ADATLAP
Angyali játszma
A húszas évek Barcelonájában egy titokzatos idegen felkeres egy reménytelenül szerelmes fiatal írót. Visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki: rengeteg pénzt, és talán egyéb jutalmak is várják, ha megbeszélt időre megírja a Könyvet, amely mindenek feletti hatalommal bír. Az író elvállalja a munkát, és ezzel ördögi csapdába kerül; hidegvérű gyilkosok,kegyetlen kopók, áruló barátok és csalfa szerelmek kísérik temetőkön és kísértetkastélyokon át, hogy végére is leleplezze azt, aki a szálakat mozgatja.
Kezdődjön hát az ANGYALI JÁTSZMA...

Carlos Ruiz Zafón a világ egyik legismertebb írója. A szél árnyéka című első regénye hatalmas nemzetközi sikert aratott. Művei több mint negyven nyelven jelennek meg, páratlan hangulatú, szépséges, érzelmes és filmszerű regényeivel olvasók millióit hódította meg világszerte. Lenyűgöző új regénye valóságos labirintus, tele titkokkal, szenvedéllyel, és a könyvek iránti sosem múló szerelemmel....
Zuzan Éva véleménye:
Nagy örömömre az Elfeledett Könyvek Temetője itt is nagy szerepet kap. David Martín árva, a hivatali szamárlétra legaljáról kell felküzdenie magát. Sok mindent elveszít, miközben megírja a nagy könyvét; az apai jó barátot, és nagy szerelmét is. De a végén mégis kap egy kis reménysugarat.
Fehér Beáta véleménye:
A szél árnyéka című Zafón könyvet ajándékba kaptam, teljesen ismeretlen volt a számomra az író. Aztán persze egyből rabul ejtett és nagyon megszerettem azt a könyvet, így megörültem amikor láttam, hogy van folytatás. Igaz nem kapcsolódik olyan szorosan a két könyv egymáshoz, de ettől még ugyan úgy lebilincselő volt és tetszett. Egy külön világot varázsol az olvasó elé Zafón. Azt hiszem jöhet a következő kötet...
Szerletics Róbert véleménye:
A szél árnyékához hasonlóan ez a regény is tetszett, bár kicsit kevésbé, mint a másik.
Titokzatos, sejtelmes képek, váratlan fordulatok, lírai betétek tömkelege - mindez együtt nagyon is jó volt, de az Epilógussal nem voltam kibékülve. A befejezés túl metafizikus lett, anélkül jobban "bejött" volna a mű, lehetett volna értelmezni úgy is, mint a "Harcosok klubját", ahogy itt a történet írja az írót, és nem fordítva...
Viszont a kapcsolódási pontok a Sempere családhoz üdítően hatottak, és legalább megismerhettük A szél árnyéka főhősének az édesanyját is, aki szimpatikus szereplője volt a jelenlegi műnek - mintegy józan, fénylő ellenpontja a regénybeli író sötét világának.
Székely Ildi véleménye:
"…a könyveknek lelkük van, ott él bennük az író lelke, és az olvasóké is, mindazoké akik álmodtak róluk."

Zseniális! Zafón nagy kedvencem. Ez a könyv csupa misztikum és rejtély. Izgalmas és fordulatos, ami nálam nyerő kombináció. Bár A szél árnyéka jobban tetszett, azért ez is nagyon ütős. Kíváncsi vagyok a harmadik részre is.
Holdosi Dóra véleménye:
Nem csalódtam. Ruiz zseniális író.
A történetei izgalmasak, váratlanok, és fordulatosak.
Letehetlen, pillanatok alatt elolvastam ezt a könyvét is. Top 2-es író.
A szél árnyéka olvasása alatt is többször bementem volna a könyvesboltba, most sem tennék másképp.
Ungvári Ágnes véleménye:
A nagy szerelembe esés után (A szél árnyéka) rögtön elkezdtem felkutatni ezt a könyvet, és gyakorlatilag a beszerzés másnapján már javában olvastam, ami nálam igazán ritka, de jele a kivételes elkötelezettségemnek. Ugyan ez a könyv nem tűnik az előző folytatásának, de több ponton kapcsolódik az első részhez, melyeket meglelni külön élvezet. Számomra ez a történet is ugyanolyan lebilincselő volt, a több mint 600 oldalt akár egy szuszra is el tudtam volna olvasni, ha lett volna rá annyi időm egyszerre. Könnyed, szívet melengető hangulat árad belőle, vicces, romantikus, ami nem az a pacsuli szagú romantika ám. Ebben a részben talán még több misztikum van, több a megmagyarázhatatlan, vagy rejtélyes, több a kétség, de biztos, hogy méltó folytatása az első regénynek. Spanyolország amúgy is a szívem csücske, de így még inkább az lett. Imádom.
