ADATLAP
Amíg élek
Előbb-utóbb mindenki meghal – mindannyian tudjuk.

A tizenhat éves Tessa, akinek csupán hónapjai vannak hátra, talán mindenki másnál is jobban tudja.

De van egy listája: felsorolta azt a tíz dolgot, amit még meg akar tenni, mielőtt meghal. Az első helyen a szex áll. Lehetőleg még ma.

De nem mindig könnyű elérni, amit az ember akar, és amit akar, nem mindig esik egybe azzal, amire szüksége van. És néha a legváratlanabb dolgok lesznek a legfontosabbak.

Felemelő, életigenlő és boldog – ez a rendkívüli regény azzal ünnepli az életet, hogy szembenéz azzal, milyen valójában a halál.

A regényből Now is Good címen angol film készült, amelynek főszerepét Dakota Fanning játssza....
Silye Tibor véleménye:
Kissé sablonosnak éreztem a történetet, de mindenképpen elgondolkodtató. Tessa nagyon kedvelhető szereplő, akivel nem könnyű együtt érezni, de szerintem sokan meg tudjuk érteni a helyzetét. Túl fiatal még ahhoz, ami rá vár. és ez megrémíti. Azonban fiatal kora ellenére nagyon éretten gondolkodik, és ez tetszett benne. Hiába hogy lázad, de valójában sokkal jobban érti a dolgokat, mint azt hinnénk. Nem éppen egy 16 éves fiatal. Mindezek mellett volt egy - két kifogásolni valóm a cselekménnyel kapcsolatban, de összességében jó regénynek tartom. Elgondolkodtató, viszont már sok hasonló született ebben a témában.

http://discussion.blog.hu/2017/01/31/kisse_sablonos_de_elgondolkodtato_sztori
Rozgics Juri véleménye:
A könyv maga egy olyan témáról szól amit nagyon szerek és nagyon jó is volt a témában. Viszont időnként elég kusza volt Tessa gondolkodás módja miatt.
Tessa hihetetlenül idegesített végig, egyszerűen nem tudok megkedvelni senkit aki így viselkedik állandóan, mint ő. :D Rémes egy csaj. A barátnő és az apuka szerethető karakterek csak a könyvben. :D
Markóné Gulyás Judit véleménye:
Nagyon érdekes megható könyv , egy tizenéves lány harcáról az élettel, a halállal. Már az elején lehet tudni, hogy vesztes küzdelem. Nem is kecsegtet a könyv egy pillanatig sem a csodával, gyógyulással, Nem egy vidám vasárnapi olvasmány.
Markóné Gulyás Judit véleménye:
Nagyon érdekes megható könyv , egy tizenéves lány harcáról az élettel, a halállal. Már az elején lehet tudni, hogy vesztes küzdelem. Nem is kecsegtet a könyv egy pillanatig sem a csodával, gyógyulással, Nem egy vidám vasárnapi olvasmány.
Sándor Anita (AniTiger) véleménye:
nálam mégsem talált be. Nálam valahogy nem volt egyensúly a szerelem megtalálása és a kezdeti törvényszegések között, ráadásul a főbb szereplőket se nagyon sikerült megkedvelnem. (A végét azért végigbőgtem, ahogy az összes hasonló témájú könyvnél szoktam.)
Nálam se a könyv, se a film nem lett átütő siker, pedig ez a listázgatás még jó is lehetett volna, jó ötlet volt.
Buczkó Judit véleménye:
Szomorú történet, betegségről halálról szerelemről élni akarásról. Érdekes volt olvasni egy olyan beteg lányról aki még szeretne megtenni tíz dolgot az életében mielőtt meghal. A küzdeni akarás és a hit nagyon fontosak voltak számára hogy teljesüljön a bakancslistája.
Vajda Kitti véleménye:
Egy elgondolkodtató regény a halál előtti röpke hónapokról, és arról, hogy ezt a rövid időszakot hogyan éli meg egy tinédzser lány. Tessa számomra egy nagyon egyedi karakternek bizonyult, és teljesen megértettem, miért volt olyan ellenséges mindenkivel. Magának való egy lány, akit a betegsége taszít el lassan mindenkitől.
A sírás a könyv végén elmaradt, amiért nagyot csalódtam, mert azt hittem, ez egy elég depresszív történet lesz a fülszöveg alapján, de tévedtem. Vagy csak az én szívem van kőből? Kitudja. :D
Bártfai Anna véleménye:
Nem volt valami jó ötlet a buszon és kontaktlencsében olvasni ezt a könyvet. Egyrészről a sírás miatt elcsúszott a lencsém és furàn nézett rám a többi utas. Másrészről ez nem egy utazós, könnyed olvasmány. Már az elején összetör, aztán ad egy szusszanásnyi kis könnyedséget, hogy utána méginkább összezúzzon. Komoly, fájdalmas és letehetetlen.
Daróczi Brigitta véleménye:
Őszintén szólva többet vártam ettől a könyvtől, nem fogott meg annyira mint ahogy a tartalom elolvasása után gondoltam volna. Számomra az a tanulság, hogy ha az embernek fogytán az ideje akkor minden egyes pillanat felértékelődik. Rövid az élet, ezért minden pillanatot használjunk ki.
Bankó Sarolta véleménye:
"Előbb-utóbb mindenki meghal" áll az ismertetőben, de nagyon nem mindegy mikor. Nem szabadna ilyen fiatalon meghalni, így tele vágyakkal, tervekkel. Tessa tudja, hogy meg fog halni, ezért mindent megtesz, hogy még éljen egy kicsit. A kategória: egy könyv, ami megríkatott, az eredmény: igen :(
Rocsák Enikő véleménye:
Megindító,szomorú,tanulságos és élettel telt. Egy regény,ami tényleg meg tud siratni.Ami hozzád szól.Egy történet egy szörnyű betegségről,egy lányról,akit semmi és senki sem tart vissza.Egy szerelemről,mely befejezetlen marad.Egy könyv,amiből rájössz,hogy értékeld a pillanatokat,mert bármikor vége lehet.