ADATLAP
Aktus
Anna, a húszas évei elején járó táncterapeuta életcélja, hogy segítsen sebzett lelkű embertársain. Lélektánc névre keresztelt kurzusának ajtaja mindenki előtt nyitva áll, ám a jóhiszeműségével visszaélnek. Egy este titokzatos fiatal férfi érkezik a foglalkozásra, megjelenése fenekestül felforgatja Anna nyugodt életét. Pedig ekkor még nem is sejti, hogy Richárd súlyos titka az ő múltját, jelenét és jövőjét is alapjaiban írja át. Szenvedélyes kapcsolatuk időzített bomba, amely azonban nem csak egyszer robban…

Laura, a rendőrség kötelékéből frissen kilépett, harmincas évei elején járó gyilkossági nyomozó önmagát és a boldogságot keresi. Felfedezőútján, amelyet a karizmatikus kriminálpszichológus, dr. Lengyel Dávid személye keresztez, egy több évtizedre visszanyúló gyilkossági üggyel szembesül. Laura ismét kénytelen különbséget tenni vélt és valódi vágyai között. Főleg az után, hogy végre találkozik a számára tökéletes férfival…

A dr. Lengyel-sorozat harmadik kötete birtoklási vágyról, bűnről és megbocsátásról szól – szigorúan 18 év feletti olvasóknak....
Farkas Csilla véleménye:
Első könyv, amit Lakatos Leventétől olvastam, így nem tudtam mire számíthatok. Kellemes meglepetés volt számomra. Végig lebilincselő történet, alig tudtam letenni a könyvet. Különösen tetszett, hogy több szempontból is bemutatta a történetet. Számomra azonban kicsit rózsaszínűre sikeredett a vége. A tökéletes nők és a megmentésre szoruló szexi pasik végül egymásra találnak.
Bakonyi Zsófia véleménye:
Vegyen mindenki egy hatalmas lélegzetet mielőtt elkezdi olvasni, mert nem csak hosszú de elképesztő történetbe vág bele. Én személy szerint kicsit hirtelen lezártnak éreztem a végén a Lengyel Dávid-Laura szálat. De az egész történet nagyon összeszedett volt és egy pillanatig sem untatott.
Gaál Gabriella véleménye:
Az első könyv volt, amelyet a szerzőtől olvastam, de már most tudom, hogy nem az utolsó. A regény cselekménye gördülékeny, izgalmas, humoros, alig vártam, hogy legyen időm olvasni a fordulatokban gazdag eseményeket, a karakterek jellemzőit.
Leitner Izabella véleménye:
A Dr. Lengyel sorozat első részével voltak fenntartásaim, de a Bomlás és az Aktus már nagyon tetszett! Először kicsit ijesztőnek tűnik ez a több, mint 900 oldal, de hihetetlen gyorsan el tud fogyni, mivel pörög a történet. Szerettem, hogy ennyi szemszögből belelátunk a karakterek fejébe. Különösen tetszett, hogy a story végével indul a könyv, de kívülállók szemszögéből és a végén mégis teljesen más történik, mint amit az elején hittem... Szerintem ez egy zseniális könyv lett, kivételesen a végén sem voltam annyira kiakadva, kezdem megszokni, hogy a Laura és Dávid kérdés mindig nyitva marad... Az Anna vonal lezárása viszont szerintem remek lett. Érdemes elolvasni! :)
Vörös Viktória véleménye:
Lássuk csak. Nem igazán izgattak a magyar írók könyvei, valamiért nem is szerettem volna elolvasni őket, néhány kivételt tettem csak. Ez a trilógia valamiért megfogott, habár teljesen mást vártam. Lakatos Leventét nagyon szeretem, és a könyveit is. A szereplők és a jellemük nagyon tetszett, bár én személy szerint nem így fejeztem volna be.
Farkas Georgina véleménye:
Azért kezdtem el olvasni a könyvet, mert szeretem Lakatos Levente stílusát. Be kell vallanom, hogy egy szereplő kivételével, aki folyton az idegeimre ment, de nagyon tetszett a történet.
Szerintem nagyon jó volt a befejezés. Ahogyan indult a történet, ahogy kibontakozott a bonyodalom és ahogy bekövetkezett a tragédia és még is a vége csodálatos lett.
Remélem még sok ilyen könyvet olvasok, majd tőle :).
Imádtam a történetben a Lengyel fivéreket.