Kovács Lívia véleménye:
Ez az első regény, amit a szerzőtől olvastam, nagyon tetszett. Egy olyan barátom ajánlotta, aki hozzám hasonlóan napi rendszerességgel olvas, és aki még nem ajánlott a figyelmembe rossz könyvet. Most sem csalódtam.
Izgalmas, fordulatos könyv, számomra külön ajándék, hogy a hátteret Barcelona adja. Olyan jó kis sötét, titokzatos regény, egy kellően ördögi Corellivel... Isabella és Martín szópárbajait nagyon szerettem. Amit nem értek az az, hogy vajon miért van úgy oda Martín Cristináért?
Ami még tetszett, hogy a regény felfogható egy könyvet, olvasást népszerűsítő műnek is, mindvégig érezhető az író ragaszkodása és elragadtatása a könyvekkel kapcsolatban. Osztom véleményét: „minden könyvnek lelke van, mert ott él benne az író lelke, és mindazoké, akik olvasták vagy álmodtak róla.”
Czink Dóra véleménye:
Imádom Zafón-t. Ez volt a 3. regénye amit elolvastam és a másik kettőhöz hasonlóan egyszerűen nem lehet letenni! Annyira izgalmas, szövevényes, nekem ez még misztikus is volt. A szereplőket nagy részben ismertem, csak egy másik időbe vitt el, és Martin élete volt a középpontban. Mindenkinek ajánlom, nálam ez a trilógia az idei év kedvence!
Kajtor Gerda véleménye:
Ez az első könyv, amit Zafóntól elolvastam. Az első száz oldalt szó szerint végig szenvedtem, nagyon vontatott volt. Utána viszont beindult a történet. Kicsit furcsa, mint a latin történetek általában. A főnökről a végén sem derül ki, hogy kicsoda valójában, de végig érzi az ember, hogy a lelke mélyén tudja, ki az. A be nem teljesedett szerelem, és a félresiklott emberi kapcsolatok teljes tárháza lett leírva. Örülök, hogy elolvastam.
Krisztina Sziklai véleménye:
Érdekes olvasmány volt.az első 200 oldalon fogalmam sem volt mit is akar az író. Elkezdődött valami,befejezte,elkezdődött megint befejezte,és megint.Nem tudtam, hogy tulajdonképpen most mire is akar kilyukadni. Az első 200 oldal egy felkészítés volt. Háttér történet. Mint egy film első része,ami felkészít a második részre. Aztán beindult. Egyre különösebb titkok, megmagyarázhatatlan események fedték fel magukat, ami átalakította a könyvet egy misztikus írássá, ami azt eredményezte, hogy nem tudtam lerakni a könyvet. Nagyon izgalmas és érdekes könyv. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Alig várom, hogy elkezdjem a Szél árnyékát.
Józsa Vivien véleménye:
Fantasztikus, lebilincselő könyv. Szinte ettem a lapokat, nem tudtam
letenni a művet, Imádtam!
Horváth Tímea véleménye:
Nagyon nehéz írnom a könyvről, ugyanis még mindig a hatása alatt vagyok. Hihetetlen érzékletes az ábrázolási módja az írónak. Ahogyan olvassuk a történetet, szemünk előtt megelevenednek a szereplők, a helyszínek és maga a cselekvés. Számomra végig lebilincselő volt, ez az olvasmány iskolapéldája azoknak a könyveknek, amiket egyszerűen nem lehet letenni. Igazán megszólított a könyv már a legelső oldalon. Ezt pedig nem mással, mint azzal érte el, hogy már az első bekezdés is érzékletesen átadja az irodalom iránti sosem múló szerelmet. S ez a szerelem végig kíséri a történetet. Ahogyan egy kisfiú bármi áron megvédene egy könyvet, ahogyan az író mesél az írás szépségéről, és a könyvek erejéről. A befejezés kegyetlen, és mégis gyönyörű. Ahogyan Martín visszakapja a szerelmét, úgy, hogy mégsem lehet az övé. Hasonló lezárással, de még csak gondolattal még nem találkoztam olvasmányaim során. Ez a történet úgy érzem még sokáig bennem fog lüktetni, gondolataival, érzéseivel és hangulatával egyetemben. Egyszerűen varázslatos.