ADATLAP
Ajvé
Egy család élete a hatvanas években, Budapesten, egy kislány szemével nézve - csakhogy ez nem akármilyen kislány! Nagyon érzékeny, megvesztegethetetlenül őszinte, ugyanakkor teli van megértéssel és szeretettel. A figurák nagyszerűek, szeretni valóak és elviselhetetlenek, mintha csak a saját családtagjaink lennének... Pontos, bátor, mulatságos és megrendítő - nagyszerű olvasmány!...
Szatmári Beatrix véleménye:
Ajvé! Mit olvassak most? Könyvespolc böngészés közben akadtam Lugosi Viktória könyvére, amit pár éve vettem, és valamiért mostanáig nem olvastam el. Nem is értem, miért, de most enyém az élmény. Más családban, de a kislány szemén át bemutatott környezet ismerős emlékeket idézett. Ötven év távlatából már humorosnak tűnik, mosolyogtam hasonló régi önmagamon, jóleső érzéssel olvastam. Köszönöm.
Linkai Virág véleménye:
Mind a szöveg nézőpontja (egy kislány szólal meg), mind a tárgyalt korszak (60-70-es évek) izgalmas lehetőségeket kínál, ráadásul a kislány zsidó, a szülei elváltak, a nagymamával laknak... A fülszöveg szerint letehetetlen könyv, és számomra is az volt. Ha nem is egy szuszra, mert annál azért komolyabb, kell emészteni, de egy lendülettel olvastam el. Nehéz volt kilépnem a megalkotott regényvilágból. Örülök, hogy a szerzővel azonos a monogramunk, egyébként sosem veszem kézbe ezt a könyvet.