:)
cappucci Éva véleménye:
Már régóta el akartam olvasni a könyvet, de mikor megláttam hány oldal. :O Húztam halasztottam, ameddig csak tudtam… eddig bírtam. :)
Igaziból fele könyv tök felesleges, olyan információkhoz jutottam, ami a történet szempontjából lényegtelen és engem se érdekelt, unatkoztam rajtuk. Olyan érzésem van, mintha minden egyes mondatot, eseményt, tényt megmagyaráznának még külön. Hátha olyan debil vagy, hogy magadtól nem jössz rá alapvető dolgokra. De most legalább már tudom miért lett
ilyen hosszú ez a könyv. Eléggé nyújtjuk a rétest érzésem van tőle. És mikor még a felénél se voltam hülyére untam a fejemet.
500. oldalnál már kezdett valami történni is. Dr. Lengyel & Laura & Róbert története izgatott, de Anna & Anton idegesített, egyszerűen nem is nagyon érdekelt, hogy mi lesz velük. A végén se hozott nagyon lázba Anna története, az már inkább, hogy Lengyel nem éli túl a történteket. Kicsit sajnálom, hogy Laura Róbert mellett döntött Egyébként meg milyen befejezés ez? Vagy lesz 4. rész is?

Az Antonci meg Székelykáposzta meg hasonló dolgoktól rosszul voltam, most ettől tényleg hitelesebb lett a történet?

Szalai Brigitta véleménye:
Nagyon tetszett, de ha jól tudom nem ez volt az első rész, de nem zavart, voltak vissza utalások az első részre, de anélkül is érthető volt szerintem a történet és természetesen az első részét is el fogom olvasni :) Alig várom, hogy újra nyomtatni kezdjék (, mert PDF-be olvastam). Amint újra kapható lesz biztosan meg fogom venni. Maga a könyv izgalmas és több szálon fut. Alig vártam, hogy a szálak összefonódjanak.
Berényi Rózsa véleménye:
Mielőtt magáról a regényről írnék véleményt,a nyomdai munkáról ejtenék néhány szót.Az bizony felületes!Egy-egy szónál kimaradtak betűk,vagy több volt,mint kellett volna.Csak néhány példa:"a nyitott ajtóban nem az szomszéddal..""..miután évezettel iszik""Ezt aztán a pezsgő kivert a fejéből""Egy .egy téma kapán...""...vagy a bárral csuklóból lecsapja a kezét"890 oldal a könyv,és van benne bőven ilyen hiba.
A téma feldolgozás tetszett.Érdekes volt,hogy Anna,Anton,Richárd maguk mondják el a történetet,míg a nyomozónő történetét az író meséli.Anna és Richárd esetében a túl sok lelkizést megértem,de nekem visszataszító volt Anton lelkizése.Valahogy ellentétesnek tűnt a cselekedeteihez képest.
Elek Henriette véleménye:
Bevallom nagyon félve kezdtem neki ennek a könyvnek. Talán mert valójában azt tapasztaltam, hogy nem övezi túl nagy megbecsülés a szerző műveit komolyabb körökben. Éppen ezért azt kell mondanom, hogy kellemes csalódás ért. Nagyon hosszú a könyv, de a történet gördülékeny, logikusan felépített, a karakterek jól kidolgozottak, szerethetők, érdekesek. A sztori visz magával. Ami zavaró volt egy kicsit, a viszonylag sok helyesírási hiba, illetve a múlt és jelenidő gyakran logikátlan alkalmazása. Annyira nem sok az erotika, hogy elterelné a figyelmet a sztoriról. Kicsit Richárd karaktere nem hiteles nekem, viszont Antonnak nagyon szorítottam.
Kornélia Jolán Finta véleménye:
Első Lakatos Levente könyvem az Aktus, eddig is láttam, hallottam róla, csak igazán nem keltette fel az érdeklődésmet, itt látva a könyv listában lettem rá kíváncsi.
Első reagálásom a könyvre az volt, hogy jól ír az író, fiatalosan, de mégis igen komoly témákat feszegetve. Izgalmas volt, a cselekménye folymatosan pörög, és a többszálon futó szereplő gárda összeérve a végén megadja a talányra a választ.
Fényes Laura volt a kedvenc szereplőm, ő igazi karakter, s kissé gondolkodásmódját is magaménak tudhatom. Határozott, mégis, érzékeny nő a maga módján.
Úgy gondolom lesz még az olvasási listámban Lakatos Levente könyv..
Dekany Dora véleménye:
Lakatos Leventét idén vettem először a kezembe, és az első könyve a "többször abbahagytam" kategóriába került... amikor végül végigrágtam magam, akkor nagyon örültem, hogy a krimi kategória még üres, így a sorozat második és harmadik része is azonnal következett. Ami az elején bugyutának tűnt, az a harmadik könyvre nagyon szépen fel lett építve: a szereplők, az érdekes storyk. Az előző kettőhöz képest ebben nekem érdekes a nézőpont váltakozása...
