellett néznem. A témájuk javarészt a szerelemről szól, és ahogy a címéből kiderül, a szakításról. Olvasás közben sokszor magamra ismertem. Kedvenc verseim is lettek Závada Páltól.
Katona M. Anita véleménye:
Sose rajongtam a versekért. A verseskötetekért meg pláne nem. Néha, ha a kezembe akad 1-1 értékesebb, ami a számomra is mond valamit, már ritkaságszámba ment. Ellenben ez a kötet teljesen magával ragadott, és egy ültő helyemben el kellett olvasnom. Aztán újra, egy kicsit nyugodtabban, ízlelgetve a szavakat, sorokat, verseket. A nagy részével még nem birkóztam meg, de már csak azért is tudom értékelni, mert tényleg élvezettel olvastam.