Keszera Kinga véleménye:
Nagyon szeretem és oda meg vissza vagyok Lakatos Levente könyveitől, még is ez a könyv, -ami idén az egyik leghosszabb terjedelmű volt, legalábbis a számomra- valahogy nem kötötte le a figyelmem, kifejezetten unatkoztam míg olvastam, sőt szüneteket is kellett tartanom közben, nem is éreztem rá késztetést, hogy 1-2 nap alatt kiolvassam, inkább addig húztam amíg csak lehetett. Nem ez lesz a Kedvenc Lakatos Levente könyvem, pedig annyira bíztam abban, hogy olyan jó lesz hiszen hónapokat vadásztam a könyvre, így utólag rájőve, hogy feleslegesen...
Sárkány Eszter véleménye:
A tragédia, amelyről egyikük sem tehet, mégis az árnyékában kell élniük. A kegyetlen igazság, amely mindkettejüket egyszerre roppanthatja össze. És a visszavonhatatlan ígéret, amely garantálja, hogy találkozásukkor fény derül a titokra.
Anna, a húszas évei elején járó táncterapeuta életcélja, hogy segítsen sebzett lelkű embertársain. Lélektánc névre keresztelt kurzusának ajtaja mindenki előtt nyitva áll, ám a jóhiszeműségével visszaélnek. Egy este titokzatos fiatal férfi érkezik a foglalkozásra, megjelenése fenekestül felforgatja Anna nyugodt életét. Pedig ekkor még nem is sejti, hogy Richárd súlyos titka az ő múltját, jelenét és jövőjét is alapjaiban írja át. Szenvedélyes kapcsolatuk időzített bomba, amely azonban nem csak egyszer robban...
Vida Anna véleménye:
Ez volt az első könyvem Lakatos Leventétől, de nem az utolsó. Furcsa belegondolni, hogy év elején rendeltem meg bevezető áron és év végén jutott rá idő. Tényleg nagyon tetszett, izgalmas és elgondolkodós, de a végén már kiszámítható volt. Nem mintha bánnám, a végén a csavarok izgalmassá tették, nem volt unalmas. Mindig érdeklődve vártam a következő oldalakat. Felkapottsága nem hiábavaló, nagyon tehetséges és termékeny írótól származik. Várom a következőt!
Gaál Emese Dorottya véleménye:
Imádtam!!! Őszintén szólva nem hittem volna, hogy ennyire tetszeni fog, mert nagyon nehezen vettem rá magam, hogy elolvassam, de csak úgy faltam a lapokat!! A történetet, a szereplőket, mindent és mindenkit (na jó, nem mindenkit) imádtam, a végét viszont összecsapottnak éreztem. Nem spoilerezek, szóval mindenki olvassa el maga. Összességében - a végét leszámítva- tetszett. 10/9
Nagy Rebeka véleménye:
Nem nevezném erotikus thrillernek. Közel sem volt olyan durva, mint az első két része. Ebben a kötetben inkább a szerelmi szálak nyílnak ki. Alapvetően jó könyv, még néha humoros is volt, maga a történet jó, tetszett, hogy mindenki szemszögéből átérezhetjük a történéseket. Laura vívódása kicsit kicsinyes, Judit karaktere nagyon találó, Anton és Anna párosa szédítő, Richárd karaktere nagyon izgalmas. A végén nagyon izgultam dr. Lengyel Dávidért, igazi megkönnyebbülés volt a vége. A Róbert Laura kapcsolata viszont a végén elhamarkodott lett, bármennyire is tudatosítják, hogy Róbert bármikor beteg lehet. Összességében jó könyv, mindenkinek ajánlom, viszont ne éljétek bele magatokat a műfajába.
Tóth Márta véleménye:
Az eddigi legvastagabb könyv amit olvastam, és az első könyv Lakatos Leventétől.
Szinte letehetetlen volt számomra, nagyon megtetszett bár hosszadalmas volt mégis izgalmas. Amikor csak tudtam olvastam, és izgatottan vártam hogy mi lesz a tettek következménye, mikor érnek össze a szálak, és mikor hullik le az a bizonyos lepel a titkokról. Számomra igazi élmény volt, a nyomozós részek nagyon tetszettek.
A könyvből nem maradt ki a humor, és nagyon jókat mosolyogtam néha.
Igazán beleéltem magam a regénybe, a szereplők közül Annával valahol tudok azonosulni, gondolok itt például a tánc iránti szeretetre.
Én bátran ajánlanám annak aki szereti a krimivel összefont szerelmi szálakat.
Összegezve, nem tudtam hogy mennyi időre lesz szükségem, mire egy ilyen terjedelmes könyvet kiolvasok...Tíz teljes napig tartott és ha egyszer még rászánom magam valamikor biztos hogy újra fogom olvasni!:)

Ferenczik Judit véleménye:
Ezzel a könyvvel is elég előítéletes voltam (igazából ha nincs a kihívás biztos el sem olvasom). Nem elég, hogy magyar még sikerkönyv is, nálam ebből semmi jó nem származhat. Nem biztos, hogy szerencsés egy széria harmadik kötetével kezdeni, de ettől függetlenül mindent értettem (talán Lengyel Dávid karaktere volt kicsit megfoghatatlan és ellentmondásos). Összességében kifejezetten tetszett a könyv(ami még mindig meglep), kisebb hibák voltak benne, de semmi zavaró. Külön pacsi Judit karakteréért, üdítő volt a személyisége(és még druszám is). szóval összességében 4.5/5
Csákics Krisztina véleménye:
Hú, hát mit is mondjak, nagyon jó volt egy héten belül a második magyar írótól ilyen jó könyvet olvasni. Lakatos Levente remekül ír, gördülnek a mondatok, a leírások teljesen hozzák a cselekmény helyszínének hangulatát, tökéletesen mutatják a szereplők érzelmeit és ezek simán átvehetők, megélhetők. Tetszik, hogy megvan benne a „pesti feeling”. Mindemellett maga a sztori is jó. Minden szereplő saját karakter, lehet őket szeretni vagy utálni, drukkolni nekik vagy átkozni őket. Megfiatalodtam kicsit. Maradandó élmény volt, jöhet még több Lakatos. Köszönöm! 10/10 (04.08.)
Czégény Edina véleménye:
Nagyon jó történet.. izgalmas volt a szálakat követni, ahogy egymáshoz olyan kuszán kapcsolódtak. A szörnyű bűnesettől függetlenül jó néhányszor mosolyt csaltak a szereplők..
Viszont a vége eléggé el lett nagyolva..több szálnak a rendeződésére kíváncsi lettem volna részletesebben is...de összességében jó könyv volt :)
Emmert Csenge véleménye:
Na ez könyv, ez igen. Hosszú, de mégis olyan, amit nem lehet letenni. Nemrégiben csak ettől fröcsögött a Facebook, hát gondoltam elolvasom. Nehezen lehet hozzájutni, vagyis számomra nehéz volt. Nagyon jó történet, nagyon jó alakok, hihetetlen cselekménnyel, és olyan írásmódban megfogalmazva, hogy az agyadat is eldobod a szófordulatokat olvasván. Az egyik kedvenc könyvem lett.
Babar-Berecz Beáta véleménye:
Elsősorban azért kezdtem neki a könyvnek, mert aktuális sikerregénynek ígérkezett, a szerzőjéről folyamatosan mentek a hírek, afféle "celebjelenségként". Ezek után kíváncsiságból akartam megismerni az új üdvöskét és bestsellerét, mert nem akartam úgy negatív véleményt megfogalmazni a sajtó hírverése miatt - ami bennem visszás érzelmeket kelt - , hogy nem olvastam tőle semmit.
Nos, annyira azért nem nyűgözött le: a történet cselekménye, a szálak összefonódása nagyon izgalmas, ez tetszett benne, de a stílusa számomra sok esetben közhelyes, vontatott, néha olyan mondatai, bekezdései vannak, mint egy középiskolás fogalmazásnak egy Romana regénnyel vegyítve.
Ez is megvolt, kipipálva, őt is megismertem, de szerintem nem nyúlok több könyvéhez.
Bankó Sarolta véleménye:
A LoveClub és a Bomlás után kötelezőnek éreztem az elolvasását a könyvnek. Tudtam, hogy jó lesz és igazam lett. Izgalmas, fordulatokban, humorban is gazdag (a súlyos bűncselekmény ellenére). Várom a folytatást,
Horváth Alexandra véleménye:
Ez a könyv egyszerűen fantasztikus. Amilyen nehezen vettem rá magam az elolvasására annyira letehetetlen volt. Nem állnak hozzám közel a New Adult könyvek, de ezt nagyon szerettem. Tele van izgalmakkal ės rejtėlyekkel.
Horváth Veronika véleménye:
Először megijedtem a könyv terjedelmétől, de mindvégig izgalmas volt és lebilincselő, tele váratlan fordulatokkal. Alig bírtam letenni! Nagyon tetszett a könyv felépítése, bár először kicsit szokatlan volt. Zseniális író zseniális könyve!
Éliás Klaudia véleménye:
A könyv elején kicsit kiforratlannak éreztem, aztán mikor utánaolvastam, rájöttem, hogy ez egy sorozat, és én nem az elején kezdtem. Na ez volt a baj. De így is meg lehetett érteni és összességében egy egész jó kis sztori kerekedett ki belőle, jó karakterekkel tarkítva. Egyedül Lengyel Dávid karakterét nem kedvelem, hogy miért, azt nem tudom megfogalmazni, lehet, hogy itt is hiányzik a sorozat első köteteinek ismerete. Majd bepótolom, meglátjuk változik-e utána a véleményem. Azért egy-két hiányérzetem van a könyvvel kapcsolatban (most spoilerezek.) Mi lett Lengyel Tamással? Az egész ügyet a hasznára akarta fordítani, de az nem derült ki, hogy sikerült-e neki. Anton? Kereste a főnök? Anna érzelmei kesze-kuszák. Végig vonzódik Richárdhoz, majd miután a srác bevallja, hogy ő húgaként tekint rá, hirtelen neki is csak testvérkapcsolat lesz? Ez fura volt, még a történtek ismeretében is. De ezt fordítva is igaznak érzem, volt pár olyan megjegyzés, amiből az jött le, Richárd sem húgaként gondol Annára. Ennél a párosnál hiányérzetem maradt sajnos. Valamint az elején szereplő párt, Mikit és Ziát hiányoltam a könyvből. Oké, hogy a végén volt rájuk egy utalás, ami lezárta azt a szálat, de a könyv olvasása közben ez végig hiányérzetként jelentkezett. Még egy dolgot nem értek. Laura része miért E/3 személyben íródott, ha a többieké E/1-ben?
Schaffer Mónika véleménye:
Hat veget ert a majd egy honapon at tarto kalandunk… barmennyire is probaltam minel tovabb huzni, egyszeruen nem ment. Igazan a szivemhez nott a tortenet, beleitta magat a mindennapjaimba, es minden vele toltott percet rendkivul elveztem.
Mar a Bomlas is hatalmas kedvencem volt, de az Aktus joval tulmutat az elozo reszen.
Izgalmas, porgos, humoros es szinte minden (vagy minden masodik) oldalon talal az ember bolcsessegeket es nagy igazsagokat. Hatalmasat dob az amugy is eros torteneten, hogy ennyi karakter fejebe belelathatunk es a szemukon keresztul elvezhetjuk a torteneseket.
Anna es Anton szala olyan erosre sikeredett, hogy mar onalloan is megallna a helyet. Bevallom sokaig nem is ertettem, hogy milyen szerepuk lesz a tortenetben, de ebben all a varazsa, hogy az egesz olyan mint egy kirakos, ami oldalrol-oldalra all ossze, majd a vegen jon a homlokra csapas, hogy „basszus, ezt gondolhattam volna!”. Gondolhattad volna, de meg se… egyszeruen annyira aprolekos es preciz, hogy sokszor elsuhanhatsz olyan lenyegek folott, amiket ha hamarabb veltel volna felfedezni, lehet mar regen osszeraktad volna az egeszet.
Laurat egyre inkabb kezdem megkedvelni, az O szemszoget es szalat egy hajszalnyival jobban elveztem Anna-eketol. Oh igen, mar csak David miatt is. Talan tudtukon kivul sokszor csaltak mosolyt az arcomra, es bar nehez szivvel engedem el oket, de a tudat boldogit, hogy barmikor ujrakezdhetem, akar mar most is.
Szalai Szabina véleménye:
Bár a sorban ez a negyedik könyv, nekem sikerült felcserélnem a harmadikkal, de szerintem ez nem számít Levente esetében.
Fantasztikusan ír, egyszerűen nem lehetett letenni az Aktust sem. Különösen tetszett, hogy a szereplők szemszögét váltogatva mesélte el a történetet.
Nagyon várom a következő, ötödik könyvet, mert biztos vagyok benne, hogy dr. Lengyel Dávid története még nem ért véget....
Boros Andrea véleménye:
Imádtam... Egyszerűen brilliáns! A több szálon futó cselekmény folyamatosan éberen tartotta a kíváncsiságomat. Zseniális könyv :) majd 900 oldal izgalom, amit nem elsősorban az erotikával fűszerezés okoz, hanem inkább a rejtélyek kibogozása.